Reklama

Reklama

Bez hranic

(seriál)
  • Francie Crossing Lines (více)
Trailer 2
Francie / Německo / USA, (2013–2015), 25 h 23 min (Minutáž: 41–47 min)

Hrají:

Tom Wlaschiha, Donald Sutherland, William Fichtner, Lara Rossi, Marc Lavoine, Gabriella Pession, Richard Flood, Elsa Mollien, Goran Višnjič (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(34)

Obsahy(1)

Mezinárodní tým evropských detektivů projíždí Evropu ve snaze chytit sériové kriminálníky, kteří své řádění přetáhnou přes hranice jednoho státu. Louis Daniel (Marc Lavoine), vedoucí týmu, si na pomoc s případy pozve svého někdejšího dobrého přítele, bývalého newyorského policistu Carla Hickmana (Wiliam Fichtner). Hickman si při pronásledování zločince zchromil pravou ruku, na službu se zbraní může zapomenout, navíc trpí krutými bolestmi. Závistiví kolegové ho rychle a ochotně „odsunou do důchodu". Hickman se přestěhuje do Holandska, kde žije v karavanu v zábavním parku jako anonymní uklízeč. Právě tam ho najde Louis, který Hickmana přesvědčí, aby se připojil k jeho unikátnímu světovému týmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (55)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Nuda k uzoufání, průměrná epizoda střídá epizodu špatnou. Fofr, jakým se celá jednotka pohybuje po celé Evropě je fakt směšný, chvíli jsme v Paříži, pak v Haagu, posléze ve Florencii a hup a jsme v Amsterdamu (nemám na mysli ten jejich vrtulník - ale i to by asi nebylo tak jednoduché), zřejmě tam vlaková doprava funguje nějak jinak. Pro naše herce rozhodně příležitost! Ale proč tam šaškuje můj oblíbený, charismatický, bělovlasý, postarší pán - nevím! ()

PavelU 

všechny recenze uživatele

Crossing Lines je poměrně zajímavý seriál, českému a evropskému divákovi ukazující americký styl vyprávění v prostředí, které je mu dost blízké. Více se tak dá ztotožnit s jeho postavami, ty pochází z mnoha koutů Evropy, dohromady tvoří mezinárodní elitní jednotku na boj s propracovaným zločinem. První dvě série sice působí dosti jednorázově, dynamicky a akčně, ale tenhle přístup byl hodně fajn. Zápletky byly rozmanité, dostávalo se na každého. Nebylo to striktně jen o jejich práci, každý měl svého kostlivce ve skříni. Realita ale byla taková, že se postupně děj hodně vrstvil na sebe, až to bylo téměř neúnosné. Jak pro diváka, tak hlavní aktéry. Což byla zároveň největší přednost první a druhé série. Epizodní role známých amerických herců potěšily, stejně jako ty větší od herců z tuzemska, např. Klára Issová. Na konci dvojky jsem zažil takový zvláštní pocit, který u seriálů mám málokdy. I to o kvalitě cosi vypovídá. Třetí řada také poutavá, byť z původních postav zůstala jen trojice. Staré dobré časy jsou tak nenávratně pryč. Dějově již o něco slabší, stále přesto dostatečně variabilní. Např. strhujícími přestřelkami a honičkami přímo v centru Prahy. Dokonalost! A hlavně, pořád tam hraje někdo známej. To je důležitý základ tohoto seriálu. ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Nová seriálová kriminálka sice hlavně staví na Fichtnerovi a Sutherlandovi, ale pokud Vás zaujme alespoň trochu složení evropského týmu a jejich mezinárodní případy, tak od druhé půlky první série to už budete hltat! České lokace jsou pak jen třešničkou na dortu;o). Finálový dvojdíl je opravdu povedený (hlavně díky přesvědčivému Kimu Coatesovi). Těším se na druhou sérii (druhá série je pro mě těžce hodnotitelná, poněvadž jsem se objevil i před kamerou:-)), i když přiznávám, že je to především guilty pleasure ve stylu seriálu Missing z roku 2012). Třetí série s úplně novým týmem je taky povedená a znovu ty krásné české lokace:-)). Slabších 5 hvězd. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Dost mi to připomíná Criminal Minds, což také bylo úmyslem. Tým je mezinárodní, takže by měli mluvit anglicky s národními přízvuky, no a co? O to autentičtější to je, ovšem já to poslouchám německy, takže bohužel neposoudím, ale podle stížností kolegů bych to hodnotila jako plus. Po mnoha nových superdetektivkách konečně něco, na co se dá koukat - málem zvracím ze všech těch křehotinkatých slečnách na 12-cm-podpatcích, co spíše pózují než honí zločince a z kterých by se normální zločinec asi potrhal smíchy. Zvlásť mě těší evropské lokace, kde se přiznává, že se tam děj odehrává - takže když jede po ulici pražská tramvaj, tak jsme fakt v Praze. Slibně se vyvíjí, má to u mě šanci na 5. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

V první části pilotu se to celkem dost hemží klasickými krimi klišé a nepříliš nápaditými dialogy. Jakmile je ale tým kriminalistů z několika zemí sestaven a divákovi představen, konečně přichází na řadu pátrání po sériovém vrahovi a s ním i spousta napínavých momentů. Doufám jen, že z trosky v podání Williama Fichtnera se postupem času znovu stane sebevědomý detektiv, protože takové postavy mu sluší nejlépe. Pilot - 70% ()

Galerie (320)

Zajímavosti (5)

  • Crossing Lines je třetí světovou dramatickou řadou z dílny SPT Networks. První byl seriál The Firm, který odstartoval v roce 2012 a následovat bude Hannibal, který začne v polovině roku 2013. (Zdroj: AXN)
  • Jen za rok 2013 tvůrci utratili v České republice asi 10 milionů eur. (willy1)
  • Film obdržel v roce 2012 dotace od Státního fondu kinematografie ČR ve výši 27 milionů Kč a v roce 2013 17,5 milionu Kč. (Zdroj: fondkinematografie.cz) (Zadrak)

Související novinky

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

09.12.2019

Že je Praha lákadlem pro filmové štáby, již dlouho není tajemstvím. Nehledě na krásu města, jsou to ale také šikovné týmy, na které se přijíždějící producenti mohou spolehnout. Díky českému… (více)

Reklama

Reklama