Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (187)

novoten 

všechny recenze uživatele

Jakkoli mě prvních pár scén vyděsilo tématikou krásné, bezbranné a ohrožené planety, od chvíle, kdy se děj přesune na Enterprise, je všechno jinak. Frakesova režie nemá stejně jako u Prvního kontaktu chybu a k válečným dilematům přidává i překvapivě výborné vtípky (důsledky účinků planety na posádku se přesně drží na hranici osvěžující inovace a lehké bizarnosti). Obrovskou zásluhu na výsledném dojmu má ale náboj Picardovy postavy. Nechci sice protěžovat starou gardu, ale nejspokojenější jsem byl právě ve chvíli, kdy se kapitán stává téměř až kirkovsky zásadovým i rebelujícím hrdinou. Vadou na kráse je tak snad jen přepálené finále. Těch komplikací při něm bylo až moc a hodně tak zachraňuje vygradované setkání dvou kapitánů. Jinak ale překvapivá spokojenost a poznání, že Jonathan Frakes tuhle filmovou sérii doopravdy zachránil. 75% ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Vzpoura je dobrá seriálová epizoda s lepším rozpočtem. Tam kde se tedy ubralo na zajímavější zápletce, člověk dostane tradiční Roddenberryho ST filozofické pozadí, které se z restartu naprosto vypařilo. A už sehranou posádku, která dohromady působí velmi přirozeně. Triková úroveň se opět i dnes drží sakra vysoko a průlety mlhovinou jsou krásnou podívanou. O exteriérech ani nemluvě. -"Have you ever experienced, a perfect moment in time?" -"A perfect moment?" -"When time seemed to stop and you could almost live, in that moment." -"Seeing my home planet from space, for the first time." ()

Reklama

brutale 

všechny recenze uživatele

Po Borgoch mierny úpadok v dynamike, možno aj v efektoch ma minútu (dej sa odohráva pol na pol v kozme a planéte), zato však snímka nesie hlbokú myšlienku bytia, čo je vo mne vzbudzuje kladný pocit otvorenosti mysle scenáristu. Ďalší "BEZKIRKOVSKÝ" ST v poradí II celkovo IX si u mňa drží hodnotenie ako ST VIII. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Mě osobně tento již třetí celovečerák s mou nejoblíbenější trekie posádkou nadchl. Asi pro ostatní v této společnosti budu terčem posměšků, ale je to tak.:) Příběh mě velice zaujal, Jonathan Frakes ukázal po lehce horrorovém Prvním kontaktu, že jemnější, citová poloha je mu též blízká. Čili v těchto dvou celovečerních trecích ukázal obě nejpodstatnější strany star treku. Mám dojem, že tento film má myšlenku i naznačené poselství. A je zde též mírně podhodnocen. Samozřejmě já lehce nadhodnocuji, díky svému (v současnosti zastydlému) trekie fandovstí (není čas ho obnovit?:) ). Kde jsou ty časy, když jsem nedočkavě na čt1vyhlížel novou epizodu Next Generation.:) Nechtělo by čétéčko opět vysílat podobné povedené sci-fi kousky? Dávám Vzpouře 90%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další Star Treková pohádka pro děti a mládež. Některé telenovelické dialogy byly vskutku děsivé, vše navíc podbarveno úlisně slizkou cajdákovitou hudbou. Picardův flirt s přepudrovanou, zmalovanou a vyčesanou emzáckou duchovní vůdkyní jehovisticky idealistické planetární kolonie byl kulervoucí. A opět zpracování některých scén takovým způsobem, jako by se to točilo o dvě dekády dříve, anebo coby TV inscenace. Po relativně zdařilé dvojce nechápu. Ale jako film před spaním, když nemáte žádný jiný zrovna po ruce a máte smířlivou náladu, to celkem lze. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Téměř polovina filmu byla točena v exteriérech, což je nejvíce ze všech Star Trek filmů. Točilo se dokonce i v nadmořské výšce 3 000 m n.m. (mirliflore)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 1998 na Las Vegaském FF (Cinemavegas FF). (Varan)
  • V některých scénách musel nosit Jonathan Frakes, představitel Rikera, falešné vousy, protože se již oholil pro scény, ve kterých postava vousy nemá. (mirliflore)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno