Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard jako smolař, který si nic nepřipouští... Smolař Alfréd, jehož život tvoří nepřetržitá řada malérů, se stane členem družstva, jež hájí barvy Paříže v poněkud pokleslé putovní televizní soutěži Paříž proti venkovu. Podle scénáře má pařížské družstvo vždy prohrát, avšak ztřeštěný Alfréd rozpoutává kolem sebe spoušť a zmatek a zatímco vede družstvo od vítězství k vítězství, televizní moderátor osnuje jeho vyřazení ze hry… (Česká televize)

(více)

Recenze (109)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak jsem podruhé za život viděl něco s (a dokonce i od) Pierrem Richardem a na rozdíl od té první zkušenosti, která byl cca před šesti lety a moc se nepovedla, se to u Života plného malérů už naštěstí víceméně povedlo. V první polovině si mě to ale získalo o dost víc, tam těch vtipných scén bylo skutečně dost (i přes pár nepovedených, jejichž problém se rozjede právě v druhé polovině), zatímco v té druhé už to tak moc nefungovalo a ke konci spíš už jen nudilo. Pár vtipných momentů bylo sice i tam, vůbec celý nápad té soutěže byl správně praštěný, ale nemalý počet scén působí hrozně nahodile a jako by v nich šlo jen o "absurditu pro absurditu" (líp to asi nepopíšu). Přitom takhle rozháraně působí celý film, ale opět se to zase pořádně potvrdí až ve druhé polovině, kdy se tam začne děj soustředit na něco úplně jiného než doposud a k tomu co se dělo v první polovině se vlastně vrátí až úplně na konci. To nahodilé skládání scén, nápadů a dějů mi v tom vadilo, ale i tak u mě převažují pozitivnější dojmy a klidně bych se na to někdy i podíval znova. Takže slabou čtvrtou hvězdičku tomu nakonec dám rád. Slabé 4* ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Hrozný zklamání, i přes poměrně nápaditej rozjezd. Nejvýstižněji bych to asi popsal jako nepovedenej pokus o grotesku. Ano, hlavní hrdina byl od dětství velkej smolař, ale nahánět to ještě tím, že ho občas nesmyslně praští něco po palici nebo díky svý potrhlý nešikovnosti spadne v lese zrovna náhodou do tůně apod., to si radši pustím Laurela a Hardyho, ti to uměli líp. O zbytku děje a tý ujetý soutěži se ani vyjadřovat nebudu. ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Přiznám bez mučení, že tuhle richardovku jsem dosud neznal, a to se počítám mezi fandy. Nějak nechápu, jak mi mohla uniknout. Je tam všechno, co udělalo Pierre Richarda tak populárním ... ztřeštěnost, smůla, láska a hlavně kýble humoru. První půlhodina je až geniálně vytuněná, každý detail zapadá do finálního gagu, který se kontinuálně překlopí do dalšího. Pierre Richard tento film napsal i režíroval a je to sakra vidět. A perfektní hudba od Vladimíra Cosmy je jen třešinkou na již dokonalém dortu. Řadím mezi francouzskou komediální špičku sedmdesátých let. ()

Mardoša 

všechny recenze uživatele

Excelentní komedie, s překvapivě stále platným námětem. Mimo jiné o tom, jaké ponížení jsou lidé ochotni podstoupit aby se mohli účastnit v televizní soutěži. V dobách šílenství kolem různých reality show, superhvězdu nevyjímaje, o to zábavnější. Navíc se nemohu zbavit dojmu, že filmy, které si Richard sám režíroval patří k jeho nejlepším. Jsou možná o něco méně "líbivé", ale o to syrovější a více na dřeň jdoucí. Některé části filmu jaky kdyby vypadly z nějakého težce nezávislého amerického (nebo třeba i finského) filmu. Je skvělé, že film vyšel v reedici na dvd za přijatelnou cenu a že obsahuje i původní, starý český dabing. Byť Cupák místo Olivy je u Richarda dnes už velmi nezvyklý... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak trochu studená sprcha. Není to tak dávno, co jsem velebil Richarda, že jeho postavy jsou sice roztržité, potrhlé, naivní, smolařské, ale ne hloupé. Alfréd sice není hlupák, ale bohužel je součástí dění, které má mnohem blíž k pokračování filmů s účetním Fantozzim. Gagy jsou na hraně grotesky a přestože jde znát, že se autoři pokouší o nadsázku, ve výsledku je to trochu křečovité a pro mě mimo mísu. Tento druh humoru není můj šálek kávy. A je to několikátý film Richarda, kdy mě mrzí, že nerežíroval někdo jiný. Někdo, kdo by z něj dostal víc a současně ho nenechal strhnout k tomu melancholickému ztvárnění osudem zmítaného tragéda. Navíc silný režisér by mu sáhnul i do scénáře (což je ovšem nejspíš důvod, proč je raději točí sám). Moc mi to nesedlo, ale pohled na Anny Duperey...nádherná ženská...mi postačí, abych hodnocení udržel aspoń v průměru. PS: E.Cupák byl skvělý herec i dabér, ale Richarda mám spojeného s P. Olivou stejně, jako Funese s Filipovským, takže minimálně do poloviny filmu, to bylo prostě divné. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama