Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Automobilový závodník Francois Holin ztratil licenci, když při nebezpečném jezdeckém manévru tragicky zahynul jeho partner a Francois byl označen za viníka. Náhle byl bez práce i bez peněz na nákladný život, na jaký si zvykl. V té situaci přijal nabídku z prostředí organizovaného zločinu a stal se řidičem gangsterů s přezdívkou Ho. S morálkou si žádné velké starosti nedělal - ovšem pouze do chvíle, kdy v bandě došlo k podrazu, který se Holinovi příčí. Od té doby jedná na vlastní pěst. Obratně manipuluje s lidmi od policie i z galérky a nekompromisně trestá všechny, kdo se provinili proti kodexu cti podsvětí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (71)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádi Belmonda a francouzský kriminálky ze starý školy, tak asi film bez problémů dokoukáte. Zároveň dodávám, že na Belmonda je to podprůměr. On tady hraje trochu něco jinýho, než je u něj zvykem. Prostě žádnej sympatickej darebák, kterej hláškuje a udělá občas nějakej vtip. Tady hraje spíš vážnou roli, ale jeho postava je taková nijaká. Jediná část filmu, která snese nějaký přísnější měřítko, je taková odlehčenější asi 20-minutová pasáž z vězení s následnym "útěkem" (respektive poklidnym odchodem). Naopak závěrečná zmatená střílečka stojí zhruba za to, co evokuje název filmu - ho(vno). Celkově slabší 3 hvězdy... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Belmondo tentokráte nevtipkuje, nehláškuje a úplně civilně hraje nejednoznačnou (dalo by se říci Delonovskou) postavu s tragickou hloubkou. Pomalé tempo není ku škodě, atmosféra je dokonalá a herecké výkony již zmíněného Bebela či krásné Joanny Shimkus (škoda, že moc nehrála) jsou bez debat. Smutná (ale velice dobrá) krimi se smutným (ale velice "dobrým") závěrem. 80%. ()

Reklama

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Poněkud skicovitě zpracovaná psychologicky barvitá, podnětná látka. Měl jsem pocit, že mnoho nedořečeného nebylo ani naznačeno, že hodně zůstalo mimo obraz a hrubé tahy zamaskovaly nejeden podstatný detail, ukrytý někde pod vrstvami dobrodružných akcí. Stejně tak z velkoměstské atmosféry zbyla jen esence, příležitostně oživovaná výbornou hudbou. Škoda tohoto díla, které mělo ještě zrát... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Snímek má prapodivné střihy, skoky v ději a nesourodé dialogy. Jakoby se postavy na plátně míjely, než aby se potkávaly a reagovaly na sebe. Hlavní postava je bezcílná a jakoby ani neměla žádnou vlastnost, spíš se nechává vláčet okolnostmi. Což je nezvyklé na to, že by měl hrát šéfa podsvětí. Břinkající hudba jakoby z některých scén dělala grotesku, která se ale nekoná. Vztahy mezi figurami nefungují. A tak navzdory výstupům z vězení, kde Belmondo hraje váguse tak přesvědčivě a dobře namaskovaně, až smrdí i z obrazovky, je film nudný a bezduchý. SHRNUTÍ: Když vlastně nechceš být kriminálníkem, ale ani nevíš, čím bys tedy být chtěl. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velice teskná gangsterka, kde mladík Francois Holin jezdí pro bandu zločinců a sám se, aniž by si uvědomoval, posunuje v profesním žebříčku a tudíž i hledáčku všech komisařství.....celou atmosféru neutěšené "Staré Francie" doplňuje geniální hudba od slavného Roubaixe.... Avšak musím se ohradit proti zdejšímu názvu filmu "Komedie"....ano, je to komedie, když o krimi/drama napíše někdo komedie....:-/) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Belmondo sám zažil nebezpečnou nehodu, při které málem usmrtil spolujezdce. Šlo o dospívajícího syna slavné francouzské herečky Jeanne Moreau, který nakonec z nehody vyvázl bez doživotních následků. K nehodě došlo během natáčení filmu Moderato cantabile (1960) v režii Petera Brooka, kde Moreau a Belmondo hrají hlavní role. [Zdroj: Jean-Paul Belmondo – kniha Mých tisíc životů] (PetrHendrix)
  • Robert Enrico vnímal hlavní postavu Holiho trochu jinak a nedržel se tolik Giovanniho předlohy, což vadilo jak Belmondovi, tak i samotnému Giovannimu. Když Belmondo viděl film celý sestříhaný, byl trochu zklamaný. Giovanni sám film zcela zavrhl a jen se utvrdil v tom, že je nejlepší převadět si své knihy do filmové podoby sám. (Pierre)

Reklama

Reklama