Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 2
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (188)

italka63 

všechny recenze uživatele

Zasloužené silné čtyři hvězdy za historický, mírně mysteriozní počin ze života génia Leonarda da Vinci, se kterým se setkáváme v pohnuté době silné vlády Medicejských ve Florencii, jež je trnem v oku církvi a snaží se její moc zlomit, což vrcholí vraždou Mediceje, bratra vládnoucího Lorenza v chrámu o Velikonocích. Potud historická fakta. Celý Leonardův život byl protkán záhadami, střeženým tajemstvím a ve výsledku přinesl snad nejgeniálnější díla ve všech možných oborech. A tak se dívejte, nebudete zklamáni.Svět je jedno velké tajemství, včetně odkazů Nefilim, na něž ani dnes není lidstvo připraveno.Tak, a po odmlce načínám druhou sérii.....vypadá to zase dobře:-) druhá řada nabrala neuvěřitelný obrat, zvedám na plný počet hvězd, spokojenost:-) ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Je to moderní a možná pro někoho nepřijatelná slátanina. Pro mě po pěti dílech nehorázná zábava, spojená s Assassins Creed.... Tudíž jsem neobjektivní, beru to jako jeho pokračování po tom co jsem dohrál všechny díly, shodou okolností zrovna když seriál začal.......... konec serie a JÁ CHCI OKAMŽITĚ DALŠÍ!!!!!! ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Stupidní omalovánka pro americké teenagery, kteří už se mohou koukat na nahá mužská těla a sem tam i ženské kozy. Zbytečně brutální, zbytečně explicitně sexuální (asi si tvůrci hráli na druhý Řím), zbytečně často nechutný seriál, který nemá vlastně s historií nic společného, s postavou Da Vinciho rovněž ne, a který přehání komiksovým stylem tak, až je to k pláči, jak je to směšné. K tomu mizerná, ale skutečně mizerná počítačová animace, hlavně pozadí, a máme zde pitomoučký seriál o ničem. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Jmenuje se to podle Leonarda, ale v seriálu jakoby hrál druhé housle a když už se dostane do popředí, tak je to bolestivá podívaná i díky hereckému výkonu Rileyho, je jak kdyby si malý kluk hrál na génia. .. Dokud se z tohoto seriálu nestane dospělá podívaná, tak se podle mého bude topit v průměrnosti, průměrnosti která si hraje jako Riley na génia. .... HODNOCENÍ: 68% (3*) ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: Ne, tohle není vážně pro mě. Stejně jako mě neoslovila drtivá většina moderních historických seriálů s důrazem na intriky a se, nechytil se u mě ani můj oblíbenec Leonardo. Show sice nabízí dostatek originality proto, aby vykouzlila úsměv na tváři, nicméně v ostatních momentech se zvrhává k laciné kopírce a sebestřednému nic neříkajícímu blastu. Navíc to zpracování nebostojí ani v porovnání s kteroukoliv epizodou dvojkové série Assasins Creed. Takže po pilotu za rovných padesát. Dám tomu možná ještě časem šanci pokud se seriál chytne, avšak je mi jasné, že si své diváctvo tahle sonda do pseudohistorie najde. ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • V šachové partii hraje kníže Vlad Italskou hru. (Doomcourier)
  • Každá epizoda seriálu je pojmenována po jedné tarotové kartě. (SFalconJ)
  • V 8. díle Svatý udělá několika vysoce postaveným Medicejům a Pazziům na čela křížky. Poté, co vyjdou ze svatyně, ale mají křížky jiný tvar. (Geriel)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama