Reklama

Reklama

Hannibal

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, (2013–2015), 27 h 54 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Laurence Fishburne, Scott Thompson, Aaron Abrams, Gillian Anderson, Hettienne Park, Kacey Rohl (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Dr. Hannibal Lecter se po letech vrací na seznam nejhledanějších zločinců a rozehrává další rafinovanou smrtící hru. Po útěku z vězení se uchyluje do Itálie, kde se vydává za znalce umění. Jediná přeživší oběť ale prahne po pomstě... Dr. Hannibal Lecter, rafinovaný psychiatr a úchylný vrah, který s požitkem pojídal maso svých obětí, uprchl během pátrání po sériovém vrahovi Buffalo Billovi ze svého ostře sledovaného, nicméně improvizovaného vězení v Memphisu. Nejprve trochu „cestoval", pak se přemístil do italské Florencie. A nepřestává být sám sebou.
Pod maskou kultivovaného znalce italského umění mate stopy a s noblesou si užívá své choutky. Je tu ale několik lidí, kteří na něho nezapomínají. V první řadě zvláštní agentka FBI Clarice Starlingová. Ta se už této noční můry nikdy nezbaví, fascinující tón hlasu dr. Lectera si stále vybavuje. A je tu též perverzní Mason Verger, který se dříve měl stát jednou z Hannibalových obětí.
Přežil, ale je v zuboženém stavu, závislý na lékařských přístrojích a posedlý touhou po pomstě. Prostřednictvím internetu sleduje svůj objekt a připravuje past. Návnadou musí být to, co doktora nejvíce těší... (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (679)

tombac 

všechny recenze uživatele

1. série: 90%, 2. série: 100%, 3. série: 90%. Bizarní, zvrhlá a zároveň neodolatelná. Vášnivá a přitom ledově chladná. Špičková seriálová krmě se specifickou psycho atmosférou, precizně vystavěnými dialogy a skvěle zahranými postavami, jež prezentuje lidožroutskou hostinu jako efektní přehlídku vysoké kuchyně, za níž by se nemusel stydět ani šéfkuchař s třemi hvězdami od Michelina. Všechny kontrasty mě hodně bavily. Vlastně i fakt, že z hlavních postav je jakž takž normální snad jen Jack Crawford. A také propojenost s filmy (Mason Verger a jeho prasečí farma, Červený drak a další). Občasnou vykonstruovanost a rozpačitý rozjezd třetí série tak seriálu milerád odpustím. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen je coby Hannibal Lecter bezpochyby vynikající, ale vůbec mi to nesedlo. Moderní a rádoby cool způsob vyprávění mi přisel až moc na efekt, obsese nechutnostmi až nepatřičná a pod tím vším pozlátkem zbývá pouze nuda. Mohla to být pecka, tahle je to IMHO promarněný potenciál. Po třech epizodách jsem to vzdal. 40%. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

(Předně díky kolegovi Russell-2-Dope za tip na tenhle TV kousek, který by mě jinak, coby televizního ignoranta, asi ještě dlouho míjel.) PRVNÍ ŘADA: Stručně a výstižně - hodně slušná náhrada za Dextera. Umělecky, filosoficky, nebo nábožensky založení či motivovaní vrazi s extrémně šílenými metodami, "uměleckými" vražednými výtvory a bizarními duševními poruchami (dostal mě Cotardův syndrom)... Lunatický a halucinující zvláštní agent FBI... Šílený, psychopatický, sadistický, ale i geniální a kultivovaný psychiatr (monstrózní, hadovitý, skvostný Mads Mikkelsen)... Výborný Laurence Fishburne v roli šité na míru... Ale nějaké drobné výhrady mám. Zprvu mi trochu nesedla postava Willa Grahama s projevem protivného neurotického homosexuála. Ale zvykl jsem si, časem si ho i oblíbil a jeho psychickou trýzeň vepsanou ve tváři mu začal věřit. Vadila mi ovšem extrémně nepravděpodobná a nevěrohodná postava šedé eminence v podobě bulvární novinářky. Chápu, je to hezká baba a hraje nesympatickou a manipulativní mrchu, asi to zvýší sledovanost, ale scénář tím hodně ztrácí na úrovni a posouvá se směrem ke stupidním telenovelám, nebo k béčkovým seriálům pro teenagery. Stejně tak mi nesedla vyumělkovaná postava kanibalovy dcery (obě dvě dámy se naštěstí aspoň v několika dílech upozadily). Ale nechci tenhle skvělý seriál kritizovat za nerealističnost a za nadměrnou scénáristickou fabulaci; kdybych měl škatulkovat, je to zkrátka trochu Dexter & trochu CSI, ale hodně okořeněný atmosférou Twin Peaks nebo X-Files. Dost keců, minimálně 85%, je to pohledné, zajímavé a vzbuzuje to závislost, vrhám se na druhou řadu a pokud kvalita neklesne, dám nakonec plný počet. DRUHÁ ŘADA: Celá by se myslím vešla do jednoho dvouhodinového celovečeráku, což ji myslím dobře charakterizuje - je rozvláčná, v první půli místy až útrpně. Prvních několik dílů je nepříliš záživnou konverzační nudou z vězení, ze soudní síně, nebo z domovů hlavních postav, okořeněnou, aby se neřeklo, několika zajímavými vraždami. Popravdě mě chvílemi polopatické, zdlouhavé a šablonovité dialogy málem unudily k smrti. A taky to, jak postavy každou chvíli dlouze a dlouze čumí (ať už na sebe nebo "do blba"), aby se co nejvíc natáhla seriálová stopáž, mě iritovalo. Zvlášť doktorka Bloomová dokáže opravdu čumět jako bluma, nomen omen. U filmů to promíjím a občas mám jejich pomalost i rád, ale u seriálů na to nemám nervy. Ale taky jsem parkrát výskl rozkoší (třeba když šílená Amanda Plummer prováděla lobotomii), moc moc se mi líbila neuroticky křehká psychiatrička Gillian Andersonové a potěšil mě Jeremy Davies. Taky prolínání se s dějem filmu Red Dragon bylo hodně zajímavé (někdy si snad přečtu i ty knihy). Každopádně druhá půle druhé řady nabere poněkud na obrátkách, je v ní několik dobrých momentů i více nebo méně očekávaných zvratů a překvapení, ale nijak nadšený ani unešený z Hannibala nejsem. Solidní oddechová čtyřhvězda, ale žádná srdcovka. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Bizárek. Všechno v tomhle seriálu je takové…..nepřirozené. Jako byste měli nabýt dojmu, že každý druhý ve vašem okolí, včetně vaší nevinně vyhlížející a milující babičky, je potencionální sadistický vrah, který zabíjí výhradně za pomocí těch nejbizarnějších a nejbestiálnějších technik. Jestli vám přišlo pěstování hub na polomrtvých tělech obětí, zobrazené v 1.sérii, už trošku „za hranou“, tak v té druhé jdou tvůrci ještě dál, až se bojím, s čím v přibývajících sezónach přijdou příště (tady už ani moje bujará fantazie nesahá, na rozdíl od autorů seriálu). Všichni jsou tady tak straaaašně vááááážní, až by z toho jeden – slovy Amadea – sral mramor, deklamují tak pooooomaaaaaluuuuu a dějové twisty se nabalují jak z říše té nejpotrhlejší sc-fi, že vás to postupně ubíjí a uvrhne do letargie. Jediné, co to drží nad vodou, je svůdně pochmurná kamera a charisma Dancyho a Mikkelsena. Po absolvování dvou sezón si s chutí nechám ten zbytek, tuhle vypočítavou a promyšleně na efekt hrající bizarní potravu, jako divák ujít. A nedivím se původně zamýšlenému inteligentnímu Davidu Bowiemu, že se do tohohle nenechal uvrtat. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pilot v podaní Davida Sladea si so všetkými filmovými lecterovkami (okrem nedostižného Mlčania, samozrejme) vytiera riť výbornou atmosférou, skvelými hercami a nečakane strašidelnými a krvavými scénami. Uvidíme, nakoľko to kvalitatívne klesne, lebo takúto úroveň si seriál určite neudrží. UPDATE: Celá séria trpí epizódnosťou, jednotlivé mordy omnoho menej zaujímavé než ústredná línia, ktorá je ale vynikajúca a výborne zakončená. Atmosféra, réžia a herci až do konca na výbornú ()

Galerie (1 203)

Zajímavosti (46)

  • Ellen Muth (Georgia) ztvárnila postavu se stejným jménem v seriálu Mrtví jako já (od r. 2003). V Hannibalovi si navíc myslí, že je mrtvá, podobně jako ve zmíněném seriálu, kde jako mrtvá pomáhala lidem na onen svět. (Maerlyn0)
  • Tato epizoda byla z premiérového vysílání v USA na poslední chvíli stažena. Nebylo to v důsledku bombových útoků na Bostonském maratonu, jak uváděly některé zprávy, ale ve skutečnosti bylo rozhodnuto jen několik hodin předem a spíše kvůli střelbě na základní škole Sandy Hook. Místo tradičního vysílání byla část epizody rozdělena do webových epizod. Později byla celá epizoda zpřístupněna prostřednictvím platforem iTunes a Amazon Video a na DVD a Blu-ray vyšla v původně zamýšleném pořadí. (fabecc1222)
  • Spodobenie Hannibala (Mads Mikkelsen) ako "Il Monstro di Firenze" odkazuje na skutočný prípad vrážd v talianskej Florencii v rokoch 1968 - 1985. Vrah, podobne ako filmový antagonista, často amputoval svojim obetiam rôzne časti tela. (BlackTom)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Reklama

Reklama