Reklama

Reklama

VOD (1)

V dobách rytířů bojujících za čest žije Raiden (Clive Owen), padlý válečník, který musí povstat proti zkaženému sadistickému vládci, aby pomstil svého zneuctěného mistra Bartoka (Morgan Freeman). (Magic Box)

Videa (2)

Trailer

Recenze (159)

majo25 

všechny recenze uživatele

Pochnúrna a silne atmosferická historická dráma s charizmatickými hercami, ktorá ale nesplnila celkom moje nároky. Owen sa ukázal už v kráľovi Artušovi, že podobné role mu seknú a ani tu nesklamal. Prítomnosť černochov a aziatov som ale nevsiakol vôbec. Chceli snáď tvorcovia prebúrať nejaké hranice? Nepodarilo sa. A nielen to pôsobí nevieryhodne, ale aj takmer celý príbeh o jednoročnej pretvárke v snahe pomstiť sa. Škoda, že príbeh nebol ako posledných (akčných) 20 minút, vyznelo by to oveľa lepšie. K súbojom - určite by som privítal efektivitu na úkor efektu - teda žiadne podrezávanie tam, kde má súper kovový či iný pancier - pretože to nemá zmysel ani logiku. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Parádní do detailu vypiplaná REVENGE story na pozadí jednoduchého historického příběhu. Co film vyzdvyhuje tak hlavně Cliwe Owen, kterej skvěle hraje jak zlomenýho týpka, tak nasranýho mstitele. Navíc na rozdíl od jeho spolubojovníků je to mašina na smrt, která si chodí mezi nepřáteli a kosí je mečem rychleji než mor a španělská chřipka obyvatele Evropy v dobách svých největších úspěchů ... Dále je to evidentně "pseudoasijský" vztah k pomstě, souboji a nepřátelství či přátelství v boji. Tak je zde jako za starých samurajských filmů v podstatě jen jeden opravdový Owenův nepřítel a hrozba, a to asiat typu samuraje, který ovládá boj s mečem stejně dobře, avšak s Owenem svým způsobem sympatizuje ... Ve finále naivně a pěkně dojemné, souboje nic moc, střižené atd. Ale celkově parádní zábava a druhá polovina pumpuje naivnímu divákovi mého typu adrenalin do žíly silněji než "injekční stříkačka plná methamphetaminu" ... ;)) ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Prvně chci napsat, že zvukař by zasloužil análně zprznit kaktusem a ananasem najednou, protože tak posranej zvuk v soubojích jsem už dlouho neviděl. Řinkot zbraní připomíná přebírání příborů ve školní jídelně a sekání mečem do lidského těla něco mezi klepáním vepřového masa z Alberta a trháním nevyvinutých stoliček u uslintaného bezdomovce. Na druhou stranu soundtrack je naprosto špičkovej (ironie, že?) a dovolil bych si říct, že za dlouhou dobu nejlepší, co jsem slyšel v tomto žánru. Výprava ač minimalistická, tak přesto svým (zasněženým) způsobem neuvěřitelně atmosférická a epická. Clive Owen ukázal, že jeho studna herectví se po několika nepříliš povedených filmech opět naplňuje a scénář taky neni úplně marnej (ač tak dle mýho bylo pár děr, ale možná to bude tim, že se mi nechtělo přemejšlet). Původně zamýšlené čtyři hvězdy nakonec měním na pět hvězd, kvůli naprosto dokonalé závěrečné scéně, která mi způsobila srdeční hrknutí a to se mi stalo naposled hodně dávno. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Americko-korejský film,který mě po zhlédnutí mile překvapil.Čekal jsem,že film bude tedy horší,ale celkem se vyvedl.V hlavní roli Clive Owen,který se žene za pomstou svého mistra Morgana Freemana.Pár filmových scén bylo natočeno i Barrandovských ateliérech,a tak se ve filmu mihlo i pár Čechů.Příběh byl docela obyčejný,ale i tak se mi líbil.Vedlejší roli si střihl Cliff Curtis.Nejlepší momenty filmu nastávají až ke konci,kdy dochází k té závěrečné bitvě,která je strhující.Za mě filmu dávám slabší čtyři hvězdy.Hodnocení:70% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť zábavné fantasy, které je fantasy především díky tomu, aby tam mohli být korejci, běloši a černoši více méně rovnoprávní a také díky tomu není třeba přiznávat, že se vlastně jedná o lehce pozměněnou adaptaci japonského příběhu 47 roninů (byť méně pozměněnou, než ´oficiální´ verze s Reevesem), takže je zde pán samurajů (ehm, tedy válečníků, chtěl jsem říct), který je neprávem zabit a jeho muži jej chtějí pod vedením nejvyššího důstojníka pomstít.. No, dobře, proč ne.. Jenže první problém je hned samotná hlavní postava, Clive Owen má neustále výraz nakopnutého štěněte a v průběhu filmu jsem se začal modlit, aby se jeho postavě stalo něco velmi, velmi bolestivého, takže herecky je tenhle film hodně, hodně špatnej, ale i to zas tak nevadí, sice průměrné, ale koukatelné, ok. Jenže pak přišel dokonale podělanej závěr s nudnou a nefunkční choreografíí, nefungující gradací a do třetice dobrého s nefungujícíma emocema. A ještě jsou tu nezajímavé dialogy atakdále atakdále. Průměrné tři hvězdičky a to ještě s přivřenejma očima a nutkavou touhou osmažit Owena v obřim fritovači. PS: čestnou cenu za nezvládnutou výpravu získává levná čajová miska z rýžového porcelánu za 50 korun, kterou zde užívá marnotratný megaloman, snažící se shromáždit to největší bohatství ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoliv to tvůrci snímku veřejně nepřiznávají, během tvorby filmového snímku se nechali přímo inspirovat dnes již legendárním a jen těžko překonatelným příběhem japonských róninů, tzn. samurajů bez svých pánů, mstících se na uchvatitelích právě za smrt svého pána, Genroku Akō incident (元禄赤穂事件). Tehdy, v osmnáctém století, byl příběh zaznamenán neznámým učencem, který jej exemplárně interpretoval jako absolutní oddanost samuraje vůči svému pánu, tzn. absolutní znak samurajského kódu Bushidō (武士道). Do této doby se popularizovanému příběhu dostalo velkého množství filmových, televizních, divadelních a dokonce i rádiových zpracování. Mezi nimi vynikají filmová zpracování Shijushichinin no shikaku (1994), Chushingura - Hana no maki yuki no maki (1962), Daichūshingura (1971), The Fall Of Ako Castle (1978), či operetní zpracování Chūshingura autora Shigeaki Saegusa z roku 1997. (Conspi)
  • FIlm se natáčel částečně i v České republice, a to především na Křivoklátě, v Doksanech, Kladrubech, Praze či na hradě Rábí.Celý závěrečný útok na zámek a cesta bludištěm z křoví se natáčel na zámku Dobříš. (Beckett51)

Reklama

Reklama