Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Policajt nebo rošťák je Jean-Paul Belmondo přesně takový, jakého ho mají diváci nejraději. Tvrdý, neústupný, trochu samotářský, ale především vždy obklopen krásnými ženami a vždy nad věcí. Do Nice přijíždí inkognito divizní komisař oddělení vnitřního vyšetřování Stan Borowitz, specialista na čistky uvnitř policie. Vše totiž nasvědčuje tomu, že nedávno zavražděný komisař Bertrand byl v úzkém spojení s místní mafií. A není zdaleka sám. Policejní inspektoři Rey a Massard jsou do vraždy přímo zapleteni, je tedy nutné je usvědčit a policii očistit. Borowitz má vlastní netradiční prostředky a postupy a rozhodne se vyvolat válku gangů, která by jako první vydala oba zkorumpované inspektory. Nečekaný příjezd neposlušné dcery Charlotty vše zkomplikuje. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (303)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Policejní sbor v Nice začal být personálně příliš propojen s místními mafiánskými kruhy. Napravit situaci, a oddělit zrno od plev, přijíždí divizní komisař Borowitz, aby pod identitou provokujícího floutka Antonia Ceruttiho zanesl červíka pochybnosti do hráčů, kteří střílejí za obě strany. Pak už stačí jen spočítat mrtvoly. Není to standartní postup, který by se opíral o metodický pokyn nadřízených, ale Borowitz je pragmatik a teoretické plky analytiků s drzým šklebem ignoruje. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V motelu je zavražděn komisař místní kriminálky, ale vše je naaranžováno jako nehoda na silnici. Proto přijíždí do přímořského letoviska divizní komisař, aby vše vyřešil, přičemž se zamiluje a navíc musí vychovávat nezvedenou dospívající dceru. Nejen pohodová atmosféra, ale i sympatický charakter hlavního hrdiny, spíše klukovsky rozverný, nad věcí, který však dokáže v těžké situaci zvážnět. A navíc zde hraje moje oblíbenkyně Marie Laforet. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Belmondo rošťák, film polda. Nějak mi to nešlo k sobě, dost možná za to ale může Krampolův dabing, který je tvárný asi jako ocel za studena. Já vím, že to je už nějaký ten pátek, ale to tenkrát dabéři neměli ve studiu telku, aby se mrkli, jestli ta postava zrovna utíká, brečí nebo kadí? Najdu si originál, slibuju, pak dám vědět. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ačkoli už jsem s Belmondem pár filmů viděl, ani jeden nebyl "belmondovka", tak konečně nastal čas nějakou zhlédnout. A jestli jsou všechny podobné téhle, tak je nebudu vyhledávat často, ale jako občasná zábava to rozhodně není špatné. V závěru mi to přišlo krapet pomalé a hlavně nebýt Belmonda, tak je to dost slabé, ale hlavně díky němu je to solidní zábava, do které jsem se dostal rychle a bavil skoro až do konce. Sice ne vším, ale většinou hlášek ano. Bere se to s nadhledem, na nic většího si to nehraje, nenudilo mě to, funguje je to jak má a režijně je to taky slušná práce, takže jsem si to užil. Jen nevím, jestli bych si to pustil někdy znova, protože to pro mě až tak výrazný zážitek nebyl, ale zatím si myslím, že ano, takže tu ty čtyři hvězdy nechám. Slabé 4* ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich filmu s Belmondem co jsem videl. Hraje zde neustupneho, neuplatneho a nekompromisniho divizniho inspektora Borowitze, ktery jde po krku bande gangsteru. Belmodno prekypuje sarmem, temperamentem, vtipem a eleganci. Proste skvely krimi komedialni snimek, ktery by si nemel nechat ujit zadny priznivce francouzske kinematografie. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (20)

  • Policajt nebo rošťák byl v rámci roku 1979 čtvrtým nejvýdělečnějším filmem ve Francii. (Chevees)
  • Rozpočet filmu byl 15 milionů franků. (classic)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama