Reklama

Reklama

Noc v Myší díře

(amatérský film)

Obsahy(1)

Pod brněnským Hlavním nádražím se rozkládá labyrint podchodů, průchodů, východů a záchodů. A právě na posledním zmiňovaném místě se jedné noci náhodně setkají. Ona a On. Ona, hledající zde úkryt před bezcitnými zabijáky a On, právě zde vykonávající potřebu. Kráska v nesnázích a muž s chutí nějaké nesnáze postřílet. Oba čeká v podzemním bludišti plném vrahounů dlouhá noc. (choze)

(více)

Recenze (45)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Ouch, to bolelo. Poslouchat tak špatné dialogy v tak nepříjemných hlasových projevech opravdu moc bolí. Když už herci nehrají hlasem, tak se ani nepokusili zahrát situaci tak, aby to nevypadalo tak nepřirozeně. Z tohoto materiálu se dá těžko vyčíst, zda vinit herce, nebo neschopnost režiséra vést herce... hudba je také rušivým elementem a jediné co mě napadá pochválit je kamera. Jsem myslel, že režisér za dva roky udělá krok vpřed, ale místo toho vidím sešlápnutou brzdu a poté zpátečku. Samozřejmě budu režisérovi a jeho kolegům držet palce, ať mě v dalších projektech přesvědčí o svém talentu. Mé hodnocení 1 hvězdička… ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pokus natočit levnou a amatérskou kopii akčních filmů v štatlu. Ale skutečně jen pokus - scénář v podstatě neexistuje, je to jen o přesunech z místa na místo a neustálém ječení herečky. Kamera je slušná, ostatně Myší díra je na rozdíl od padoucha fotogenická, dvě tři hlášky se najdou, ale celkově je to prostě takové nedomrlé - herecky, příběhem, celkově, kdy to lavíruje mezi pokusem o jakousi parodii, ale skutečně jen pokusem, a obdivem k podobným akčňákům. Přesně, jak tu někdo píše, takové puberťácké video, které si kluci se slečnou natočili pro pobavení v noci v brněnském podchodu. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

celkem zábavné, jestli mi to něco připomínalo, tak filmového Hitmana, jen lepší a sebeironičtější, ale pořád tam bylo dost věcí, které se mi nelíbily, například celý začátek na záchodech, prostě, je to dobře zahrané, nastříhané, hudba ucházející, ale ten scénář... Nakonec přidávám i tu čtvrtou, za cynický humor hlavního hrdiny, navíc je to pořád amatérský film ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože se výhradně věnuju jen krátkometrážním snímků s hororovou tématikou, tak jsem se rozhodl, že si zkompletuju celou tvorbu Josefa Blažka. Když už jsem toho od něj viděl opravdu dost. Bohužel tentokrát se mi moc do noty netrefil a to přehrávání (ne)herců bylo místy až nechutné. Úvodní pasáž na záchodcích ještě ušla a místy jsem se i zasmál, ale následná honička už tak dobrá ani humorná nebyla. ()

Kaluž odpad!

všechny recenze uživatele

OK, takže už to tady zhodnotili kamarádi tvůrců a studenti FAMU, teď konečně někdo režisérovou tvorbou nepotřísněný. Nevím, odkud se vzal ten pomýlený předpoklad nadhodnocovat amatérský film na základě "polehčujícího" faktu, že jde o amatérský film. Jednou je to tady mezi Kmotry, Princeznami ze mlejna a Terminátory pod společným metrem (že si do závorky napíšete "amatérský film" a nevybíráte vstupné neberu, specilání škatule v databázi neexistuje), takže přivírání očí není na místě. Já tyhle obskurnosti nevyhledávám (k téhle jsem se dostal přes Chozeho doporučení), proto nejspíš nesdílím ten pokřivený názor okolokomentujících. Noc v myší díře je ryzí odpad, autoři si to vzhledem k použité satiře a jistému nadhledu uvědomují a není nutné to více rozebírat. Video k pobavení náctileté (brněnské) YouTube komunity. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (11)

  • Autor scénáře Josef Blažek původně snímek režírovat neměl. Pozice se ujal až dva dny před začátkem natáčení. (choze)
  • Začátek natáčení a pozdější dotáčky probíhaly v době Devínského masakru, masakru v Norsku a útoku střelnou zbraní na bezdomovce na brněnském Hlavním nádraží. S ohledem nato byl štáb na lokaci upozorněn městskými strážníky, aby při natáčení omezil používání střelných zbraní. (choze)

Reklama

Reklama