Reklama

Reklama

V roce 1721 skončil na popravišti na náměstí de Greve v Paříži život proslulého zbojníka Cartouche. Bouřlivý život legendárního krále pařížského podsvětí, který zbožňoval bohatství a krásné ženy, kradl a rozdával, byl miláčkem chudiny a obávaným odpůrcem šlechty, inspiroval režiséra Philippa de Brocu. Ten převyprávěl Cartouchův příběh s notnou dávkou fantazie, ironie, ale i poezie s excelentním obsazením Jean-Paula Belmonda a Claudií Cardinaleovou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

"...seno nebude dražší. A ke štěstí nám stačí kupka sena !" Jeden ze zástupců francouzských filmů, bez nichž by bylo cítit prázdno. Kongeniální Tříska a neskutečně hravá Hlaváčová v českém dabingu (+Ráž, Bohdanová). Prostě poctivá aristokratická zbojničina svůdně casanovsky-prášilovského Belmonda. -" Zbabělče ! Ničemo !" - "Nemohl jsem připustit, abyste vraždila." ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Romantika, akce, božská CC, božský JPB a špetka francouzské historie od osvědčeného režiséra. Jenže je to docela nuda. Jistě, Cartouche má výborné momenty, ale je strašně dlouhý a vlastně se tam toho celkově moc neděje, na mě prostě nezafungoval před více než deseti lety a bohužel ani teď. Škoda. V rámci žánru/ů existuje hromada lepších filmů. 65%. ()

Reklama

smerďakov 

všechny recenze uživatele

Mistr Belmondo a madam Cardinale zábavně, příjemně a někdy dramaticky vážně podávají příběh, jehož linie jasně odpovídá jiným filmům o legendárním hrdinovi, co bohatým bral a chudým dával. Člověk pak nemusí dávat pozor, aby mu něco neuniklo z děje, a spíš si vychutnává romanticky naivní šermířské scény, rychlost vysvobození zajatců, lásku na první pohled a další komické situace, kterých je tam z dnešního pohledu, myslím, víc než autoři zamýšleli. Prostě krásně kýčovitý odpočinek po náročném úterním dni. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Belmondo tak jak ho známe- sebevědomý svůdce žen, neporazitelný a hýřící vtipem. Díky tomu, že má po boku ještě Jeana Rocheforta, který svým charismatem místy Belmonda i zastiňuje, má film glanc a je to taková "nekonečná kalba". Historický Cartouche byl popraven, ale tohle je komedie, takže se tragického konce nedočkáme. Trvalo mi dost dlouhou dobu, než jsem tenhle film docenil, je to především a hlavně sranda...85% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Bandité mají krásné a vášnivé Claudie, ale souží se pro chladné katolické maloměšťačky. Tento typ "romatických" příběhů opanoval evropská kina mezi válkami (Jean Gabin jako Pepe le Moko je snad nejslavnější), protože byl milován maloměšťačkami žijící v manželstvích bez lásky a pro peníze. Cartouche už částečně opouští tu teatrální předválečnou tragiku vztahu "maloměšťačka a vůdce podsvětí", a narušuje jí komedií a akcí, ovšem na dvouhodinový film je to pořád málo. A vůbec je tu genderová nevyváženost: my slušní maloměšťaci toužíme zase po krásných a vášnivých Claudiích, ale pro nás se romantické slaďárny netočí. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Jean Rochefort (La Taupe) měl ve filmu spoustu jezdeckých sekvencí a musel při natáčení tedy vypilovat jízdu na koni. Rád vzpomínal, jak se s Belmondem (Cartouche) projížděli na instruktážních koních a přitom zjistil, že se do koní zamiloval. Po dotočení se rozhodl, že bude koně chovat a založil si hřebčín v Auffargis, kde odchoval spoustu velkých dostihových a parkurových koní. Později se stal se konzultantem francouzských sportovních televizí a dokonce komentoval jezdecký sport na olympiádě. (HawkeyP)
  • Souboje a fyzicky náročné scény hrál nejen Jean-Paul Belmondo, ale i Claudia Cardinale bez dublérů. (vesper001)
  • Po slavnostní premiéře filmu se Belmondo zase jednou vyřádil. Nejdřív spolu s Claudií Cardinale bombardovali přítomné hosty knedlíčky z krupice, později si na tiskové konferenci sundal pásek od kalhot, které mu spadly ke kotníkům, a na dotazy novinářů odpovídal ve slipech. Ale režisér de Broca ho ještě trumfnul, přišel na konferenci i bez těch slipů. (raininface)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama