Reklama

Reklama

Muž z Hongkongu

  • Francie Les Tribulations d'un Chinois en Chine (více)
Trailer

Multimilionář Artur Lempereu (Jean-Paul Belmondo) je znuděn životem doslova k smrti. Dříve, než si z nudy sám sáhne na život, mu jeho přítel a guru poradí, aby uzavřel životní pojistku. A tak se Artur pojistí na dva miliony dolarů, které v případě jeho smrti dostanou jeho snoubenka Alice a orientální přítel Goh, kterého požádá, aby najal profesionální zabijáky, kteří ho mají zabít. Jenže právě když se tak stane, seznámí se Artur s okouzlující striptérkou Alexandrinou a najednou se mu strašně chce žít. Nezbývá, než se pokusit uniknout všem nástrahám, které na něj najatí zabijáci chystají a najít Goha, aby vrahy odvolal. Ten prý však odletěl rozjímat do himálajského kláštera. Začíná bláznivá honička, která hrdinu zavede nejen do Tibetu a zasněžených himálajských velehor, ale také do tisíce a jedné nebezpečné situace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Arthur (Jean-Paul Belmondo) je mladý hezký muž, který má kromě toho ještě jednu další vlastnost - je úžasně bohatý. Tak bohatý, že si může dovolit cokoliv na světě - a právě proto ho sžírá neuvěřitelná nuda. Jediným jeho povytržením (kromě snoubenky a otravné nastávající tchyně) jsou jeho pokusy o sebevraždu (byť neúspěšné). Aby už tentokrát vše klaplo, nechá se pojistit na dva miliony dolarů a najme si na sebe čínské zabijáky. Jenže náhodou potká krásnou striptérku Alexandrinu, a zjišťuje, že by měl pro co žít. Ale jak uniknout ze spárů jisté smrti ? ... Upřímně musím oznámit, že jsem tento film nikdy dřív neviděl (nechápu jak je to možné, když Muže z Acapulca i z Ria jsem viděl tisíckrát), a stejně upřímně musím prohlásit, že mne Muž z Hongkongu ale vůbec nebavil. Sice příběh je originální (i když jsem nedávno viděl novější film na velmi podobné téma), Jean Paul i ostatní (Ursulla Andress) hrají jako by šlo o život, ale když jsem v půlce filmu málem usnul, radši jsem šel odstrojovat vánoční stromek a film si nechal jen jako kulisu... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Arthurovo hledání důvodu žít je úžasně zábavné, Alexandrina krása svádí k hříšným myšlenkám, sluha Leon hláškuje v duchu nejlepších tradic, skorotchýně Suzy je nádherně zákeřná a demence dua detektivů pojišťovny nemá nejmenší chybu. Přesto nemohu dát víc než tři hvězdy, neboť má oblíbená ztřeštěnost je tentokrát absolutně neukočírovaná a mám jisté podezření, že pan de Broca sice přijal režijní honorář, ale při natáčení snímku strategicky zaujal místo v nějakém hongkongském nevěstinci a pak už nenašel sílu dát snímku hlavu, patu a něco mezi ně. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Podarená dobrodružná komédia, ktorej nechýbajú nápady, spád a kaskadérske kúsky, za ktoré by sa nehanbil ani Jackie Chan. Belmondo je skrátka klasa, no mal som pocit, že s touto rolou akosi bojuje a nesedí mu. Každopádne príbeh je pomerne hlúpučký, dnes sa na niektorých scénach naozaj len pousmejeme, niektoré však zjavne slúžili aj ako inšpirácia v mnohých ďalších filmoch. Klasika, ktorá bola kedysi zaručeným trhákom, ale poznamenal ju zub času. Bohužiaľ aspoň pre mňa. 60%. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dne 6.9. 2021 odešel velký Muž z Paříže Jean-Paul Belmondo.  Chápu Ursulu Anderss, že ji při natačení tohoto okouzlil svoji schopností ji rozesmát což vedlo k tomu, že se načas stali párem. Mnohem delší čas snad budou jejich postavy Artur Lempereur a Alexandrine Pinardel vytvářet smích na tvářích generace diváků celého světa. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Francouzsko-italský dobrodružný film, v němž hraje J. P. Belmondo znuděného milionáře Arthura Lempereura, jenž si neváží svého života. Podepsal smlouvu, že v případě jeho smrti dostane značný finanční obnos rodina jeho snoubenky Alice Ponchabertové (V. Lagrange) a jeho exotický charismatický přítel zvaný Mr. Goh (V. Inkijinoff narozený v Irkutsku). V okamžiku, kdy se se svou lodí na plánované cestě kolem světa zastavili v Hongkongu, ziskuchtivá a nemorální snoubenčina rodina si zaplatí k usmrcení svého živitele služby místního nesmírně otylého mafiána. Současně však bohatstvím znuděný hejsek s nepraktickým účesem potkává velmi půvabnou tanečnici a striptérku Alexandrine Pinardelovou (U. Andressová), jenž ho oslní svou krásou a způsobí, že hlavní hrdina má chuť i nadále užívat pozemských radovánek. Půvaby švýcarské krasavice dokonce omámily během natáčení Belmonda natolik, že v soukromém životě opustil svoji manželku Elodie a strávil s Ursulou několik let. Zbytek snímku P. de Brocy vyplňuje unikání Belmonda a jeho skupiny před pronásledovateli, přičemž jeho společnost tvoří už zmíněná Alexandrine, dále jeho věrný komorník Leon, nerozlučitelný druh a Belmondův přítel J. Rochefort a podivná dvojice mužů ve složení P. Préboist, komik s nezaměnitelnou tváří a neznámý Američan J. Hahn, jejíž smysl mi zůstal utajen. Belmondo zde mohl bohatě uplatnit jak své kaskadérské a akrobatické umění, tak své typické komediální znaky, jimiž byl snímek přeplněn. Přesto však ho hodnotím z trojice de Brocových ´mužů´ jako jednoznačně nejslabší, zejména kvůli slabému a místy nejasnému příběhu a domnívám se, že vysoký rozpočet, jenž měli autoři k dispozici, zůstal nevyužit. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (18)

  • Belmondo si během natáčení v Hongkongu neodpustil svoje exhibicionistické kousky. Projížděl se nahý ve výtahu hotelu, kde byli filmaři ubytovaní, koupal se nahý v hotelovém bazénu atd. (raininface)
  • Bylo to poprvé, co herci ze západu pracovali v Nepálu. Z města Patan byli někteří jeho obyvatelé kvůli natáčení na týden vystěhováni. (Zdroj: Philippe Durant: Belmondo). (vesper001)
  • Během natáčení v Hongongu se Jean-Paul Belmondo (Artur Lempereu) a jeho blízcí kamarádi a kolegové jako obvykle předháněli v kanadských žertících ("až se místo ředitele hotelu povážlivě otřásalo a my se milosrdně uklidnili"). Při jednom pozdním večeru se Belmondo s kamarádem rozhodli, že si podají režiséra Philippa de Brocu, který právě kdesi poklidně večeřel s producentem Mnouchkinem. Požádali jednoho z asistentů, aby mu zavolal a upozornil jej, že se ti dva prohánějí diskotékou v suterénu hotelu úplně nazí a dělají problémy. Režisér už podobné situace znal a hned se vydal do akce. Ne ovšem, aby je zarazil, ale aby se nenechal zahanbit a naopak se k nim přidal. O chvíli později se tedy na diskotéku, mezi poklidně tančící hosty, vřitil nahý muž... a spatřil své kamarády, kterak se na něj zubí v elegantních oblecích, s kubánskými doutníky v ústech. (NIRO)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama