Reklama

Reklama

Bývalý tajný policista Phil Broker se rozhodne odejít do civilu poté, co se nepovede jedna speciální akce. Je přesvědčen, že malé venkovské městečko mu zabezpečí klid na výchovu jeho dcery a se svým dávným kamarádem tam chce začít podnikat. Netuší však, že místní drogový mafián se ho hodlá zbavit tím, že informuje Brokerovy bývalé nepřátele o jeho pobytu. Na policistu ve výslužbě tak čeká další z bojů o život, tentokrát ale zároveň i o život jeho dcery. (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (438)

movie 

všechny recenze uživatele

Tři důvody proč jsem se odhodlal na HOMEFRONT podívat: 1) Záporná role Jamese Franca a Winony Ryder (jo, wtf?), 2) Jason Statham a dlouhé vlasy (jo, wtf?) a 3) Scénář - Sylvester Stallone. Takže ano, Statham má v úvodu skutečně dlouhé vlasy a je to totální úchylárna. Naštěstí nás příběh hned zkraje zavádí "o dva roky později", kdy už sem mu na hlavně leskne stará dobrá vypelichaná pleška. Stallone scénář napsal nejspíš ve slabší chvilce po smrti svého syna a překvapivě hlavním aspektem filmu je vztah Stathama a jeho vychytralé dcery (všechny dětské role tady mají mimochodem hodně šílenej casting) a brutální akce, tak jak ji známe z jeho posledních děl jde stranou. K tomu si připočtětě šíleně topornou režii a ve spoustě momentů hudbu jako z FARMÁŘ HLEDÁ ŽENU a máte solidní koktejl na neklidnou noc. Nakonec největším perverzním potěším zůstavá vařič perníku James Franco. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kdyby tuhle vypalovačku natočil a zahrál Stallone před cca 20-25ti lety, půlka fandů akčního žánru by si sedla naprdel a měla by na světě další filmovou klasiku. Dneska už to působí trochu archaicky jak scénářem, tak vizuálním provedením, ale jako pocta jednoduchým akčních osmdesátkovým filmům je to gut. Těch klasických trademarků je tady mraky - stará auta, rednecks kam se podíváš, neskutečně vyfetlou Kate Bosworth (!), stále sexy Winonu Ryder, stará rockové fláky a hlavně ultimátně silovou a nekompromisní akci - bravo !. V rámci žánru přírůstek, který neudělá ostudu, jen je trochu ztracen v čase. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Vlastně to byl velice fikaně splácnutý akčňák. Na neohroženého expoldu s malou dcerkou v nebezpečí zabere hormonálně labilnější divák vždycky. Akční hrdina a dcera přece fungovali už v Kommandu a to si troufám tvrdit, že Statham se k významu slova herec, oproti masové kouli Arniemu, blížil mnohem víc. Koho by to stále herecky neuspokojilo, mohl se soustředit na Franca, ten si zlounsko psychopatické role umí užít. Jediné mínus vidím v chaotickém střihu, případně jsem prostě pomalá v oční reakci, ale ty kontaktní bitky jsem absolutně nestíhala. Bum plác, frajer leží s trojitou frakturou, a já vůbec netuším, jakým přesně chvatem k tomu došlo. To mě znervozňuje, očekávala jsem, že Statham bude mít reakční rychlost důchodce a ne Jackieho Chana. Půl hvězdu ke třetí navrch přidávám za to, že černé kotě Luther, mazlíček agentovy dcery, nebylo týráno a zavražděno, což jinak patří k běžnému zastrašovacímu repertoáru záporáků a já špatně snáším i předstírané filmové násilí na zvířatech. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Produkcia Sly Stallone? To je asi jediná zaujímavosť na tomto rutinnom, stereotypnom a mierne povedané nenápaditom akčnom béčku s rodinnými hodnotami. Relatívne poteší zvláštny kasting (Clancy Brown vs. James Franco vs. Kate Bosworth vs. Frank Grillo atď.), južanská atmosféra/výprava a fajn stathamovské akčné sekvencie. Bohužiaľ, celé je to až neuveriteľne hlúpe (prečo Statham, keď objavil továreň na drogy, jednoducho nebrnkol svojmu bývalému šéfovi? Všetko by sa nekrvavo vyriešilo.) a plné klišé (kamoš síce evidentne schytal smrteľný zásah, ale nebojte sa, v skutočnosti to bolo len škrabnutie a bez problémov prežije). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se a ani jsem moc nebyl zklamaný jako ostatní. Snad u každé novější Stathamovky se zmiňuju, že Jason vytvořil nový, vlastní žánr a jede stále dokola ve stejném mustru. Když jsou ale kvalitní bitky, dá se to odpustit, protože o tom to celé přece je. A pár jich film nabízí, takže pohoda. Franco byl náhodou hustej...65% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Scenár napísal už pred rokmi Sylvester Stallone, ale dlho sa nerealizoval z rôznych dôvodov, až herec od stvárnenia hlavnej úlohy vzhľadom na svoj vek upustil a prenechal miesto pre Jasona Stathama. (beso74)
  • Sylvester Stallone vyhlásil, že jeho scenár mal byť pôvodne scenár k piatemu pokračovaniu Ramba (1982). (GAZ789)
  • Inspiraci filmoví tvůrci čerpali z knihy "Homefront" Chucka Logana. (Conspi)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Reklama

Reklama