Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (142)

Hrabovo 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro mě zjevení, vyvedl mě z míry naprosto jinou komikou, než jakou jsem doposud zažívala. Pierre Richard se pak zabydlel v roli potrhlého zmatkaře, se kterým musíme soucítit, protože je prostě k pomilování, ale tedy to byl šok: spousta absurdních komických situací, které v rychlém sledu vedou hlavního hrdinu dějem. Nezapomenutelné reklamy na cigarety či mýdlo, které umyje kůži až na kost... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kombinace pitvoření Pierra Richarda + úspěch u diváků je pro mě v tomhle případě skutečně záhadou. Nostalgii chápu a respektuji, nicméně Pierre Malaquet vyvádí kousky, které jsou nesmírně mdlé, otravné a nevtipné. Komu tohle trhalo bránici, měl by zajít na představení Petra Novotného, aby se na jeho show vůbec někdo upřímně zasmál. Legranda, při které se nesmírně okatě tlačí na pilu, a u které se velmi často divákům otvírá nůž v kapse!! ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Chápu zdejší nostalgii, protože u francouzských komedií je téměř pravidlem, ale Richardova režijní prvotina se ke mně dostala více než pětatřicet let od svého vzniku, což mělo za následek neslavný zážitek. Zatímco Kopyto nebo Velký blondýn se dají sjíždět pořád, tady jsem se téměř po celou dobu těžce nudil. Zlatá éra měla teprve přijít. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Roztržitý je ten naprosto klasický typ francouzské komedie, kde Pierre Richard dělá vylomeniny, tak příjemným způsobem, že se na to musí koukat s radostí. Krom toho v tomto případě si to sám ještě natáčel, takže si to užíval na tisíc procent. Pro mě už od mala jsou komedie a francouzské komedie a hádejte které jsou vejš... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z filmového hlediska to není dokonalý kousek, protože Pierre Richard se na něm režii teprve učil, zato filmových nápadů měl tehdy určitě víc než v druhé polovině své kariéry, takže Roztržitý přímo kypí energií a vtipu má na rozdávání, podobně jako tvorba mladého Woody Allena. Reklamní spoty jsou téměř dokonalou ukázkou parodie konzumního stylu (obzvášť rád mám ten s poslední cigaretkou). Celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)
  • Během titulků na začátku a na konci filmu se písmeno „I“ pohybuje přes obrazovku jako kreslená postavička tak, aby doplnil mnoho slov, kde toto písmeno chybí. (aniiicka)
  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)

Reklama

Reklama