Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Ukázka z filmu 2

Recenze (186)

dragoliz 

všechny recenze uživatele

Výborná vec nasiaknutá pohodovou atmosférou a srandou striehnúcou skoro z každej scény, pri ktorej som sa nesmial, ale skôr priblblo usmieval. Miestami som ale musel takmer odvracať zrak. Napríklad scénku s operáciou som teda nečakal - povedal by som, že je až šokujúca a živý komentár k nej by znel asi takto nejak rozpačito: "haha - joj - haha - ježiš - matka zem - heh". Bohužiaľ ma ale po zhliadnutí chytil neblahý pocit, že sa táto sranda s Pierrom Richardom v hlavnej úlohe zaradí k filmom, ktoré mi nakoniec z hlavy skôr či neskôr, čiastočne alebo úplne celkom vyšumia z hlavy. Ale kvôli dokonalým vtipom prevažne z prvej polovice filmu dávam krásne ŠTYRI. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších komedií Pierra Richarda. Ono se ani není co divit, když to režíroval Claude Zidi, jeden z největších mistrů francouzské komedie. Zajímavá zápletka, spoustu humorných situací (natáčení westernu, vana, výuka matiky) spoustu klasických omylů a gagů a skvělé herewcké výkony... Pro mě to byl opět požitek aneb další z francouzkých komedií, na které se rád podívám kdykoliv a jedna z Richardovek, kde to blondýn opravdu rozjíždí ve velkém. Mě se to tedy líbilo a i když to místy bylo trochu slabší, musím prostě dát 5*. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Nádherná komedie, která jako jedna z mála graduje a roste a každá další scéna je lepší a vtipnější než předchozí. Claude Zidi bezproblémů ukočíroval Richarda, který hraje typickýho troubu, profesora se kterým si každý čistí boty. Ale protože v jeho okolí je starosta, šéf novin a jedna filmová hvězda, brzy se z něj díky všemocné síle bulváru stává milenec filmové hvězdy a idol žen. Co na tom že to není pravda, to bulváru nevadilo v roce 1974 a nevadí jim to ani dnes. Nejlepší scéna je jak rozzuřená Jane Birkin vymlátí při natáčení westernu celou hospodu, nepovedená operace, nebo když Pierre Richard jako svůdce přichází do třídy a všechny holky na něm můžou náhle oči nechat :-) ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

"-Koho dneska zajímají filmové hvězdy?! -Když se kolem nich pohybuje tak významný politik." Komik Richard ve vynikající formě a stejně tak i Claude Zidi a dokonce i český dabing. Skvělá satirická parodie na natáčení filmů "-Scénu budu snímat deseti kamerami. Jedna, dva, tři, čtyři, kde jsou ty další? Ale je jich deset...s různymi objektivy, pochopitelně.", média, volební kampaně, gymnázia a jejich ředitele a dokonce i nositele Nobelovy ceny za mír, protože "Harry" Kissinger tady fakt zabíjí "-Pane, telefon. -Prezident? - Ne. Jacky". ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nesedlo mi to, zklamalo mě to. Moc se tady tlačilo na pilu, většinou to na mě působilo jako křeč. Některé scény se ale povedly náramně - operace v podání pana starosty, bitka ve westernovým baru, růžová hlava... Chci se teď na Pierra Richarda zaměřit, snad si zahrál i v něčem lepším. Jako kluk jsem ho míval rád, být všechny jeho filmy jako Hořčice, tak to bylo zásluhou infantility, opičkám a pitvoření. Tuším, že měl i na víc, a že to v některých filmech i prodal. Ještě mu dám šanci. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Jméno postavy Jane Birkin, Jackie Loganová, odkazuje na pseudonym Jake Logan. Tímto jménem je podepsaná nejdelší westernová knižní série „Slocum“, přičemž zaštiťuje více autorů. (MrHousenka)
  • V průběhu jedné hodiny matematiky vyvolá Pierre Durois (Pierre Richard) k tabuli slečnu Fechnerovou. Jedná se o poklonu producentovi filmu Christianu Fechnerovi, který ma na svém kontě například i filmy Zvíře (1977) nebo Jeden hot a druhý čehý (1978). (Komiks)
  • Českým ekvivalentem fráze „hořčice mi stoupá do nosu“ je "mám toho plné zuby". (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno