Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté. Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku. Bláznivé funesovské eskapády začínají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených funesovských komedií. Škoda, že tempo v druhé polovině (pronásledování do hor) polevuje. A když na scénu vstoupí malý orchestr a jeho interpretace státní hymny, je o salvy smíchu postaráno. "Hasiči hrají čistou kvartu a tohle je zvýšená." "Je to si-la si-la." "Ne. Je to re-la re-la." (182.) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Grand restaurant patří mezi špičku snímků z obrovského ledovce filmografie Louise de Funes. Nevím jestli za to může rozmanitost děje nebo dávkování humoru který nehraničí s fraškou. Od komedie totiž očekávám vtipné momenty v pravidelném sledu za sebou (ne nudu - nudu - nudu - ha ha - nudu -nudu... šak víme) který je navíc "normální" (ne absurdní), maximálně lehce nadsazený. Grand restaurant je chutně vyváženou kombinací všeho jmenovaného. ()

Reklama

standsiller 

všechny recenze uživatele

O neschopnosti krytej radom ľudí závislých od neschopnosti samej - tá im je chlebodarcom. Možno tento film pre mňa neobsahoval takú dávku humoru na akú som pri Funesovi zvyknutý, no v rámci epiky je príbeh atraktívny. Zahŕňa totiž nie len prvky komédie, ale mieša a aj s akčným a kriminálnym podtónom okoreneným hláškami a znalecky vykonštruovanými situáciami. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Během první půlky jste zasobení tou nejlepší porci humoru , že nestíhate otevírat pusu. Scéna "Ein Musskat Nuss Herr Müller. Ein Musskat Nuss , Musskat Nuss!" Nemá chybu a dokazuje jak byl Funes genius. Pozdeji co zmizí El Presidente to ztrazí tempo , ale i tak se jedná o jednu z nejlepších komedií. Kdo neviděl tak nepochopí proč si francouzi zakladají na své restarauce a jídlo :D. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Jseš hospodskej šizuňk!" Filmy s Funésem baví i po letech, pro českého diváka je přidanou hodnotou i bravurní dabing. První část je plná klasických eskapád, kde kromě hitlerovského projevu pobaví i taneční kreace nebo nácvik s lítacími dveřmi. Ale přeci jen, od únosu prezidenta je film, alespoň pro mne, zábavnější. Bondovská honička v horách, auto na střeše se zabijáky v patách a vrtulník, co vše pečlivě monitoruje. Po letech jsem jednu hvězdu k původnímu hodnocení přidal. „Jedu za maminkou. Je jí devadesát a je takhle malinkatá..." „To už neporoste." ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Okrem toho, že Louis de Funès bol hlavným hercom, bol spoluautorom scenára, zložil herecké obsadenie a spolupracoval pri réžii hercov počas nakrúcania. (Arsenal83)
  • Červenobílá Simca Vedette Régence, do které nasedne Septim (Louis de Funès) a sekretářka, se převrátí a sjíždí po střeše ze zasněžené stráně. Během celé jízdy je vidět, že maketa postrádá jakýkoliv náznak diferenciálu původní přední nápravy a v některých záběrech na voze nejsou ani pneumatiky, nýbrž jen jejich atrapy spojené tyčí. (slatkac)

Reklama

Reklama