Reklama

Reklama

Max Fischer, bývalý příslušník speciální vojenské jednotky, je najat, aby chránil problémovou puberťačku Ninu. Její problém spočívá v tom, že se stala svědkem brutální vraždy a jedni velmi zlí lidé si přejí, aby byla velmi...mrtvá. Max a Nina jsou na útěku z vražedných spárů dealera Thomase Backera, kterého nikdo a nic nezastaví...Samotář Max a osiřelá Nina se sblíží – z cizích lidí se stanou přátelé, kteří se na sebe mohou spolehnout a tím si vzájemně krýt záda. Max a Nina se dostanou pod ochranu bývaleho Maxova „kamaráda ve zbrani" – hendikepovaného Ruddiho – ovšem jedná se o bezpečí pouze dočasné. Posléze nalézají útočiště u Sáry – Maxovy životní lásky. Hrají závod s časem, ale Sáře se podaří objevit dvě únikové cesty do bezpečí před zběsilým Backerem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hodiny mi stály za to! Musím uznat, že tohle je efektní akční nářez, kterému dodávají body atmosféricky zpomalené přestřelky. 4 velké přestřelky film obsahuje a není to klasická akce, jak jsem řekl, jsou zpomalené, plná přehlednost, neuvěřitelně stabilní kamera, záporáků je dost, spousta zbraní, navíc přestřelky působí realisticky, zásobníky se přebijí, takže s akcí jsem naprosto spokojen. Kamera je taky teda stabilní, dál herecké obsazení, Til bezpochyby nejlepší, krásná Nina, nebo sympatický vozíčkář a abych nezapomněl, jedná se o jeden z nejnáhlaškovanějších filmů, co jsem kdy viděl, takže je film laděný trefnými narážkami. Co se týče hudby, je skvělá, skvělý song od OneRepublic, či hra na klavír, anebo v titulkách moje oblíbená písnička Waiting For The End, od Linkin Park, to je důvod, proč dávám pátou hvězdu. Výhoda tohohle filmu je, že nenudí i přes nespočet dialogů. Takže jsem velice spokojen, jinak co se týče záporů, tak samotní záporáci umírají velmi rychle, oni si dokonce jdou pro smrt, akce mohlo být klidně víc, méně dialogů by prospělo, postrádám tu nějakej souboj, dál sice jsou přestřelky přehledné a jak jsem říkal, efektivně zpomalené, ale přeci bych uvítal nějakou rychlejší akční scénu, ale jinak jsem spokojen a nemám co vytknout, možná konec mohl být trošku lepší. // Na tenhle film jsem se neuvěřitelně těšil, už kvůli námětu a hlavnímu hrdinovi. Nakonec jsem spokojený, jedná se o akční nářez, kterému nechybí slušný počet hlášek a i přes mnoho dialogů film jen tak nepustí. Tile, měl bys takové akční pecky točit častěji! Těším se na Adrenalin! 9/10! "Když jsi ve válce, je to jiné. Jsi sice na válku trénován, ale realita je úplně jiná. Musíš se rozhodovat, náhle se ti celej život promítne před očima a ty už jen myslíš na smrt, tak se snažíš přežít. Náhle se v tobě ozve, tvé svědomí, které říká: 'NE!' Dnes ještě nechci zemřít..." ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Patnáctiletá Nina se stane svědkem vraždy v luxusním hotelu, a je jediným svědkem, který může dostat mezinárodního zbrojního magnáta Thomase Backera za mříže. Ten ale neváhá využít jakýchkoliv prostředků, aby se nechtěného svědka zbavil. Nina se ale dostane do programu na ochranu svědků, a její bezpečnost dostane na starost Max Fischer (Til Schweiger), který naopak udělá cokoliv, aby Ninu uchránil, včetně nasazení vlastního života... Tak nějak mi začíná připadat, že Til Schweiger (obdobně jako třeba Steven Seagal) začíná dělat cokoliv, aby jej někdo postavil do dalšího filmu - a když už nikoho nenajde, tak si filmy se sebou začne točit sám. Naštěstí Til ještě nepadá tak hluboko do sra*ek jako ten druhý výše zmíněný, a tak se na jeho "sám sobě" filmy dá docela koukat. A i tento akční snímek není špatný, a kdyby se víc postavil do akční roviny, a méně do té rodinné a kecací, tak by byl ještě lepší. Ze začátku mi Til jako akční hrdina neseděl, ale postupem filmu jsem si na něj zvykl a bylo to fajn. Jako otec patnáctileté puberťačky už to bylo horší. Trochu mně zklamal závěr filmu, protože i když se smířím s tím, že by se to celé hypoteticky mohlo stát, tak ten konec je ultra-nereálný. Na podobné téma bych možná doporučil spíše Schwarzeneggerova Likvidátora... ()

Reklama

joelly01 odpad!

všechny recenze uživatele

Driv mel Tila kazdy rad, byl to velky kamarad! Ted uz ho nema skoro nikdo rad, uz to neni nici kamarad. No tak jo. Jak jsem ho kdysi milovala tak ted uz teda fakt ne. Uz mi vsechny ty jeho filmy a vsechny ty jeho deti strasne splyvaji. Jo, jako chapu ze je mu kosile blizsi nez kabat, ale a) tohle muze fungovat tak u jednoho, max. 2 filmu. Kdyz uz se to, pardon my language, do prdele, opakuje porad dokola tak to eventuelne zacne byt nudne a trapne b) kdyby se o Luny jednalo o nejaky vyjimecny talent. Coz se nejedna. Jak rikam, nic proti protekcnim spratkum, chapu a neodsuzuju. Ale, jak my nemci rikame "genug ist genug". Na dalsi film s Lunou a Tilem se asi ani nebudu divat a rovnou ho splachnu do odpadu. Tile, Tile, dve z nostalgie. Ale uz naposledy. Priste uz bude nasledovat jen rana z milosti. UPDATE: ted jsem se na to divala znovu a nevim co mi hrabalo ze jsem dala dve. Ted na podruhe jsem zvladla jen prvnich 45 minut, pak uz bylo nutkani vypichnout si oci prilis silne, procez jsem projekci v zajmu zachovani zraku (a dusevniho zdravi) radeji ukoncila. Traumatizujici. Brrr. ()

magu 

všechny recenze uživatele

Na Germánov celkom pekný počin. Škoda, že tomu nevymysleli nejaký originálny koniec, lebo to klišé, skopírované spoza oceánu, tomu teda veľmi nepridalo. Skoky v deji som akosi nepochopil, zrejme preto, že nemeckú precíznosť nemám v krvi. Asi je už po tých rokoch poriadne zriedená kadejakými sračkami. Ak však budú v SRN pokračovať v takto nastúpenej ceste, prestanem nad nemeckými názvami filmov kriviť ústa. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Til Schweiger už mě svými filmy dokázal překvapit víc, než právě tímhle kouskem. Celý film jsem vlastně přemýšlel, co bych k němu dokázal říct, když by se mě na něj někdo zeptal. Na konci filmu mi došlo, že vlastně nic. Ochránce nic nenabídne, maximálně tak Tilovu dceru, která ještě kdekoho může nasrat. Přestřelky jsou sice relativně v pohodě, ale všechno ostatní je v tomhle filmu špatně. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama