Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín. Současnost. Letní den, v němž minuty rozhodují o lásce, životě a smrti. Lole a Mannimu je něco přes dvacet a jsou milenci. Manni pracuje jako kurýr pro pochybného překupníka s auty. Poslední akce však nedopadne podle plánu. Vletí v metru do náruče revizorům a ztratí igelitku se 100.000,- DM, které si má šéf za dvacet minut vyzvednout. Zoufalý Manni volá Lole. Co si počít? Když ty peníze nesežene, zemře. Lolin mozek pracuje naplno. Má dvacet minut na to, aby sehnala sto tisíc, dvacet minut na záchranu Manniho života. Lola vyrazí z domu do ulic Berlína vyběhat sobě a Mannimu život, sehnat nějak někde sto tisíc. Lola běží ne jako, ale o život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (664)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Lola o život je celkem důstojný thriller o maličkostech, které ovlivňují náš život. Tři různé děje, ten samý začátek, ale vždy jiný závěr kvůli malému detailu, který se během pár minut stane. Originalita je znát, herecké výkony nejsou viditelné, poněvadž tady jsou důležité spíše běžecké schopnosti. Takže celkem stravitelný film, ze kterého víc vyždímat určitě nešlo. S hodnocením se pohybuji mezi 3* a 4*, ale rozhodnout se nemůžu.. 6/10 = 69% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Parádní filmové cvičeníčko bona fide, osmdesátiminutový filozoficko-adrenalinový hravě repetitivní videoklip k zamyšlení i pobavení s těžce zkoušenou Frankou Potente a roztomilým pakošem Moritzem Bleibtreu. Tykwer zběsile střídá materiály, aranžuje jeden efektní záběr za druhým, rozděluje obraz, vkládá animované vložky, prostě pálí ze všech laufů (geniální jsou alternované minipříběhy vedlejších postav), přičemž první dva běhy staví zrcadlově, ve třetím je pak všechno jinak. Lola je nejžhavější kandidátkou na film, který mě kdy nejvíc nadchl - zatímco normálně jen málokdy zajdu na něco do kina dvakrát, na Lole jsem byl svého času 5x. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty jsi běžela?" Trojnásobnej souboj nedobrovolný zrzavý sprinterky s tikajícími hodinami je svižnej, hravej i nápaditej. Střihačovy nůžky navíc spolehlivě odstranily vše, co by nějak mohlo zvolňovat tempo a tak to mám rád. A nyní již vím, že když se mi něco nepovede, tak stačí nepříčetně zařvat a budu mít další pokus. Nebo ne? ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto som videl na letisku nad ránom vo viere, že ma to naštartuje do nového dňa a naladí. Ja som skoro u tohto nezmyslu zaspal. Neskutočná paródia na kinematografiu. Príbehovo nezáživné a ten nemecký ksicht, na ten sa nedalo dívať. Experiment s rôznymi typmi záveru je zaujímavou myšlienkou, ale tu tak zle pretavenou, že to nemalo šancu na úspech. Predovšetký sú hlavné postavy nesympatické a divák sa nemá šancu stotožniť. Predstavte si, že pozeráte ukrutne nudný príbeh a prajete si, aby čo najskôr skončil. A tu sa takýto a ten istý príbeh opakuje dokola. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Tak po třetím shlédnutí jsem se musel vrátit k mému původnímu, tudíž maximálnímu hodnocení. Nemůžu souhlasit s Douglasem, napotřetí jsem ve filmu objevil opět plno nového. Vůbec je to asi nejnabušenější film co znám. Strhující tempo, které nedá divákovi ani na chvíli oddychnout, skvělá Franka Potente, výborný soundtrack. Pro mě už skoro kultovka. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Scéna, kdy Lola v herně svým jekotem roztříští sklo a vyhraje, je inspirovaná filmem Plechový bubínek (1979), kde si malý Oskar svým jekotem, kterým též tříští sklo, vynutí to, aby mi bubínek nikdo nesebral. (Panfilmex)
  • Věty na začátku filmu ("Míč je kulatý" a "Hra trvá 90 minut") jsou známé výroky německé trenérské legendy Seppa Herbergera. (don corleone)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama