Reklama

Reklama

Muž z Ria

  • Francie L'Homme de Rio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neustále na prahu smrti, ve víru dobrodružství snaží se vyrvat svou snoubenku ze spárů únosců Jean-Paul Belmondo... Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijel na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci Maltéků, které jsou zároveň klíči k bájnému pokladu. Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat. Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilie, pak do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže. To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou, scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života, z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto, aby se vzápětí ocitl v dalším ohrožení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrodružnosť ako má byť. Aj so svojimi chybami, ale keď zábava dokáže zaplátať nejaké scenáristické zlyhania, tak to funguje. Nie je to sofistikovaný film, ale očaril aj Spielberga a dal námet nesmrteľnej sérii. Škoda len tragického osudu staršej sestry Catherine Deneuve. Francoise Dorleác sa tri roky po filme ponáhľala na letisko, nezvládla rýchlosť a uhorela v aute... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dějově to je přímočará kravina o tom žádná a všechno je uzpůsobeno hlavně k tomu aby šílený kaskadéra zásadně nepoužívající Belmondo mohl předvádět svoje artistický kousky jako šplhání po římsách skoky a pády na všechny způsoby atd. Navíc si při všech těchto scénách dávají i záležet na tom aby mu bylo vidět do ksichtu s tím, že tohle fakt není žádnej dubl a pokud si tyhle kousky dokážete náležitě vychutnat tak se leccos dá odpustit. Čtvrtá hvězda definitivně za závěrečný finále ala předchůdce Indyho? No je opravdu možný, že v některých těch aspektech tu později ta inspirace byla. Takže netvrdím, že je pro mě tenhle film nějaká nepřekonatelná klasika, ale pobavil a nenudil jsem se a to si myslím, že by mělo bejt to hlavní.70% ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie a ještě lepší dobrodružný film. Hodně dobře se nechá poznat, čím se asi nechali inspirovat Steven Spielberg a George Lucas v osmdesátých letech pro vytvoření postavy Indiana Jonese. Protože právě "Muž z Ria" je "úplně první Indiana Jones". Spoustu vynikajícího dobrodružství prokládají skvělé fórky a výborné nápady. Jean-Paul Belmondo je neodolatelně ztřeštěný, Francoise Dorleácová je zase úžasně trhlá kočka. Zkrátka zábava jak vyšitá. 85%. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Mám ráda muže odvážné a drsné. Mám ráda muže šarmantní a velkorysé. Mám ráda muže s duší malého kluka. Mám ráda muže, kteří mě vždycky rozesmějí. Tudíž mám ráda Jeana-Paula Belmonda a jeho filmy. Z "mužské" série si mou největší přízeň získal ten z Acapulca, ale tohle je moc milé a zábavné dobrodružství, u kterého lituju jen toho, jak krásnou a nadanou herečku Francie ztratila ve Francoise Dorléacové. Ale tu růžovou s hvězdičkama snad prosím radši ne... ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Muž z Ria není o nic horší než Muž z Acapulca. Je jen jiný. Trochu vážnější možná. Ne tak ztřeštěný. Zároveň je to pro mě nestárnoucí klasika s okouzlujícím Bebelem. A jsou scény, které si pamatuji i po x letech... "Je to daleko? - Ne, ne, asi 1000 kilometrů. - Hmm, tak to budeme potřebovat auto. - A jakou chceš barvu? - Počkej to není jenom tak. - Růžové s hvězdičkama." ()

Galerie (87)

Zajímavosti (29)

  • V hoteli na Copacabane hľadá Dufourquet (Belmondo) v telefónnom zozname pod písmenom „D“ meno „De Castro, Mario“. V portugalčine sa však takéto priezvisko vyhľadáva pod písmenom „C“ ako „Castro, Mario de“, pretože predložky s priezviskami, ako napríklad: „De, Da, Dos“, sa umiestňujú na koniec a píšu sa malými písmenami. (Arsenal83)
  • Po uvedení Muže z Ria do amerických kin napsal Steven Spielberg režisérovi Philippe de Brocovi. Tvrdil, že viděl film devětkrát a hlavní hrdina je podle něj dokonalý "ve své mladickosti, opovážlivosti a sportovních výkonech". (candy_daze)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama