Reklama

Reklama

Epizody(13)

Recenze (17)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druha séria Hannibala bola o niečo slabšia ako tá prvá, ktorá prekvapila. Ani tie časti kde boli ošípané ku koncu sa veľmi ku kvalite tej prvej serii nepriblížili. Psycho to ale stále bolo. Uvidíme čo prinesie posledná tretia séria a či ju vôbec stihnem pozrieť. Nakoľko budem limitovaný, čoskoro mi konci služba netflix. Asi bude treba pozrieť to niekde inde. Netflix ale ponúkol kompletny seriál v českom znení, za čo určite palec hore. 3* ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned od první epizody je znát, že druhá série bude lepší. Z toho plottwistu z konce první řady to v první polovině mocně těží, a změna, která v seriálu nastala ho činí nesrovnatelně zajímavějším. Psychologická hra mezi Willem a Hannibalem je prostě fascinující od začátku do konce, navíc ani tentokrát samozřejmě není nouze o spoustu nádherně bizarních vražd. V druhé polovině to sice tempo trochu ztrácí, dějová linka s Masonem Vergerem a jeho sestrou působila dost nadbytečně a nepropracovaně (ikdyž vím, že se ještě oba budou vyskytovat ve třetí sérii, takže mě to až tak netrápí), ale finále to spolehlivě zachraňuje. Z toho, co jsem slyšel, usuzuji, že třetí série tuhle už nepřekoná, ale vždy se rád nechám překvapit. 9/10 ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tempo vyprávění je pomalé, většinu stopáže série se sedí a mluví, což není úplně na škodu, ale zrychlit by nevadilo. A taky mi připadá, že Hannibal je v seriálu jiný, více intelektuální typ, filmový měl trochu animálna, což je, když přihlédneme k jeho zálibám, dost potřeba. Ovšem postava Willa Grahama je natolik temná, že jí fasinaci panem doktorem snadno uvěříte, takže nebudete ochuzeni o jeden z twistů řady. Těším se na trojku! 70%. ()

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě vyšinutější nápady a vrazi než v první sérii. Zbytečně moc psychoanalýzy, překombinované twisty, Lecter šuká Willovu lásku - tomu to vůbec nevadí, postavy co se dávno ztratily se naráz objevují, ale výsledný efekt to nemá. Některé haluze v pohodě, jiné zase otřesné. Je sice fajn, že jsou použity postavy z románu Červený drak a nijak se to s dějem nebije - dokonce jsou tam i super okamžiky jako hořící člověk na kolečkovém křesle v podzemní garáži - ale když Lecter zlikviduje v posledním díle série 3 lidi jak nic a přitom je jeden z hlavních podezřelých - to jako prrr. Paradoxně herci jsou fajn, mně nejvíc potěšil Michael Pitt v roli Masona, na ty prasátka jsem se těšil:) Jako dosleduji to, ale rozhodně to není nic extra. ()

Makky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technická stránka tohto projektu je brilantná a druhou sériou bol daný element maximálne potvrdený. Úvodná polovica série je skupinou jedných z najlepších epizód, aké som kedy v televíznom seriály videl. Tempo a smerovanie príbehu boli strhujúce. Ohromne ľúto mi bolo, že sa tento trend nepodarilo udržať a seriál skĺzol do samoľúbosti charakterizujúcej postavu psychiatra. Cez nekonečné filozoficko-psychologické konverzácie a hry som sa s problémami dopracoval k záveru, ktorý opäť dokázal strhnúť a naplo potvrdiť svoj potenciál. Práve kvôli tým skvelým a skutočne brilantným pasážam sa pustím aj do záverečnej série. ()

Galerie (419)

Zajímavosti (6)

  • Jack Crawford (Laurence Fishburne) rieši vraždu, kedy sa vrah vydával za zviera. Meno vraha, Randall Tier (Mark O'Brien), priamo naznačuje, že ním je, keďže výraz "tier" znamená v nemčine zviera. (Sexy_Beast)
  • V epizóde môžeme vidieť Hannibala (Mads Mikkelsen) a Willa (Hugh Dancy), ako spoločne zjedia malých vtáčikov namočených do brandy Armagnac. V skutočnosti boli vyrobené z marcipánu a plnené orechmi, aby boli chrumkavé. (SpoilerAlert)

Reklama

Reklama