Reklama

Reklama

Cesta

  • Česko Tulák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj se odehrá v blízké budoucnosti, kdy už svět jako takový trošku přestává zvládat všechen ten civilizační nepořádek a každý kope sám za sebe. Drsňák Eric v tom má jasno a kašle na všechno, na všechny i na svou minulost. Jediné, co mu zbylo, je auto. Když mu ho ale parta zlodějů ukradne, rozhodne se je v australské pustině vypátrat a zlikvidovat. Překvapivě na to však nebude sám. Pomůže mu totiž Reynolds, trochu naivní a ne zrovna inteligentní člen onoho gangu, kterého parťáci nechali ve štychu. (valmez79)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (217)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Moc hezké, syrové, drsné a po všech stránkách uvěřitelné postapo(takhle něják by to asi fakt mohlo fungovat a vypadat) kterému závěrečná pointa dodala nový rozměr a hloubku. Oba chlapi zahráli parádně, jen toho Pattinsona bych přecejen trošku vypíchnul protože jeho snaha vymanit se z tvajlajtovského prokletí je sympatická a toho vycukaného a trošku jednoduššího kluka si zahrál naprosto s přehledem. Dobrý je to... kruté, melancholické a opravdové. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu se opravdu musím divit zdejšímu hodnocení,které filmu uděluje jenom 55%.Chápu,že ne každému se film líbil,ale zaslouží si alespoň tu šedesátku a víc.Film se odehrává v Austrálii deset let po nějakém společenském kolapsu.Guy Pearce býval farmářem,ale podle jeho vystupování ve filmu musel být opravdu tvrdým a nekompromisním farmářem.Ukradou mu zde jeho auto,což se mu vůbec nelíbí.Celý film je vlastně o hledání ztraceného auta a jedné věci uvnitř,kterou tu nebudu více rozvádět.Poté zde figuruje Robert Pattinson,který zde zahrál asi nejlépe v kariéře.Takový výkon bych zrovna od něj nečekal.Konec docela smutný.Hodnocení:70% ()

Reklama

SLOTH 

všechny recenze uživatele

Upocená australská verze Cesty ovšem s tím rozdílem, že Rover postrádá to co drží celou Cestu pohromadě- motivace všech postav. SPOILER- Upřímně taáhnout se přes celou Austrálii kvůli tomu aby mohla hlavní postava pohřbít svého psa ( o kterém nebyla celou dobu ani zmínka a ani jakýkoliv vztah ke psům nebyl nikdy vyřčen) je poměrně stupidní. Tři hvězdy dávám za kameru a kupodivu i výkon Pattinsona který má co nabídnout. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TY MUSÍŠ MÍT TO AUTO VÁŽNĚ RÁD, MILÁČKU. JEN TAK SE NEVIDÍ NAJÍT V SOBĚ ODVAHU V TĚCHTO DNECH A DOBĚ. CO JE NA TOM AUTĚ, ŽE HO MÁŠ TAK RÁD?"... /// Bejt prchlivější, tak zdrhnu po 5ti minutách. Bezcharizmatičtí občané (i ty Pearci!) se pohybujou po světě, kterej je postapokalyptickej hlavně tím, že se v něm vobjevujou podivný osoby. Dement hledá auto, který si nechal ukrást. Další dement ho doprovází. Když někdo promluví, je to vo hovně, páč vyplodí naprostou zbytečnost. Pearce se tváří jako… kokot (?) a Pattinson… ach jo. Navíc se všichni chovaj podivně (asi abych se vžil tý beznaděje či co). Řadím se do fronty mezi nepochopený… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že ani apokalypsa mi nezaručuje klid, při prstění cizí manželky. 2.) Chybí mi cokoliv připomínající western. 3.) Thx za titule ,,johnny.ka“. /// PŘÍBĚH * HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Guy Pearce dokáže prekvapiť v akejkoľvek úlohe, nie je tomu inak ani v tomto snímku. Sledujeme tu príbeh tuláka zasadený do neurčitej postapo krajiny, ktorému ukradnú auto a on si s buldočou zaťatosťou ide poň. Nepochopil som síce prečo, pretože vlastne získal lepšie a vhodnejšie na tamojšie cesty, ale dobre. Príbeh je teda pomerne jednoduchý, ten tu však asi ani nie je nijak zvlášť dôležitý. Filmu totiž kraľuje perfektná, bezútešná a špinavá atmosféra. Všade samý hnus, pot (určite aj smrad) a deprimované tváre. Ľudský život tu už nič neznamená a smrť znamená zbožné vykúpenie. Je vlastne v takomto svete možné nájsť aj kúsok dobra? Ďalším prekvapením bol Pattinson, žeby konečne typ postavy pre tohto herca? Neviem, ale v úlohe mierneho retarda bol vážne skvelý. Jedno z poučení na záver - v takomto svete sa váhavosť vážne neoplatí, prežijú hlavne tí, u ktorých prevažuje horšia stránka, rozhodnosť a stvrdnuté srdce. Žiaľ, našlo sa tu aj pár negatív, tie ale skôr vychádzajú z mojich subjektívnych pocitov. Film bol na môj vkus až príliš "tichý" a hlavne hroooozne komótny, rozvláčnený a uťahaný. Keby nie toho slimačieho tempa, asi by som išiel s hodnotením vyššie. Tiež ten úplný koniec sa mi zdal zbytočný, posledné približne 3 minútky by som jednoducho ufikol. 70/100 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Rey (Robert Pattinson) má ve filmu tři tetování, a to podobiznu starověké sochy na paži, znak vymyšleného gangu A.C.F na šíji a hada obtočeného kolem kříže na hrudníku. Tetování byla původně nápadem režiséra Michôda. (Ajjinka)
  • Pattinson sám přišel s nápadem, aby jeho postava měla zkažené zuby a oholené vlasy. Myslel si, že s vystaveným zátylkem bude vypadat víc zranitelně. (Ajjinka)
  • Scéna v motelu, ve které se na Reye (Robert Pattinson) střílí skrz okno, byla dle herce asi tou nejděsivější filmovou scénou, kterou kdy natáčel. (Ajjinka)

Související novinky

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Reklama

Reklama