Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

HanSS

HanSS (hodnocení, recenze)

MOŽNÝ SPOILER: Taky vám připadá, že postava Taylora Kitsche je gay? Nějak mi připadá, že to k tomu směřuje po tom 2 díle

na příspěvěk reagoval NightPorter, HocKto

phoebe79

phoebe79 (hodnocení, recenze)

Shredder

Tak to, že ho nechtěl zabít s tím jsem souhlasila, ale z mylných důvodů, páč mi nedošlo to s tou maskou, mimochodem ta zvířecí maska byl pták??

na příspěvěk reagoval dragon94

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

dragon94

Tak já jsem třeba na IMDB zatím nenašel jedinou mylnou informaci. Samozřejmě že ano, ale jen v případě vzdáleně očekávaných filmů, kde se události ještě měnily, ale u již distribuovaného filmu nebo seriálu jsem vždycky našel správné informace.

na příspěvěk reagoval dragon94

Shredder

Shredder (hodnocení, recenze)

HocKto

Presne tak, nevidim dovod, preco by ho niekto chcel zabit. Velcoro dal autoritam najavo svoju poslusnost a ze neplanuje prijst s nejakym skandaloznym vyriesenim pripadu, ktore by mohlo niekoho poskodit. Keby ho zabili, bolo by to kontraproduktivne, kedze mrtvy policajt by pritiahol k pripadu velku pozornost. Mna by zaujimalo, aku ulohu v tom celom bude zohravat ten tucny azijsky pimp, ktory o dome tiez vedel.

na příspěvěk reagoval phoebe79

HocKto

HocKto (hodnocení, recenze)

phoebe79

no druhu ranu nevypalil do hlavy prave preto, lebo ho proste nechcel zabit, co mi teda pride ze konal logicky :) naopak, divne by bolo keby to bolo vysvetlene alebo nacrtnute neskor v priebehu tak, ze ho zabit chcel, ale "nevyslo" to. prave takuto verziu by som akceptoval len velmi tazko

na příspěvěk reagoval Shredder

vlcince

vlcince (hodnocení, recenze)

dragon94

Ja som to usudzoval z toho ako Taylor odchádzal, tak sa ho pýtala "a čo tvoj byt?", takže z toho som nejako dedukoval, že má na mysli práve ten, v ktorom sa nachádzali, ale možné je, že to teda nebol jeho byt a ako píšeš v 1. epizóde mu vyčítala ako tam nechcel zostať viackrát cez noc.

vlcince

vlcince (hodnocení, recenze)

anderson

Ten maskovaný útočník dosť možno čakal na niekoho iného, koho nechcel hneď zabiť, ale iba omráčiť a tak mal tie slepé náboje v shotgune. Colin bol v zlom čase, na zlom mieste.

Ešte nevieme kto všetko v tom bude zapletený, pre to je dosť možné, že vrah čakal na niekoho, kto pôjde niečo hľadať do toho domu, prípadne zobrať odtiaľ nejaké citlivé informácie. Iný dôvod ma zatiaľ nenapadá prečo by tam ten vrah čakal na mieste činu.

phoebe79

phoebe79 (hodnocení, recenze)

HocKto

Akorát teda zůstává divné, proč druhou ránu nevypálil do hlavy, čili jednal nelogicky, no ale to se dozvíme proč...

na příspěvěk reagoval HocKto

HocKto

HocKto (hodnocení, recenze)

phoebe79

No podla mna tam nesiel za hratkami, nakolko je to ta ista osoba, ktora zavrazdeneho viezla v aute a nechala ho potom zrejme aj na mieste, kde ho nasiel Taylor. Usudzujem to podla toho rovnakého auta ktorého si vsimol aj Colin pred domom a rovnako aj podla masky, na ktoru bol zaber este v prvom diely v aute a teraz ju mal utocnik na hlave

na příspěvěk reagoval phoebe79, phoebe79

phoebe79

phoebe79 (hodnocení, recenze)

anderson

A nebyly tam nějaké jakože kamery a tak okolo, a kdyby si tam nešel užít, proč by vypadal jak vypadal,....nebo jak by mohl vědět, že tam Colin jede, sledovačka si nemyslim...no každopádně se to dozvíme, i když myslim, že až tak ve 4.díle.

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

HocKto

já nejsem profi scénarista, ale říkám že "dostal dvě a ukázalo se že měl vestu " a pustit tu scénu, to mě teda k sobě nejde, ale vám jo, v tom nevidím problém

phoebe79

phoebe79 (hodnocení, recenze)

Enšpígl

No, ale pokud jsem tak trochu "úchyl", když už teda chodím na nějaké tyto "hrátky", tak si to "sejmutí nesejmutí" i můžu krapet užít, když už mi je někdo přerušil....z mýho pohledu,....možná myslim úchylně:)

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

phoebe79

Ved to vyzeralo ako ze tam ten "maskot"
 na neho cakal. Pripraveny ho "sejmout". Z coho dedukujes ze si tam isiel uzivat "hratky" ? Keby to bolo tak ako vravis, tak perverzak zdrhne hned ako zbada krv na podlahe. Dost dobre nechapem, naco by sa tam este pretrcal. Nedava to zmysel. Navyse okruh perverzakov, ktory sa v tom dome schadzali zrejme medzi prvymi vedeli, ze majitel natiahol brká. Naco by este chodili na miesto činu ? Zapalit sviecky ? :-)

na příspěvěk reagoval phoebe79

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

phoebe79

Spoleir : Ano to beru, ale pokud bvy se jednalo o první střelu, ne o jeho klidný nakráčení před něj a namíření na něj. je to samozřejmě osobní, ale ta scéna vyznívala jasně - poprava, leč samozřejmě si se mnou mohli tvůrci nějak scénaristicky pohrát v tom případě bod pro ně, pokud ne, je to v mých očích hodně velký záser

na příspěvěk reagoval phoebe79

phoebe79

phoebe79 (hodnocení, recenze)

anderson

Ano, ale kde se tam ten maskovaný útočník vzal???? Podle mě tam šel za "hrátkami" včetně divné masky a s Colinem to byl náhodnej střet,....a jelikož měl v ruce tu zbraň, tak proč by ho něčim jinym omračoval? :o) Jako beru to z pohledu perverza, co si jde užít do domu, kam je zvyklý všechno nalajnovaný, mám masku, zbraň na "hrátky" a najednou se tam někdo vometá, tak ho prostě tou zbraní sejmu bez cíle ho zabít....

na příspěvěk reagoval Enšpígl, anderson, HocKto

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

phoebe79

Mne - s ohladom na to ako je ta scena prezentovana - pride dost scestne, aby maskovany utocnik isiel na votrelca s gumovymi projektilmi, aby ho akoze zastavil. To ho pokojne mohol aj ovalit niecim po hlave. Vsak ten maskot si pokojne nad Colina nakracal, videl ze este dycha a jednoznacne ho isiel dorazit. Aspon tak to vyzeralo. Takze uvahy o veste a gumovych projektiloch ma absolutne nemali dovod napadnut. Ale asi mam malo bujnu fantaziu ako vidim. Dufam len, ze nas necaka druhy PRISON BREAK krizeny s LOST. :-)

na příspěvěk reagoval phoebe79, vlcince

HocKto

HocKto (hodnocení, recenze)

Joe123

Tak cista spekulacia: Si nie uplne cisty, resp lepsie povedane dost "spinavy" policajt, ktory si uz asi v zivote presiel par drsnymi situaciami... ides na nezname miesto o ktorom vies ze sluzilo na rozne zaujimave, nie asi uplne legalne veci a ktore patrilo chlapikovi, ktory robil nelegalne obchody s dajme tomu podsvetim. Jo, a ako bonus ho nasli s vypalenymi ocami a s ranou (tusim prave od brokovnice? to uz si tak nepamatam co vravel ten coroner) v oblasti genitalii. Ako policajt tu vestu zrejme nosis u seba v kufry, takze nevidim dovod si ju praveze nedat :)

phoebe79

phoebe79 (hodnocení, recenze)

luka4615

Já jsem Vincovi celkem věřila, že to dá, ale zatím mi taky nesedí, no ona ta role taky není úplně fajn, má to bejt grázl celkem kápo a zatím si s ním všichni akorát vytíraj,...to je těžký mít charisma zločince haha

phoebe79

phoebe79 (hodnocení, recenze)

Enšpígl

Spoiler: No já si myslím, že ho sejmout nechtěl, jak bylo psáno už zde, tak ho chtěl jen zastavit, aby mohl utéct, co se týče gumovejch projektilů proč ne, vždyť to místo evidentně sloužilo k nějakejm divnejm hrátkám, což zahrnuje nejen sex, masky, ale i třeba střelbu gumovkama...někde jsem to již viděla, že měl někdo úchylku to do sebe napalovat gumovkama,....čili Colin přišel kam neměl, tak ho dotyčnej "sejmul" s tím, co měl po ruce, aby se mohl zdekovat......

Co se týče "zrzounů", nedivila bych se kdyby otcem byl ten zrzavej poskok a že Vince dal Colinovi špatnou stopu záměrně, čili že sejmul nepravýho ještě ke všemu.....no spekulovat můžem habaděěěj....

na příspěvěk reagoval anderson, Enšpígl

HocKto

HocKto (hodnocení, recenze)

Enšpígl

No a aj prave preto ze ranu istoty nevolil do hlavy ale do trupu si nemyslim, ze by ho chcel zabit, ale len uplne odstavit. Moze to byt kludne niekto koho pozna, alebo kto pracuje pre niekoho koho Colin pozna, co by mi do TD celkom sedelo, aby to naberalo nejaku previazanost. Vesta mi vobec nepride divna, neviem preco by to malo byt na "urovni tuctoveho akcneho filmu". Co by si si teda predstavoval ako inteligentnejsie vysvetlenie?

na příspěvěk reagoval Enšpígl, Enšpígl

Joe123

Joe123 (hodnocení, recenze)

HocKto

Ja si nemyslím že mal vestu. Mal dôvod ju mať na sebe? Vedel že ho tam čaká chlap s brokovnicou?

na příspěvěk reagoval HocKto

luka4615

luka4615 (hodnocení, recenze)

Nevím jak Vy, ale mně tam ten Vince Vaughn nesedí. Pořád má ten svůj "ksicht" a já pořád čekám kdy se to u něj zvrhne v nějakou tu jeho komedii.

na příspěvěk reagoval phoebe79

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

Spoiler : Gumový projektily a vesta ? Čili už jsme na urovni tuctovýho akčního filmu, užasný. Když si tu scénu pustíž znova, přišlo mě že střelec ví přesně co chce, zabít ho. Pokud mu našije jednu do "vesty" a jde na ránu jistoty, našije mu jí opět na stejný místo, tedy ne do hlavy ? Tohle je přece tak ohraný, očekávám inteligentnější vysvětlení hodné značky "temný případ" už takhle je je to zatím hodně slabý, hlavní postavy se nedaří držet u sebe, děj se na nám rozmělňuje, postav je víc a víc, každá má svůj podpříběh, který ale taky ještě není vyprávěn u žádný z nich naplno, do toho zatím ne příliš zajímavý vztahy, naprosto zoufalej Vince, jsme trpělivý, díky první sérii dostane druhý temňák delší čekací lhůtu na zaujetí, ale nebudu trpělivý věčně.  

na příspěvěk reagoval HocKto, phoebe79

Související novinky

Seriál Šógun ovládl ceny Emmy a lámal rekordy

Seriál Šógun ovládl ceny Emmy a lámal rekordy

16.09.2024

Přestože poslední ceny Emmy si odbyly své předávání teprve v lednu tohoto roku, máme za sebou zase další ceremoniál, kde se rozdávaly sošky za seriálově plodnou první polovinu roku 2024. Do… (více)

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Reklama

Reklama