Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

Petroff 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, že jsem dlouhou dobu měl shlédnuty jen 2 díly "četníků". Sain Tropez a Mimozemšťany. První a poslední. Semtam to nejspíš reprízovali, protože na to mám z dětství celkem jasný vzpomínky. Docela rád bych se dozvěděl, proč tenkrát dávali právě jen tyhle dva díly a ty další potom až zpětně později? ... Nemá někdo podobný dojem? ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Celý tenhle díl je naprosto šílený, ale já ho mám rád. Jsou v něm zase legendární scény a hlášky. Příběh trochu skřípe a občas se objeví nějaká trapnost, ale vždyť je to jen komedie. P.S. V prvních čtyřech dílech byli Chruchotovi a Gerberovi podřízení takové plnohodnotné postavy (např. Fougasse), v posledních dvou dílech je toto pozměněné mužstvo jen nudným křovím, Funés a Galabru to celé táhnou sami. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipné pokračování četnické ságy, které vtipně reagovalo na vlnu sci-fi filmů. V hlavní roli opět hlavní strážmistr Ludovic Cruchot (Louis de Funés). Samozřejmě nemůže chybět rotmistr Gerber (Michel Galabru). Bohužel už chybí strážníci Merlot a Fougasse. Zůstali pouze Tricard (Guy Grosso) a Berlicot (Michel Modo), ale ti byli vždy méně výrazní. Doplnil je Taupin (Jean-Pierre Rambal) a především Beaupied (Maurice Risch). A ani partnerku v tomto díle neměl stejnou (Marie Mauban). Jinak četníci bojují proti invazi bytostí z vesmíru. Sice přicházejí v míru, ale jejich zdánlivá nezničitelnost a schopnost měnit podobu a také strach z neznáma donutí četníky k akci, která trochu srandovně krkolomným způsobem vede k vítězství. A Cruchot prchající před chycením od svých kolegů a přestrojený za jeptišku je velmi povedená pasáž. Film také vtipně reaguje na rostoucí a masivnější podíl reklamy v normálním životě. Stále kvalitní zábava o četnících. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejgorší ze věech dílů, ale i tak natolik kvalitní, že sem se bavil skoro po celou dobu, ale musim uznat, že už to neni ono. Sice Louis de Funes stále naprosto dokonalej a jeho přeblek za jeptišku je prostě boží, ale ostatni uz tolik nestihaj, výmena některych herců tomu rozhodně neprospěla. Ale jak už jsem řikal, i přes to všechno to má spousstu skvělejch zábavnejch scén, který tenhle film dělaj nadprůměrným ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* Kdo by neznal Louis de Funèse jako četníka ze Saint Tropez? Otázka je samozřejmě pro dříve narozené, pro které to před sametovou revolucí byla jedna z nejznámějších a nejčastějších zahraničních postav televizní obrazovky, a to i kvůli dabingu Františka Filipovského. Francouzské bláznivé komedie byly oblíbené a my starší na nich vyrůstali. Proto není divu zdejšího vyššího hodnocení. Z dnešního pohledu po obsahové stránce samozřejmě nepřinášejí nic světoborného, ale byl to únik od každodenní reality. Prvnímu dílu a mému nejoblíbenějšímu dílu o mimozemšťanech nechám nostalgické čtyři hvězdičky a ostatním, které jsem viděl několikrát, přiřadím o stupínek horší známku. Možná si je časem zopakuju, ale tím pádem budu už kritičtější. Takže zatím takto. [ PŘÍBĚH1 /// SMYSL0 /// ATMOSFÉRA2 /// TEMPO2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA3 /// ART0 /// STYL1 /// CASTING2 (3*MAX) ] ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • K natáčení byly zapotřebí dva létající talíře mimozemšťanů, jeden v „životní velikosti“, druhý o průměru asi 1,20 m – pouze pro natáčení jeho pádu v přístavu Saint-Tropez. (dopita)

Reklama

Reklama