Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (214)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Henri Verneuil byl skvělým režisérem, který si za většinu svých filmů zaslouží velké! uznání. A tento se řadí mezi ty nejlepší. Role Gabina v čele mafiánského klanu je dokonalá, ne nadarmo se o něm říká, že měl nejstálejší chladný výraz ve filmovém světě(náš R.Hrušínský), Delon zde představuje "malého" zlodějíčka, kterého si tento klan najme a kterému právě on nadělá mnoho problémů. A potom výtečná postava samotářského komisaře ztělesněného výborným hercem Venturou, no to je klasika, kterou když neuvidíte, ochudíte se o další skvostný zážitek z realistického světa "podsvětí"... Ps: Jsou zde menší mouchy, ale vzhledem k době, ve které dílko natočili, se nemůžeme ani divit(narážím na přistání uneseného letadla přistávajícího na rozestavěné dálnici) a naopak skvostný závěr, kdy Gabin přichází zpět do svého skladiště od "popravy", kde je sídlo rodinné firmy a s prostřelenou kapsou u baloňáku kladně přitakává se svým tak typickým výrazem na otázku přítomného komisaře, "zase jedna dobrá trefa?!" Podíl Mistra Morriconeho snad nemusím ani zmiňovat...geniálně ostré. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

? :-/ dosť úbohé..... casting mizerný - Delon je slušňák, nie záporák, a Gabin je hocčo, len nie "kmotor".... príbeh kostrbatý, a ani originálna akcia k záveru filmu nič nemení na tom, že je to pre mňa prepadák a sklamanie.... a Morricone? ani by som ho tu nespoznal.... a nechápem prečo vo francúzskom filme, odohrávajúcom sa takmer výlučne vo Francúzsku a Ríme, sa rozpráva anglicky.... dokonca ešte aj členovia mafiánskej rodiny medzi sebou.... tomu hodnoteniu tu na csfd naozaj nechápem! a just dám iba dve **! :( ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dobieham resty s Gabinom, ktorého herecké umenie nesmierne obdivujem, no v prípade Sicílskeho klanu som tak nejak tušil, že to nedopadne najlepšie. Nejde o Gabina a ani ostatnú hereckú smotánku, ktorá si v tomto snímku zahrala, ide o námet, ktorý je jeden z mojich naj(NE)obľúbenejších. Mne sú tieto mafiánske snímky ľahostajné, len zriedka ktorý ma naozaj zaujme natoľko, aby som ho dokázal plnohodnotne sledovať, pričom ani v tomto prípade sa nevyhli určitým pasážam, ktoré sú za mňa proste za hranou a potom môj interes o takýto film rapídne klesá na duchu .. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máte v domě zabijáka. A to Vás zajímá. Protože nikdo z té bandy dole ještě nevystřelil." Karty, pistole, pasy a letenky jsou rozdány a já mám jedinej problém - nevím, komu mám fandit. Vrahounovi Sartetovi? Frajer to je, hambatý dámy se kolem něj jen točí, ale já zabijákům obvykle nefandím. Co sicilští mafiáni? Taťka Manalese je sice velkej sympaťák, ale já tyhle organizovaný gangy celkem nesnáším. Tak co inspektor Le Goff? Když on tak okatě porušuje zákony, že to ani poldovi neodpouštím. Tak co s tím? Pro mě je řešením dívat se na film jako na zápas Bayernu Mnichov s Manchesterem City. Ani jedno z těch mužstev moc nemusím, ale vím, že uvidím skvělej fotbal. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Detektivní hraný film to nikdy nemá lehké. KLAN po desetiletích, která upynula od jeho premiéry, rovněž. Platí to tím spíš, že je dobře zvládnut režijně, fantasticky obsazen velmi dobře hrajícími francouzskými hereckými špičkami a má co nabídnout i dramaticky stupňovanou atraktivní podívanou s dobrým scénářem. Z minima je tu opravdu využito více než maximum. Jako každá dobrá detektivka i tento film přesahuje do společenské reality prvních let francouzské Páté republiky. Řekl bych, že je nadčasový právě pro ten přesah a pro to velmi neokaté prezentování tohoto nečítankového subžánru jako skutečné kvality hraného filmu. I po desetiletích nemůže nezaujmout. Je škodou pro nás všechny, že dosud nebyl digitalizován. Pozitivní fakta, která uvádím, by byla ještě více průkazná. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Film získal v roce 1981 na festivalu David di Donatello ceny v kategoriích nejlepší kostýmy a nejlepší výrobní design. (Terva)
  • Lino Ventura vyžadoval, aby Gabinovo jméno bylo uvedeno na plakátě nejvýše. Což je dokazující fakt toho, že mezi třemi hlavními představiteli panovaly při natáčení velmi přívětivé vztahy. (Pierre)
  • Snímek byl se stejným obsazením natočen celkem ve třech jazycích, a to ve francouzštině, angličtině a italštině. (Monco)

Reklama

Reklama