Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • Česko Likvidátor (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Stopař je nájemný žoldák, tzv. Lovec hlav, který za peníze likviduje zločince, na něž policie nestačí. Po splnění úkolu vždy jen oznámí: „Vymalováno, uklizeno.“ Svým způsobem stojí na straně zákona, avšak policie dává od něho a od jeho metod ruce pryč. Nyní stojí Lovec před mimořádně těžkým úkolem – má vypátrat a zlikvidovat nepolapitelného zločince Francie, zvaného Jestřáb, který při svých loupežích vraždí svědky i ty, jež při svých zločinech využívá. Najde bezprizorního mladíka, přemluví ho k přepadení klenotnictví a pak zastřelí všechny svědky. Policie nezná Jestřábovu totožnost a její poslední nadějí je Lovec hlav. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (207)

žvanimírek 

všechny recenze uživatele

Hlavní dějové linii je věnováno poměrně málo prostoru. Všude jinde by to byl zásadní problém, ale ne tady, ne ve filmu, kde se hlavní role chopil Bebel. Styl, jakým se Stopař prostřílí do samotného finále, je naprosto odzbrojující. To, jak s potutelným úsměvem na tváři a s brokovnicí v ruce kosí jednoho banditu za druhým prostě funguje! Vše ještě podtrhne velmi dobrá hudba, která ve správnou chvíli vhodně zdůrazní vážnost okamžiku a tudíž napětí z některejch scén doslova chčije. Kriminálka jak má být! ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul tu je za takového suveréna, že by to mohlo i nudit. To by to ovšem nesměl být Jean-Paul, který, v jinak drsném příběhu, půdu pod nohama zkrátka neztrací. Ani v navýsost povedené přestřelce, odehrávající se v zapadlém opuštěném stavení, jejíž spomalovačky mi daly vzpomenout na starého dobrého Sama. Velké plus pro Bruno Cremera, jehož oči mě opravdu přesvědčily o tom, že by mi hlavou tu kulku zkrátka prohnal. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Smlouva je smlouva. A já ji splním." Platit Stopaře penězi zadrženými zločincům je geniální nápad. A patrně taky trošku nezákonnej. Ale já nejsem právník. Já jsem divák a chci si to užít. A v tom je trošku problém. Stopař i Jestřáb jsou totiž docela zábavní týpci, ale to mezi nimi zase tak za moc nestojí. Zejména hudbu považuju za úlet. Tohle vřískání mě strašlivě tahalo za uši ve chvílích, kdy se měla vybudovat atmosféra. Ale to je vlastně jedno. Střílí se, poučuje se, intrikuje se a vůbec to není špatný. Jen to mohlo být mnohem lepší. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Lovce hlav jsem náhodou na obrazovce „nachytal“ už podruhé a i teď mám z toho pořád stejné dojmy. Jean-Paul Belmondo v klasické roli (je jedno, že není polda, chová se prakticky stejně), ostatní zúčastnění o parník za ním, nicméně do jeho nejlepších filmů tady ještě dost chybí. Dnes už asi film jen pro fandy Belmonda. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Klasický francouzský kriminální film ze sedmdesátých let dvacátého století. Nijak se výrazně nevymiká z průměru své doby. Tak nějak jsem se v ději trochu neorientoval a ani jsem pořádně nevěděl kdo je kdo. Měl jsem chvílema pocit, že film byl natočen z důvodu, aby byl splněn nějaký plán. Film je okrášlený několika hvězdami francouizského filmu, což mu v celkovém hodnocení přidává bodík. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu si menši roli zahrála Belmondova sestra Muriel Belmondo, která se objevila celkem ve třech filmech, kde hrál její slavný bratr. Jedná se o snímky Lovec hlav (1976), Samotář (1987) a Neznámý v domě. (1992). (Georgex)
  • Ve chvíli, kdy Stopař (Jean-Paul Belmondo) pomůže vězňovi k útěku, schovávají se v cisterně s vínem. Když však cisternu opustí, jsou oba suší a čistí. (AllShallFall)
  • Vé scéně, kdy vodič cisterny s vínem prudce zabrzdí, protože má u hlavy Stopařovu bouchačku, udeří se spolujezdec hlavu do čelního skla, které až praskne. V dalším záběru na cisternu je ale čelné sklo netknuté. (Gareth_Jones)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama