Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (457)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tady je asi úplně jedno, jak to kdo hodnotí, protože se na to každý díval z jiného úhlu pohledu. Já osobně kvůli efektům i když pár filmů s tornády jsem už viděla. Takže příběh a to kolem nebudu moc rozebírat, některé jasně neuvěřitelné situace také ne, to je zbytečné. Ale hlavně ke konci jsem se přistihla, že se občas mrknu ven z okna na oblohu, byla jsem nervní, jestli mně neklikne PC a párkrát jsem mrkla očkem po mobilu, jestli má signál, což je můj filmový barometr vzhledem k hodnocení. Chvílemi tam všechno lítalo jak při ohňostroji, včetně letadel bez pilota, s tou školou to taky nebylo špatné, zkrátka na efekt super a co jsem chtěla, to jsem dostala, navíc všechno mi doma funguje a tornádo v našich oblastech nehrozí i když jeden nikdy neví. To žel nelze říct o místech, kde si taková tornáda zažívají často i v reálu, ale pochopitelně ne asi v takovém měřítku jak bylo v Black Sky. Lepší trojka. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Vtahující zvuk v perfektním Atmos ozvučení jsou největšími klady filmu. Člověk má pocit, že mu fučí u ucha a mrskají ho kroupy do obličeje. Kazí to však ospalí herci (Armitageův charismatický bas to nespasí) a naprostá nevyváženost seriózních a humorných scén. V jednu chvíli tak sledujete trikově velice zdařilou scénu masivní destrukce doprovázenou celkem věrohodnými emotivními reakcemi prchajících a následuje rádoby vtipná scéna s dvěma ožralými debílky. [Kino, Dolby Atmos] ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Když vám "slavnostní" projekci hned od počátku uvedou dva buzíci, tak nejde čekat nic jiného než film pěkně na prdel. Počínaje nezajímavými a skrz naskrz obyčejnými charaktery, přes triviální a stokrát viděnou zápletku až po hromadu klišé, snažící se vám sdělit, že si máte vážit každého dne. Bléé... Zkrátka bez nápadu, bez jiskry a bez sebereflexe. Kdyby si film byl aspoň vědom své hlouposti, mohl se pokusit o nadsázku a humor, ale na to si asi budeme muset počkat na V oku Sharknáda... 4/10 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A tak se nám nad USA zase objevil po letech další Twister a ne jeden. Helen nám už zestárla a tak bylo třeba nasadit mladší kusy. A tak tu máme zase lovce tornád ma dokonce dva teamy, přičemž ten jeden to hrál na vážnou strunu a ten druhý dělal ,,srandu''. Máme tu několik hrdinů, kteří se vinou osudu a tornáda nakonec setkají aby užaslému divákovi prokázali kdo před živlem obstojí a kdo ne. Ty zápletky byly idiotské, debilní, stejně tak některé dialogy. Tím vším je divák hned od počátku hojně nakrmen. Naštěstí nemusíme sledovat jen úvod do života mladých amerických středoškoláků, problémy otce se syny či bezcharakterního tornádo huntera, který by za blízké záběry tornáda obětoval celý team... Naštěstí tu máme i to tornádo a ne jedno a tady musím uznale pokývat hlavou. Nevím kam se počítačová animace ještě posune, ale tohle a San Andreas ve mně svým zpracováním zanechalo nesmazatelné stopy. Všechnom působí až neskutečně reálně a když kolem vás letí Peterbilt s palivem, nebo Jumbo jako vlašťovka tak je to prostě jako naživo. Stejné uznání jsem měl i po tornádech při pohledu na zpracování zkázy... Amíci si v katastrofách libují a ve filmech je dotáhli na jedničku. Samozřejmě diváka na konci neminou hasiči a ni píchlej prápor s hvězdami a pruhy do trosek... No ale to už tak musíme brát. Nestečí-li vám tedy v kanclu váš USB větráček, pusťte si tenhle film. Přemýšlel jsem, že dám za 2, ale fakt se mi líbil Titus (hlavně ta elektricky ovládaná věž jak v B17 :-) a tak dávám nakonec za 3, o jednu méně než u originálního Twisteru. Snad za 25 let nezměním názor. * * * * ()

classic 

všechny recenze uživatele

W.T.F.?Ak by som mal možnosť obesiť režiséra Steva Qualeho za gule a do prievanu,tak to bez váhania urobím. MIX TWISTERA a Storm Chasers zabalený do štýlu roztrasenej ručnej kamery,kde sa pozerám na štýl snímkov,ktoré chcú,aby som si myslel,že je to naozaj z pohľadu účastníkov,tak si automatický predstavím:CLOVERFIELD,REC a BLAIR WITCH PROJECT,to uznávam,ALE...Strih a herci sú akoby duchom neprítomní,nadrogovaní,či nafetovaní,poznám len týpka z HOBBITA,a la Thorin Richard Armitage,ktorý nikdy nebude dobrý herec a Lori Grimes,a la Sarah Wayne Callies z telenovely The Walking Dead a ostatných jeho synov,týchto faganov nepoznám... Zvuk je kvalitný,dokáže zaujať a ohromiť,ale rázom to skončí,a ja sa pozerám na herecké výkony typu slovenského výplachu Panelák,kde títo herci sú.bohužiaľ,na ich úrovni.Myslel som,že to bude lepšie,mýlim sa. Neoplatí sa to vidieť,škoda času,to budem radšej 1 hod.a 30 minút sledovať mojich primitívnych,prepitých,dutých susedov. PS:Predstaviteľka Kaitlyn,t.j Alycia Debnam Carey,tak páni,aspoň kvôli pár scénam si to pozrite... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Automobil Titus vytvořil výtvarník David Sandefur. Celé vytvořené zařízení bylo uloženo na podvozek pickupu Dodge. (Terva)
  • Ve scéně, kdy má ředitel Thomas Walker (Scott Lawrence) na začátku příběhu proslov před školou, bylo využita jeho podobnost s Barackem Obamou. Prostředí vypadalo jako volební pult a herec tak zahrál i některé jeho pohyby, úsměv a mračení, když začalo pršet. (Terva)
  • Natáčalo sa v Detroite, Rochestri a jeho okolí. (Erik7595)

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama