Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (více)
Trailer 3
USA / Německo, 2015, 137 min

V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií. Na Katniss však tentokrát čeká mnohem nebezpečnější nepřítel, než ten s jakým se dosud setkala v aréně Hladových her. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 3

Recenze (736)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hunger Games se stalo další obětí v poslední době stále oblíbenější produkční strategie, kdy byla finální část rozdělena do dvou dílů, což výsledné podobě jednotlivých filmů citelně uškodilo. Samostatně působí filmy hodně nekompaktně, což je pochopitelné. Poslední část knižní série nebyla rozhodně tak hutná, aby mohly vzniknout dva plnohodnotné celovečerní snímky, což je vidět na až příliš velkém množství hluchých míst a zbytečně natahovaných scénách (hlavně v závěru filmu). Druhá část ve filmové podobě je v podstatě jen vražedná procházka mezi pastmi v Kapitolu a neustálé pnutí mezi Katniss, Peetou a Galem, které ale rychle omrzí a na konci už celkem nudí. Zkrátka v rámci možností důstojné a velice průměrné rozloučení s HG-sérií, která měla být raději ukončena jedním delším filmem, ale co naplat - peníze jsou peníze. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $160miliónovTržby USA $281,723,902Tržby Celosvetovo $653,428,261Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,583,683Tržby za predaj DVD v USA $15,206,339║ dosť nezvládnutý projekt a hlavne keď ide o záver tejto strastiplnej cesty, ktorá strácala svoj potenciál už po druhom diely, v podstate úplne dokaličili celú sériu, ktorá sa beztak niesla na hladine len priemerných vôd, veľmi nevýrazný dej, s vyumelkovaným vatovým gýčovým nádychom, kde nič nedrží poriadne po kope a len ťažko tu uveríte akýkoľvek vzťah či súhru medzi postavami, hlavne tú nulovú milostnú iskru medzi Jennifer Lawrence a úplne nesympatickým Joshom Hutchersonom, či dokonca nenávisť k tej či onej postave, sypú sa tu len prázdne budovateľské dialógy, ktoré sú postupom času len čoraz viac trápne, najhoršie že Katniss ako hlavnej postave neuveríte tú veľkoleposť, vodcovstvo, to čaro, ktoré by malo všetkých povzniesť k lepším zajtrajškom, miestami príde aj na otravnú naivitu, k tomu prikladá do ohňa otravnosti to neustále vzájomné objímanie postáv, akcia na vážkach, plus som nepochopil to nasadenie čudesných potvor mut-ov, to bolo teda spestrenie ale aspoň sa tam niečo záživné akčné dialo, posledná pol hodinka ide úplne dole z kopca, úplne nezvládnutý dramatický guláš, fakt dosť zlé vyvrcholenie, 3D efekt tu skoro nemá význam! režisér Francis Lawrence si len nezáživne odbíja svoje remeslo a ponúka zatiaľ svoj najmenej výrazný projekt, v podstate za rok 2015 ani jeden projekt (Labyrint: Zhorenisko, Rezistencia) s mladými borcami čo zachraňujú planétu nezažiaril a všetky vyzneli na jedno skoro zbytočné kopyto! /videl v kine 3D verziu: 45%/ __moja recenzia ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sadistické vynálezy tvůrců Her dělají z naší smrti zábavu." No zase si tak moc nefanděte, protože na nějakou úžasnou zábavu jsem nenarazil. Zato jsem narazil na akci a to je proti fňukání z předchozího dílu docela příjemná změna. Taky pasti mě celkem bavily a poprava přinesla závan svěžího větru. Přesto jsem rád, že celá série skončila, protože to žádný zázrak nebyl a tak jen doufám, že někoho nenapadne, že by nějaký spící agent Kapitolu mohl zredukovat Katnissinu rodinu, čímž by vyvolal další boj mezi kraji, jehož černým koněm by byl nově objevený 14. kraj. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Nemyslím si, že Francis Lawrence je zlý režisér, ale toto ho asi moc nebavilo a len zhrabol prachy, inak si neviem predstaviť ako je možné, že záverečný diel je taký dlhý a nudný. Myslel som si, že sa to rozdelilo na dva diely kvôli obsahu, ale tuším, že sa už všetko rozdeľuje iba kvôli prachom. Na to, že to ma byť záverečný diel je to strašne nudné, mdlé, nezaujímavé, Katniss nejaké vodcovstvo a hrdinstvo vôbec neveríte. Predlhou nepoznám, ale verím, že napätia bolo v kniha viac ako tu, pretože tu sa podarila iba jedna scéna v kanály s príšerami. Jeden s najhorších záverov série čo som videl. Ešte, že ten James Newton Howard tam spoľahlivo funguje. Obľúbený soundtrack: Sewer Attack, Your Favorite Color is Green. 50% - 2* ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"You love me. Real or not real?" Těžko se mi začíná psát, protože vlastně nevím co říct. Ani nevím, jak slovy vystihnout co pro mě všechno THG znamenají. Film byl natočený skoro perfektně, Francis Lawrence už potřetí ukázal jak se mají točit knížky podle filmové předlohy. Mrzelo mě ale, že tam bylo tak málo Johanny a vlastně byl vynechaný veškerý "vztah", který si s Katniss v knížce vytvořila. Stejně jako ve všech ostatních filmech byl Finnick odsunutý totálně do pozadí, jako naprosto vedlejší postava. Já už jsem si zvykla, stejně jako jsem si zvykla na to, že Sam i v těch několika minutách, kdy má prostor, dokáže Finnickův charakter zahrát líp, než jsem kdy doufala. Některé scény jsem si představovala trošku jinak, ale nemůže být všechno podle mých představ. Co mi na filmu trošku vadilo bylo to, jak se postavili k akčním scénám. Ať už na ulici, kde se spustila past, v tunelech, nebo v závěru - všechny mi přišli hrozně zmatené, kamera zabírala nejdřív tohle, pak támhle to a ve výsledku jsem někdy vůbec nevěděla, kde kdo je a co se děje. Naopak jako plus jsem viděla to, že se nesnažili po americku hrát na city a ždímat ze všech smrtí co nejvíc emocí. Zpracování epilogu se mi v knížce líbilo mnohem víc, tady mi to přišlo až takový..nepatřičný. Ale to už je detail, většina epilogů stojí za houby. Jinak ale film dosáhl mého očekávání a byl důstojnou tečkou za skvělou knižní (i filmovou) sérií. Bezkonkurenčně 5*. "...but there are much worse games to play." ()

Galerie (220)

Zajímavosti (27)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 160 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčení filmu probíhalo především v Atlantě (Georgia, USA). Velká část venkovních scén, odehrávajících se v Kapitolu a na jeho předměstí, pak vznikla v Paříži a v Berlíně. V Paříži štáb natáčel i ve známém komplexu Espaces d'Abraxas ve čtvrti Noisy-le-Grand, tedy na stejném místě, kde kdysi vznikly záběry pro film Terryho Gilliama Brazil (1985), který také patří k předním exemplářům dystopických sci-fi. (willy1)

Související novinky

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama