Reklama

Reklama

Cesta

  • Česko Tulák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj se odehrá v blízké budoucnosti, kdy už svět jako takový trošku přestává zvládat všechen ten civilizační nepořádek a každý kope sám za sebe. Drsňák Eric v tom má jasno a kašle na všechno, na všechny i na svou minulost. Jediné, co mu zbylo, je auto. Když mu ho ale parta zlodějů ukradne, rozhodne se je v australské pustině vypátrat a zlikvidovat. Překvapivě na to však nebude sám. Pomůže mu totiž Reynolds, trochu naivní a ne zrovna inteligentní člen onoho gangu, kterého parťáci nechali ve štychu. (valmez79)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (217)

liskam 

všechny recenze uživatele

To, že mě Guy Pearce vždy dokáže mile překvapit v nějaké své roli, na to už jsem si zvykl. Ale že se to občas stane i Pattinsonovy...? To je pro mě opravdové překvapení. Jak byl hroznej v Twajlajtu, tak byl dobrej v "Nezapomeň na mě" , pak přišlo "Cosmopolis" kde jsem se z filmu a jeho výkonu málem několikrát pozvracel a hned na to si dá takovouhle parádu.... Tak si začínám říkat jestli náhodou něco nebere (ale jen při natáčení některých filmů...) . Tohle hnusný post-apo. road movie si rozhodně zaslouží 4 slunce. Rozhodně si ale nezaslouží toto 61% hodnocení. Tfuj! Takže udělám vyjímku, dám 5* a film mírně nadhodnotím. Za mě 78% ()

petero 

všechny recenze uživatele

David Michôd ma zaujal svojím Animal Kingdom a ohromne pobavil filmom Hesher, no bohužiaľ Rover je typická festivalovka ktorej tempo je až nebezpečne pomalé, postavy diskutujú medzi sebou ešte pomalšie lebo väčšinou času na seba neprítomne čumia. Napriek tomu film obsahuje pár silných scén a atmosféra je tiež výborná takže záleží od rozpoloženia či pri tom niekto zadrieme v prvej tretine kde divák ešte netuší o čo ide a prepasie to najlepšie a vzdá to alebo mu vyslovene takéto filmy pasujú. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pane jo... Tak po nějakém čase mi zase nějaký film stoprocentně sedl. Příběh drsný jako šmirglpapír, syrový jako tatarák a pochmurný jako katolická mše. Nemůžu se ubránit srovnávání s podobně laděným minimalistickým postapem The Road podle výborné knihy Cormaca McCarthyho, které se mi taky hodně líbilo... No, zprvu jsem to viděl na plichtu, ale postupně jsem dospěl k názoru, že Road je proti Roverovi limonáda. Především se o to zasloužil Guy Pearce, jehož chladnokrevný a mlčenlivý chlápek strčí Mortensenova jemnocitného fotříka do kapsičky na drobáky. A retard Roberta Pattinsona je minimálně stejně dobrá a stejně dobře zahraná postava. Jeden z mých nejsilnějších filmových zážitků letošního roku. A fakt, že je tu film momentálně v modrých číslech (60%), mě v mém názoru jen utvrzuje. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Parádny postapo "western". Kým John Hillcoat sa odtrepal do Ameriky a (minimalne mňa) sklamal CESTOU i ZEMOU BEZ ZÁKONA, režisér Michôd to roztočil pekne v klasickom austrálskom duchu (ROAD WARRIOR, PROPOSITION). Priznám sa, že som čakal niečo nudnejšie/umeleckejšie. Aj napriek dlhým záberom na krajinu či do tváre hlavného hrdinu sa toho pomerne dosť deje, prestrelky sú pekne drsné a minimalistické. Mám rád aj KNIHU PREŽITIA, Tulák je menej komerčný a poctivejší film... ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

ÚVAHA NAD INTERPRETACÍ: Guy Pierce silně připomínající vzhledem a výrazem Karla Rodena (brát s rezervou) a Robert Pattison jako prostoduchý odvrhnutý mladík. Pro oba velmi zajímavé role, které podnětně zahráli a nutno zmínit, že naprosto bez chybičky. Může se zdát, že na první pohled je příběh prostý a o ničem, kdy krádež auta dovede roli Pierce k tomu, aby ji získal zuby nehty zpátky. Do toho jeho totálně apatická a cynická postava postřílí pár lidí a nekňuba Pattison, který je bratrem jednoho ze zlodějů, ho na společné cestě vede k nim domů. O tom, ale Rover dle mě vůbec není. Svou děsivě antiutopickou atmosférou ve všech charakterech odráží bezcitnost, bezvýchodnost a sklíčenost, která každého v této situaci pohltila a veškerá lidskost je smetena z povrchu zemského. Právo silnějšího je na vrcholu pyramidy. A také rozum a cit je na hromádce dříví spálený na popel, ze kterého Fénix jen tak nepovstane. Právě v tom je přednost Rover, která při té představě, že se lidstvo dostane do takového bodu, dokáže ve mě rozbouřit vlnu emocí. Vzpomněl jsem si malinko na Refnův Drive, přestože se od sebe podstatně liší, ale něco mají společného. Především to rozvláčnější tempo, které zde k dekadentní atmosféře skvěle sedí a hlavně tu znovuzrozenou lidskost, kterou tam přes tu neprůstřelnou skořápku máte na konci spatřit. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Jak David Michôd uvedl, The Rover byl posledním natáčeným filmem v Austrálii v 35mm formátu. (Ajjinka)

Související novinky

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Reklama

Reklama