Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Určitě méně zapamatovánihodné, než podobně inscenovaná Telefonní Budka, či superchytrý Spojenec. Je sice vidět, že Jodie Foster s látkou zkušenosti má, stopáž je krátka, takže se dá vytvořit a kočírovat rychlé tempo a dynamický střih, nicméně chtělo by to výraznější zvraty a adrenalinové momenty, o které se v podstatě stará jen chlápek s devítkou v ruce. Takže tématicky zajímvá a určitě seriózně vypadající záležitost se solidní výpovědní hodnotou, která by mohla být ještě peprnější a mít výraznější rukopis. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém u mě coby diváka, který vidí za kamerou solidní tvůrkyni a před ní zatraceně hvězdné duo? Přišlo mi to hrozně nezajímavé. A předvídatelné je to hadr. To bylo asi tak. Tenhle moderátor se má moc rád. Svoje sako, svoje tanečky, svoje průpovídky, svoje nedržení se scénáře. Tahle finanční báchorka ho představuje jako namistrovaného egomana, kterému však do studia vklouzne bezmocný dělník, který přišel o všechny úspory. Protože mu věřil. S bouchačkou v ruce a s vestou plnou výbušniny, kterou chce věnovat televizní hvězdě, zoufale věří v nějakou spravedlnost. Z pozadí tiše našeptává rozhodná šéfka s tváří Julie Roberts, hlavní aktéři George Clooney a Jack O'Connell jsou (ač má jeden obrovské ego a druhý si myslí, že s pistolí to půjde) ve finále klaďasové, kteří ovšem nemají moc o čem hrát. Jodie Foster jasně rozdá karty, ale žádné eso v rukávu už nemá (jen ten výstup naštvané přítelkyně potěší). A jakmile opustíme televizní studio, chceme, aby to už celé skončilo. Jakkoliv. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Milá americká limonáda. 1) Zaujaly mě neokázale chytré dialogy, dramatická stavba, spád a celková příjemná atmosféra snímku._____ 2) Pěkný 26letý Jack O´Donnell (útočník ve studiu) dobře doplňoval hvězdné obsazení._____ 3) Za thriller bych toto drama, budiž, neoznačil stejně jako bych na rozdíl od Falconu neoznačil útočníka ve studiu za finančníka. Chtělo by to nejdřív se na film podívat, než začnete psát obsah a charakteristiku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dzodi Foster ako reziserku teda nemam rad, ale tuna sa predviedla, natocila dobry film o spekulaciach na burzach a obchodnych trhoch. Dzordza Klunyho teda neznasam, ale Juliu Roberts /Pretty Woman/ celkom mozem, hoci teda nema HaremHabvie aky herecky talent. No a este sa tu zjavil mlady a dost talentovany O´Connell /Tower Block, Eden Lake, Starred Up 2013/, ktory konecne neprehraval a z pusy pustal celkom zrozumitelne vety, takze sa ako -tak dalo nan pozerat /v Starred up sa nedalo/. No ale je to stale len lahky nadpriemer, Fosterka sa do rezie velmi nevyzna, ale snazila sa. 77 % ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Do rodiny finančnických thrillerů nepřichází Money Monster s ničím novým a ani se nesnaží zabalit jednoduchou zápletku do alespoň trochu neprůhledného papíru, takže divák nemusí být ani příliš zkušený na to, aby po pár chvilkách odhalil průběh i původce podvodu. Jedinou otázkou bylo, jak to nakonec dopadne s útočníkem. Ale i přes předvídatelnost mě to bavilo. Clooney i Julia Roberts tu odvádějí solidní standard, Jack O´Connell si roli hysterického zkrachovalce také užíval a v určitých sekvencích mi připomínal light verzi Toma Hardyho a celkově má celý příběh spád, takže člověk nemá tolik času přemýšlet nad scénáristickými kiksy a jinými nesmysly. Nenáročná jednohubka na náročnější téma. 75% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Když jeden z členů štábu hledá na internetu význam slova „Mambo“, výsledky mu zobrazí „Mambo Italiano“ – píseň, kterou nazpívala teta George Clooneyho (Lee), Rosemary Clooney. (HellFire)
  • Ve 32. a 66. minutě můžeme zahlédnout akční hru "Just Cause 3". (Dusty)

Reklama

Reklama