Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 1
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (188)

miksacka 

všechny recenze uživatele

Geniální svéráz přelomu 15. a 16. století Leonardo Da Vinci dosáhne všeho, čeho jen chce. Někdy kvůli jeho inteligenci, které občas nerozumí ani on sám, někdy díky jeho prostořeké puse, ale vždycky proto, že nezná hranice a pokud je zná, nebojí se je překročit. Líbí se mi jeho moderní účes, kostýmy herců, i prostředí, ve kterém se seriál odehrává. Mám ráda Giulina Mediciho, ale opravdu se nemusím dívat na nahatého papeže uprostřed jednání s Girolamem Riariem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, od tejto akejsi podivnej fantasy s reálne vystupujúcimi historickými postavami som nečakal veľa, najviac ak tak akýsi guláš zložený z výmyslov a poloprávd, z ktorého sa mi zatočí hlava, no som milo prekvapený. Uznávam, seriál sa mi dokázal dostať pod kožu, minimálne do takej miery, že ho nepovažujem za premárnený čas. Veľkým plusom bolo, že som si na hlavné postavy dokázal veľmi rýchlo zvyknúť, pričom ústrednej trojici som celý čas držal palce o stošesť. Bolo zábavné sledovať akú šikovnú fiktívnu konštrukciu vložili autori do mnohých reálnych postáv a udalostí s nimi spojených, že som sa nestačil čudovať. Ale bol to zaujímavý dej, plný akcie, napätia, romantiky a dobrodružstva. Žiadna nuda, na nadpriemerné hodnotenie to bohato stačí. 75/100 ()

Reklama

dragon94 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když smícháte seriály Sherlock a Borgiové/Tudorovci s nádechem Assassins creed... vznikne Da Vinci's Demons. Seriál si ze všech jmenovaných seriálů bere jen to nejlepší.Sherlockův charakter povahu a dedukce. Od Borgiů/Tudorovců zase církevní intriky a vraždy. Pokud vám u Borgiů/Tudorovců vadilo málo akce a spoustu keců, u Da Vinci's Demons jsou tyhle intriky prokládány velmi zábavnou akcí a dobře zvládnutými "sherlockovskými" dedukcemi.Výsledný seriálový mix se tak stává velmi zábavný. Po první sérii nastoupil skvost bez jediné chybičky nebo slabší části v podobě série druhé, která všem divákům přinesla naprosto stoprocentní, promyšlený a ničím nerušený zážitek v krásných lokacích s excelentními hereckými výkony a dějovými zvraty. Škoda, že se kvalita nepodařila udržet i do třetí série, které ke konci docházel dech, avšak finále bylo nakonec uspokojivé. Celkově 4* 82% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem nenáročná zábava, která si sice z historie hlavu příliš nedělá, ale i tak potěšily některé dějinné události z Florentské republiky, které v našich končinách zase nejsou tolik známé. Sám Leonardo je tak trochu Sherlock vědeckého světa a stejně jako detektivovi z Baker Street i jemu před očima vyvstávají skutečnosti, které jsou běžnému smrtelníkovi zcela zapovězené. Co se hlavní linky týče, tak Da Vinciho osobnost přímo vybízí k tomu, aby se honil za supertajným artefaktem, který by mohl změnit běh světa, takže potud v pořádku. Že tu bude nějaký hodný a hlavně tajemný spolek pečující po staletí o blaho lidstva a parta zlovolných padouchů, kteří se jim to snaží po staletí překazit bylo také nabíledni. A ani to nevadilo. Co mi ale moc nesedlo byly Leonardovy, a nejen jeho, vize, v nichž promlouvali mrtví či se v nich vydával po i proti proudu času a na základě těchto příhod pak řešil nastálé problémy. To mi přišlo trochu nepatřičné. Stejně jako díl s Draculou či doba, která se odehrávala mimo Itálii. Tady to tvůrci trošku přepískli. Ale zase ne tolik, aby mě to odradilo. Tom Riley byl jako roztržitý i nebezpečný génius dobrou volbou a trefou byli i další, nepříliš okoukané tváře, přičemž po Sherlockovi i tady mě oslovila Lara Pulver a výborný byl i Blake Ritson, který vystřihl padoucha jak vyšitého. I přes výhrady jsem velmi spokojen. 80% ()

esopesokeso

všechny recenze uživatele

Mám za sebou 4 diely, pozerať sa (ešte) trochu na to dá ale......Tak trocha som sa tešil na historicku dobrodružnú drámu, že sa dozviem niečo nové o Leonardovi Da Vinci, niečo čo je zaznamenané v archívov, prípadne by som aj akceptoval nejaku tú úpravu v prospech zábavy, kde by nám podsúvali myšlienku v zmysle: Takto to mohlo byť.Ale nie, scénar je napísany " z pera slávneho Davida S. Goyera", ktorý má prsty aj v sračkoidnom Ghost Rider 2, ktorý ma kedysi tak rozhorčil, že som okamžite Nicholasa Cagea vypratal z obľúbených hercoch a dosadil som tam miesto neho Barta the Beara.Leonarda tu zobrazujú ako heteráka, ktorý vynikajúco šermuje obidvoma rukami a má podľa všetkého aj špirituálne vlastnosti.Seriál sa snaží vykradnúť z časti Dana Browna, trocha zo Sherlocka Holmesa no a to " pero slávneho Davida S. Goyera" dodáva tomu aj šmrnc debilnosti bez možnosti prirodzenej psychologie postáv.Ak chcete nejaký historicky seriál s intrigami a nechcete sa pri pozeraní cítiť ako decko, tak siahnite po Borgias. ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • Výkonný producent David S. Goyer si přál, aby úvodní sekvence byla dlouhá 30 vteřin. Skladatel Bear McCreary podle toho pro sekvenci vytvořil znělku. Když však Goyer slyšel hudbu, poprosil McCrearyho, aby celou znělku prodloužil. Producenti se následně rozhodli tuto delší verzi do seriálu použít a prodloužili i celou sekvenci, aby se do ní delší znělka vešla. Dokonce se k tomu re-editovaly některé již dokončené epizody, aby se vešly do časového rámce. (SFalconJ)
  • V 8. díl má Riario (Blake Ritson) jizvu o něco výš, než kam byl v předchozím díle říznut. (Geriel)
  • V 8. díle Svatý udělá několika vysoce postaveným Medicejům a Pazziům na čela křížky. Poté, co vyjdou ze svatyně, ale mají křížky jiný tvar. (Geriel)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama