Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (143)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kultova komedia Kamen Richarda, jeho francuzsky /rozumej europsky, ziadny Blbowood, teda pardon, Hollywood/ humor je nezabudnutelny. Slo to tusim aj v CSSR za tuhej normalizacie a u mna tento francuzsky kult spolu so Spencerovymi filmami zvitazil nad Kobaltovou vezou Martina Obleceneho. Kamen Richard dlho nevedel, ze je tak oblubeny za zeleznou oponou, po jej pade bol dost vykolajeny z toho. 100 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film je dobrý až od prvního Malaquetova reklamního úspěchu, do té doby je to příliš zmatené a částečně i nudné, protože ne vše roztržité musí být zákonitě roztomilé. Překvapivě funguje romantická linka, pochválit je nutno původní starý dabing s vynikajícím Petrem Olivou (tehdy si ještě role vybíral). ()

Reklama

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Richardova nesmírně svižná komedie z prostředí reklamí agentury se stala legendou nejen v naší zemi! Kudrnatý blondák který má geniální čuch na to jak lidem prodat cokoli si zamane, figurka která chvílemi jakoby postrádala mozek v hlavě. Musím říct že v současnosti mám komedie s tímto pánem raději než legendární snímky s Funésem. Pierre Richard je středem pozornosti i bez toho aby přehrával a pitvořil se. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Film, kterým Pierre Richard definoval sám sebe a celou řadu dalších filmů a rolí, které točí v podstatě dodnes. Všechny základní ingredience, včetně Pierrova výrazného obleku, Bernarda Bliera a několika šarmantních slečinek a dam, jsou na místě. De facto ovšem stačí vidět úvodní sekvenci na křižovatce a víte o Pierrovi vše. I to, že je posledním moderním nositelem klasické grotesky na úkor všeho. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já si budu trvat na svém. Filmy Pierra Richarda jsou jako přes kopírák. P. R. hraje vždy roztržité, jen se filmy jinak jmenují, mění se prostředí, povolání hlavního hrdiny a hlavní dějová linka. Richard ale vždy padá, naráží, poráží jiné či je jinak znečišťuje a konečně - dostává se do trapasů. Roztržitý v tomto ohledu není jiný. A navíc je to první ze snímků, kde si slavný herec vyzkoušel režii i scénář. Nejvíc mě bavila Hračka a Nalevo od výtahu, kde mu alespoň někde zdatně sekundoval. To ale neznamená, že se na toto období Francie nerad dívám. Pierra Richarda mám velmi rád a s ním i jeho filmy. A některé jeho nápadité reklamy by se uplatnily i dnes, tím jsem si jistý. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)
  • Když Pierre Malaquet (Pierre Richard) ve výtahu potká Lisu (Marie-Christine Barrault), sdělí mu, že pan Guiton (Bernard Blier) má kancelář ve druhém patře. Richard se ve své roztržitosti dostane až do sklepa, kde mu technik říká, že Guiton má kancelář v patře třetím. (Dvojirakri)
  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)

Reklama

Reklama