Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (187)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Malá startrekovská pocta Sedmi Statečným. Přes značnou míru akčních scén film nepřipoutá tolik jako předchozí První Kontakt, ale toto přirovnání je poněkud nespravedlivé, vzhledem ke kvalitám First Contactu a jeho pozici (bez diskuze!) nejlepšího ST filmu vůbec. Jediné co zůstává stejné je nádherná hudba Jerryho Goldsmithe, dej mu Věční věčnou slávu... 70% PS: občas je slyšet i Congo;) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Púšťať sa do otvorenej debaty s nerdami, ktorým sa každá de§ o Star Treku ešte aj sníva si netrúfam, pretože by ma zasypali fotónovými torpédami ale toto bol jednoznačne najmilší diel. Najmilší, nie možno najlepší ale Picardove rozhovory a vtipne, naivne milý príbeh priateľstva droida s dieťaťom podčiarkli veľmi dobrú atmosféru tejto epizódy. Treba k tomu prirátať lepšie efekty a aj keď to miestami pripománala útek Apačov do hôr vo Winnetuovi Epizódu IX:Vzbura označujem za zatiaľ najlepšiu z tejto ságy. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Televíznym dojmom pôsobiaci celovečerák z hangáru STAR TREK zvolil príjemne pomalé tempo a neagresívny scenár. Ostatne, Patrick "Picard" Stewart nikdy nebol bitkár. Ale pritvrdiť - keď to bolo nutné - vedel. Bohužiaľ, nie však teraz. Mňa osobne to nenadchlo. Ale ani nenahnevalo. P.S. Ak v tom už (tiež) máte chaos, toto je tá časť, v ktorej ide o večný život a kde je "Jednotka" (Jonathan Frakes) oholená. Kino Považan 1999 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Slusny diel ale nikdy ma uplne nenadchol. Hlavna zapletka je taka klasicka Star Trekovska s moralnym ponaucenim. Ale prilis strhujuco alebo nejak osudovo nepôsobi. Vlastne na tom, co chcel urobit zaporak ani nebolo nic extra zle. No a okrem toho tu ma väcsi priestor uz len Datova linia, kde s malym chlapcom znova rozobera svoju snahu stat sa clovekom. A to mi dost vadilo, kedze Datovi odstanili emocny cip a znova sa spraval ako v serialy. Tomu hovorim krom spät. Na druhej strane sa mi pacilo, ze sa Riker a Troi dali znova dokopy alebo La Forgeova linia s očami. Bohuzial Worf tu bol len za komicku figurku a doktorka len liecila ludi. Na to jak je hlavna zapletka jednoducha, tak film dost akutne postrada dostatok vedlajsich linii. Siedmy diel mal podobne priemernu hlavnu zapletku, ale vynahradili to vedlajsie linie. Akcne sceny mi nepripadali tak napadite ako v minulom diely. Najviac prachov sa evidentne vrazilo do vystavby tej dedinky a interieru lodi. Par prestreliek v skalach a dve vesmirne bitky pôsobia dost tuctovo. Takze vysledok je za takych 6 s prihliadnutim k tomu, ze to je Star Trek s mojimi oblubenymi postavami, tak 7/10. Proste najslabsie filmove dobrodruzstvo s Picardovou posadkou. Ale napriek skôr negativnemu komentaru si to urcite este niekolkokrat pozriem. Videl som to v kine, mam 2 diskovu SE ediciu DVD a ked sa stane zazrak a vyjde to u nas na blu-ray, tak si kupim aj ten. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Loď Interprise nese označení NCC 1701 - E. Android nadporučík Data ( Brent Spiner ) se tu postará o pořádný rozruch. CITÁT - Do sedel a nabýt zbraně.......... Řeknu vám, že Pickard je strašně problémovej člověk, zlatej Kirk. Já si toho chlápka nějak nemůžu oblíbit. Nejdřív je zajatcem rasy, která dokáže ovládat myšlenky, pak se zamiluje ( do ženy, která nestárne ) jeho další problém začne v díle číslo deset - ale to je jiný příběh .....a najdou se i další věci - nebudu to rozebírat, pozorný divák si je určitě najde. Dramatická záchrana rasy Baku ve světle trikových efektů tak může začít - přeji pěknou zábavu. Hudbu k filmu měl na starosti Jerry Goldsmith, stejně jako v díle předcházejícím. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Po "temném" filmu Star Trek VIII: První kontakt (1996) chtěli producenti přijít s něčím trochu odlehčenějším, co by více odpovídalo původní Roddenberryho vizi. Bylo vymyšleno několik různých zápletek, přijat byl však až čtvrtý draft scénáře, který významně ovlivnil producent Steven Behr. (mirliflore)
  • Jedná se o jediný Star Trek film, který nemá uvedené hvězdné datum. (mirliflore)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 1998 na Las Vegaském FF (Cinemavegas FF). (Varan)

Reklama

Reklama