Reklama

Reklama

Muž z Ria

  • Francie L'Homme de Rio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neustále na prahu smrti, ve víru dobrodružství snaží se vyrvat svou snoubenku ze spárů únosců Jean-Paul Belmondo... Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijel na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci Maltéků, které jsou zároveň klíči k bájnému pokladu. Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat. Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilie, pak do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže. To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou, scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života, z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto, aby se vzápětí ocitl v dalším ohrožení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky z nostalgie. Hrdinka slípka, amatérské rvačky, až přílišné zneužívání všech možných brazilských turistických atrakcí bez většího zapojení do příběhu... Už je to poněkud vyčpělé.... Dobré nápady pak vykradl Spielberg a zaranžoval je mnohem lépe, efektněji. Jen ten hořce sarkastický konec, kdy indiáni stojí na rozestavěné silnici a beze slova koukají, jak jim běloši bourají minulost i budoucnost, měl sílu. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tohle se tempem vyrovná snad jenom filmu Copak je to za vojáka. Belmondo se nikde nezdržuje, furt je splašenej a v nebezpečí, ale on si s ním dycky poradí důvtipem, kaskadérským kouskem či humornou hláškou. Děj nápodobně. Je to klasickej děj a klasické typy nebezpečí z těchhle starších dobrodružnejch filmů. Ocitáme se na zemi, ve vzduchu, ve vodě. Tu krokodýl, tu pohyb ve vejškách, tu zabijáci, tu proletí něčím ze dřeva. Tu nějaká vedlejší postava, která nemá skoro žádnej význam. Je to klasika let šedesátejch, kterou nás krmil komunismus a mátl nás tím, že se to jmenovalo "Muž z ..." a všichni si mysleli, že to je pokračování z trilogie Acapulco a Hongkong. A všechny to bavilo. Akorát nevim, co je to za happy end, když to skončí kácením pralesů kvůli silnici. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství, na němž zahlodal zub času, je zajímavé především záběry nově vznikajícího hlavního města Brazílie. Brasília je zde ještě městem duchů, pokud se na ni podíváte dnes, je patrné, jak se za téměř šedesát let neuvěřitelně proměnila. Jinak spokojeni budou především fanoušci Belmonda, který se zde neustále koupe a běhá. Tedy pár vtipných scének tu je (pády do křoví, souboje, potyčky s Agnes), ale permanentní řachanda se nekoná. Jako dokument o Riu a Brasílii fajn. Původní hodnocení ponechám, dnes bych ale dal o hvězdu méně... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrodružnosť ako má byť. Aj so svojimi chybami, ale keď zábava dokáže zaplátať nejaké scenáristické zlyhania, tak to funguje. Nie je to sofistikovaný film, ale očaril aj Spielberga a dal námet nesmrteľnej sérii. Škoda len tragického osudu staršej sestry Catherine Deneuve. Francoise Dorleác sa tri roky po filme ponáhľala na letisko, nezvládla rýchlosť a uhorela v aute... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Sympatický mi na tom byl občasně takový zkratkovitý dabing (alespoň mi takový přišel); to vytvářelo komické situace. Naopak otravná mi přišla slečna snoubenka, což mi zkazilo tak nějak zážitek z celého filmu. Její charakter mi z duše otravný. A Belmonda nedaboval Krampol :-( Ale jinak vcelku slušný film z šedesátek s ještě mladičkým Belem. ^^ ()

Galerie (87)

Zajímavosti (29)

  • V čase 1:07:43, když Norbert Catalan (Jean Servais) vychází ven z uzamčené místnosti a používá zapalovač, tak je zároveň vidět ruka, která dává pokyn hlídacímu psovi, ať vstoupí dovnitř místnosti. (Horryx)
  • Italská produkce, která se na filmu také podílela, nechtěla schválit obsazení Françoise Dorléac do role Agnes a nutila De Brocu, aby do této role obsadil nějakou Italku. On ovšem odmítl a kategoricky trval na svém. Italové tedy nakonec ustoupili a volbu režiséra přijali. Nakonec se jim ovšem podařilo obsadit italského Adolfa Celiho do role Seňora Castroa. (Pierre)
  • Uklouznutí Adriena Dufourqueta (Jean-Paul Belmondo) ve scéně, kdy prchá z rozestavěné bytovky, bylo zcela náhodné. Herec podklouzl omylem a nahoru se dostal sám bez cizí pomoci. (jarjarbinx)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama