Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (221)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že Samotář je poslední opravdu velkou Belmondovou rolí, minimálně co se jeho klasických kriminálek týče. Velký Bebel, zde ve svých čtyřiapadesáti letech, natočil nadprůměrný a drsný snímek, který sice nedosahuje kvalit např. Profesionála či Strachu nad městem, ale dodnes, i po více, než třiceti letech, má stále co nabídnout (plusem je i tradičně špičkový český dabing filmu, což bylo v oné době naprosto běžným standardem). P.S. Kdyby šlo komentářům dávat palce nahoru, můj dostane dobytek. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč bych tě měl balit? Já radši zavírám vlky než prodejný holky." Komisař Stan mi byl sympatický svými vyšetřovacími metodami - pěst kdykoli připravená k úderu, pistole neustále v ruce, koks k falešnému obvinění vždy k dispozici, pravidelné udávání neochotných udavačů a úchvatné ignorování práva. Ve skutečném světě by se mi to určitě nelíbilo, protože mám svá práva, ale to je pro Stana jen otřepaná fráze, která už unavuje i jeho psací stroj. Tak fajn, pojďme s ním honit vrahouna Schneidera, který se mimochodem fakt povedl. Co se nepovedlo, tak to byl gang cigánů, protože byl na můj vkus poměrně vybledlý, choval se celkem kultivovaně a ani jednou nenahodil degeš mód. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Možná vůbec nejdrsnější krimoška z Bebelovi filmografie, není to ani tak zásluha Jeana-Paula jako komisaře Stana,ale především díky hlavnímu záporákovi Schneiderovi, kterej by byl i mezi psychoušema za radikála. Ale co, píšou se osmdesátý léta a to nějaká ta mrtvola sem, mrtvola tam nehrála žádnou roli, ve filmech se hulilo, padali vulgarismy a tak nějak všeobecně se s tím nesralo. Osobně si myslím, že Samotář stojí a padá na Bebelovi bez něj by se jednalo o typickej tucťák, kterejch na světě vegetujou tisíce. ()

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Klasickej Belmondo. Hlavní hrdinové filmů s ním v hlavní roli nemusejí mít vůbec žádné jméno, je to přece Belmondo-vždy šarmantní, nekompromisní, nesmlouvavý a velmi přísný a obklopený ženami. Největší klad osobně vidím v množství tzv. hlášek, kterými je film prošpikován stejně jako zastřelení záporní (a jeden hlavní) hrdinové. Filmy s Belmondem jsou samostatnej žánr, s ničím nesrovnávatelnej! ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Francouzská "drsná škola" v podání mistra svého oboru J.P.Belmonda. Na rozdíl od "drsné školy" v USA, připadá mi ta francouzská drsnější, nebo spíše syrovější. Osobně mi bližší je ta francouzská a s charismatickým Belmondem nemá chybu. A Jean-Piere Malo? Prototyp úchylného hajzla. Klasika, nostalgie, deprese... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)

Reklama

Reklama