Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na policii i na Paříž chtěl jednou provždy zapomenout, ale vrátil se, aby našel vraha své dcery... Bývalý policista Daniel Pratt žije na africkém ostrově v zapadlé rybářské vesnici. Má tam svůj malý bar, slunce, moře a přátele a nechybí mu ani Paříž, ani jeho bývalá práce. Do svého ráje však dostane nečekaný telegram – jeho dcera měla smrtelnou nehodu. Pratt se okamžitě vrací do Francie a znovu se noří do toho, před čím kdysi utekl, čeká ho podsvětí, zločin a zkorumpovaná policie. Jeho dcera se totiž stala obětí záhadné teroristické skupiny, která už delší dobu „čistí“ město od pochybných existencí. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

hans500 

všechny recenze uživatele

Na této delonovsé kriminálce je zajímavé že je až podezřele ve stylu amerických akčních béček, Delon hraje postavu jakou by si klidně mohl střihnout Jean - Claude Van Damme. Delon je však mnohem lepší herec a zvládl to skvěle, akční scény dobře natočené, a ani se syntenzátorová hudba není až tak katastrofální. Slušné 4* (kdyby byl tento film natočen v americe a hrál v něm již zmíněný Van Damme, dnes by to jistě byla klasika akčních béček, jedna z nejlepších). ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Francouzský krimi film, který se chce tvářit hodně syrově a expresivně, ovšem je tak na úrovni československé detektivní filmové tvorby 80. let... ani (k charakteru role silně přestárlý) akční Alain Delon to nezachrání... (a tenhle snímek má nadto asi ten nejstrašnější hudební doprovod, co se dnes dá ve filmu slyšet...proklatě novovlné syntezátory coby esence pokleslých 80') ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Svojho casu teda udajne velky hit vo Francii. Co ja viem, z odstupomcasu to brutalne zostarlo - to som vedelu z pri registracii na csfd, ze natrafim na filmy, kde sa zub casu brutalne podpise. Reziser Jose Pinheiro natocil aspon teda priemerny film, v ktorom sice uraduje trochu starsi Alain Delon. Delomn sice hraje hovno -pardon, to som sa pomylil, pochopitelne som chcel napisat ze sa nedostatocne vlozil do roly a nepresvedcil ma svojim hereckym vykonom. Ale film u mna posuvaju na priemer 2 veci : amaterska rezia Pinheira a blba syntakova hudba. 54 % ()

topi 

všechny recenze uživatele

Prattovi (Delon) nejdříve zabili manželku a tak se stáhl do ústraní na ostrov, kde si užívá života. Po deseti letech mu nějaký gang zabije i jeho dceru a to Pratt nehodlá nechat jen tak a z ostrova se vrací zpět do Francie a heslem "Zabili jste mě dcerku, tak tady máte přes držku" nekompromisně likviduje každého, kdo měl s vraždou jeho dcery co do činění. Je to víceméně béčko jako Brno, ale Delon to v pohodě utáhne. Pomáhá mu v tom i nádherná Fiona Gélin (inspektorka Sabine) a její neskutečně krásný oči. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

José Pinhero a Alain Delon. To je jedno velké téma. V osmdesátých letech se Delon stává v rolích policistů a jiných hrdinů z kriminálního prostředí, daleko zemitějším než dříve. Tento film je toho typickým příkladem. Delonovo herecké kouzlo se neztrácí, avšak je nucen režisérem k tomu, aby se na plátně přizpůsobil mnohem akčnějším filmovým prvkům, než na jaké byl zvyklý. Osmdesátá léta byla těmito akčními gagy přímo prosáklá na kost. Delon nejspíš pochopil, že se zkrátka přizpůsobit těmto prvkům musí, pokud tedy chce točit tento typ komerčních filmů. Film je celkově dotažený, ale nicméně také průměrný. Není zde problém právě v dotaženosti snímku, ale v jeho samotném provedení. Delon i přes všechny vady snímku však předvádí naprosto profesionální výkon. Nechci být až příliš zaujatý a porovnávat tento film s těmi jeho dřívějšími. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně v hotelu, kdy nastražená kulovnice vystřelí dveře ze zárubní, tak na nich není ani škrábnutí. (sator)

Reklama

Reklama