Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thanatomorphose je francúzske slovo, ktoré znamená viditeľné znaky rozkladu organizmu spôsobené smrťou. Rovnomenný film sleduje peknú mladú dievčinu, ktorá sa jedného dňa zobudí a následne zisťuje, že jej telo hnije zaživa. (sochoking)

Recenze (133)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zmrvená šance na zajímavý a nestandardní hnilobný horror, což je velká škoda; vždyť poloamatérský nízkorozpočťák o dívce, která postupně tleje a rozpadá se zaživa, slibuje milovníkům nechutností a bizarností velkou zábavu. Ale po slibné první třetině už to jde s filmem z kopce. Zpočátku se postavy jeví zajímavé, jsou celkem dobře realisticky zahrané a člověk stále zvědavě čeká, co se z toho vyvrbí. Je to sice pomalé a kamera nic moc, no zvědavost je silnější. Ale bohužel ten, kdo čeká nějaké zlepšení, nějaký zajímavý vývoj děje, aspoň třeba jeho gradaci, se nedočká. Vyzoomovaná a rozostřená ruční kamera postupně leze víc a víc na nervy, scénář se stává nenápaditým a nudným, všelijaké prostřihy otravnými a dívka, která se zprvu jevila zajímavá, se stává nezajímavou. A ani to není nijak zvlášť nechutné. Ve filmu několikrát zazní hezká houslová hudba, ale kvůli ní si ho určitě nikdo nepouští. Takže zklamání, zajímavý námět se myslím dal zpracovat mnohem lépe, i nízkorozpočtově. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pokud se vyžíváte v úchylárnách největšího kalibru, tak tohle je snímek přesně pro vás. Po stylově i příběhově hodně podobném Contracted je Thanatomorphose další tlející záležitost, kde o krev, červy, ale i vnitřnosti a sračky není nouze. Na druhou stranu film je téměř němý, odehrává se na jednom místě, vleče se jak tejden před vejplatou a je naprosto bez jakýchkoli emocí, což ho posouvá do tristního až absurního rázu, kdy prostě musíte dojít ke zjištění, že uhnilý prst už zpátky nenasadíte :D. Zřejmě jako jediné plus tu vidím řadu odkazů na staré kultovní prasárny jako je třeba Nekromantik a jemu podobné hnusy, takže můžete čekat plejádu opravdových gore scén. Nicméně po filmařské a obsahové stránce je to velká bída. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Celý film sa odohráva v jednom útulnom byte, kde sledujeme jeden párik, ale chlapík je nepodstatný, ženská je už kúsok iné sústo. Proste sa nám jedného dňa začne pekne pomaličky rozkladať. Aké jednoduché a aké funkčné. Každou minútou vyzerá odpornejšie, hnije, černeje, nechty, vredy, tekutiny, červy, kusy mäsa... všetko pekne opadáva, hnus na n-tú, a ja som každou jednou minútou nadšený čoraz viac a netrpezlivo čakám na to, aký ďalší humus nám režisér ukáže a čo z tej chuderky napokon ostane. Kanaďania po dlhšej odmlke opäť splnili moje tajné predstavy a túžby, pecka! ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Herecky poněkud nevýrazné a některé snově metaforické pasáže jsem moc nežrala - ale ta neúprosně minimalistická kombinace klaustrofobního sevření v mezích trasy postel-koupelna, téměř absentujících dialogů, poměrně naturalisticky pojatého rozkladu a starých trauermaršů se mi pěkně nepříjemně zarazila pod nehty. Brr. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Bizarné, nechutné, nevkusné a hádam aj nemorálne :D. Už aj tak nie veľmi pekná mladá slečna, žijúca sama vo svojom malom bytíku (no sem tam ju príde navštíviť ten či onen) začne doslova a dopísmena hniť za živa. Začne to malými modrinami kde tu po tele, neskôr sa pridá nejaký ten odpadnutý necht, pokračuje to prstami na rukách a ďalej už snáď pokračovať nemusím. Rozhodne treba tento nenápadný kanadský kúsok vidieť. Fanúšikom žánru určite odporúčam, aj keď priradiť Thanatomorphose k nejakému žánru si netrúfam. Asi som nechápavý ale hlbšia myšlienka príbehu mi uniká, neviem čo nám tým chcel režisér povedať. Jediné čo viem je, že sa budem tešíť na jeho ďalšie snímky a že mám neutíchajúcu chuť postaviť sa minimálne na desať minút pod sprchu. Toto je skutočne humus prvej triedy, bez preháňania. Účel to splnilo, ale rozhodne to už nikdy nechcem vidieť. 70 %! ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno