Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Ukázka z filmu 2

Recenze (186)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "Sakra, dnes nejako nie som vo forme. Zašite ho, zajtra ho dorobíme."     Poriadne bláznivá komédia, ktorá pobaví aj dnes, po takmer pol storočí, hlavne výbornou situačnou komikou. Hýri množstvom nápaditých gagov v štýle grotesky, niekedy poriadne čiernych (scéna operácie), často som dostával záchvaty smiechu, ktoré nie a nie skončiť. Z hercov musím vyzdvihnúť predovšetkým výborného Pierra Richarda, ktorý najviac prispel ku komediálnej stránke filmu a tiež pôvabnú Jane Birkin, ktorá je zase ozdobou filmu. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně zábavná a vtipná komedie s kapkou ztřeštěnosti a škodolibosti pro neodbytný svět médií a pletichařský svět politiky. Učitel matematiky Pierre Durois (dobrý Pierre Richard), díky své naivní roztržitosti a vtípku svých dospívajících žákyň, rozviřuje život svého malého městečka, které lační po senzacích. Obzvláště jeví-li se učitel jako milenec herecké hvězdy Jackie Logan (Jane Birkin). Začíná hon novinářů v čele Albertem Renaudinem (Julien Guiomar) a jeho synovcem Patrickem (Henri Guybet) po senzačních podrobnostech a detailech. Začíná popírání a zahalování domělé pravdy stranou starosty města Huberta Durois (Claude Piéplu), který byl otcem Pierra. Další zajímavé postavy: žárlivá Pierrova snoubenka Danielle (Danielle Minazzoli), tělocvikářka, puritánský ředitel gymnázia (Jean Martin) a skutečný milenec Jakie Harry Welsinger (Clément Harari). Roztržitá, bobtnající, usmiřující a bouřlivá ve svém závěrečném finále, se škodolibým nadhledem k přetvářce a lačnosti po každé zdánlivé senzaci. ()

Reklama

dragoliz 

všechny recenze uživatele

Výborná vec nasiaknutá pohodovou atmosférou a srandou striehnúcou skoro z každej scény, pri ktorej som sa nesmial, ale skôr priblblo usmieval. Miestami som ale musel takmer odvracať zrak. Napríklad scénku s operáciou som teda nečakal - povedal by som, že je až šokujúca a živý komentár k nej by znel asi takto nejak rozpačito: "haha - joj - haha - ježiš - matka zem - heh". Bohužiaľ ma ale po zhliadnutí chytil neblahý pocit, že sa táto sranda s Pierrom Richardom v hlavnej úlohe zaradí k filmom, ktoré mi nakoniec z hlavy skôr či neskôr, čiastočne alebo úplne celkom vyšumia z hlavy. Ale kvôli dokonalým vtipom prevažne z prvej polovice filmu dávam krásne ŠTYRI. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie. Některé scény sice až hraničí s groteskou, ale většina z nich neustále útočí na divákovu bránici a nutno říct, že na tu moji s úspěchem. Jsou tu momenty, na které člověk opravdu nezapomene, třeba jako rvačka v saloonu nebo scéna, kde doktor Durois ukončuje operaci slovy "Krucifix, dneska nejsem nějak ve formě, nezdá se vám?", u které jsem fakt brečel smíchy. Pierre si se svojí rolí nesmělého matematika poradil opravdu excelentně a tolik vtipných hlášek v 1 filmu jen tak nenajdete. "Tak, je dán trojúhelník A, B, C, D." ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Výborně jsem se bavil, přestože jsem to viděl 35 let po premiéře, řval jsem smíchy. Pierre Richard má vskutku jedinečné pohybové nadání, ve filmu se objevily skvělé vtipy, nezapomenutelné scénky (auto mezi indiány, rvačka v baru, na koberečku u ředitele, s gepardem atd.), nechybí ani něco málo "pornografických čuňačinek", jak praví pan starosta, vynikající vedlejší postavy (režisér, tělocvikářka, starosta atd.). Zkrátka a dobře perfektní komedie, u které se chlámu až mě z toho bolí břicho! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Snímek se natáčel v jihofrancouzském městě Aix-en-Provence. (aniiicka)
  • Ve scéně, kdy se se herečka Jackie Logan (Jane Birkin) koupe ve svém bazénu, má ponořenou hlavu. Hned v další scéně je však její hlava suchá, načež je dle očekávání opět mokrá. (Hem.m)

Reklama

Reklama