Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (153)

heyda 

všechny recenze uživatele

Konečně animovaný film, který se svým vizuálem může blížit holywoodské produkci, jen škoda, že stale u nás nemáme dobré scénáristy. Nicméně když odhlédnu od velmi obyčejného příběhu, tak jsem byl mile překvapen. Je tam spousta skvělých momentů, vtipných situací i vizuálních vychytávek. Tak nízké hodnocení si Lichožrouti rozhodně nezaslouží. Spravedlivé hodnocení je někde okolo 75%. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Víceméně všechno na tomto filmu šlapalo, jen ten příběh stál za děravou fusekli. Soustředil se na akční scény, záchranu toho a onoho, která se nevyvedla, aby se o pár lokací dál odehrávala jiná záchrana. Motivace obou band, jednotlivých lidí i Lichožroutů byla pochybná, emoce jsem jim moc nevěřil, v celém příběhu byla jedna jediná Lichožroutka (jejíž motivace věřit Hyhlíkovi byla asi spíš mateřská než milenecká), olej se obvykle v pračce vypere (byť se pralo na 30° a krátce) a krysy v Praze nežijí. Knihu jsem nečetl, ale horší být nemohla. Takže spíš selhalo převedení na plátno. ()

Reklama

pafka 

všechny recenze uživatele

Na to, ze je to cesky animak, tak to vazne neni tak spatny. Film mel dej a skutecne o neco slo celou dobu. fakt je ten, ze dech to ztracelo a jedini, kteri to jednoduse daji vedet v kine jsou deti, protoze se zvysi v kine ruch. Takze se zacinaji nudit. Tvurci nasadi na zacatku vysokou latku, ale pak maji velke problemy dej gradovat a zvysovat tak platnovou pritazlivost. To se trochu nedari, ale v detskych ocich to preci jenom byl zazitek. Kozi syr ani Ctyrlistek tomu nesahaji ani po kotniky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Líbily se mi animace Prahy, neotřelý ponožkový nápad a prorodinná myšlenka. Příběh mi však nepřijde příliš zvládnutý, dokonce mám pocit, že sám porušuje vlastní daná pravidla. Prostřední část mi pak přijde celkově chabá, ta s tím naháněním se, z profesora je jen pomatenec bez nějakého hlubšího nebo zajímavějšího záběru, a vlastně by mne zajímalo, kolik lidí může lichožrouty skutečně vidět a proč, a jestli by je bylo vidět v televizi... ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Animace bohužel působí zastarale. Nápad oživit potvůrky, které nám schovávají vždycky jednu ponožku z páru je moc fajn, respektive kniha může být moc hezká. Ale jako film je to utahané a příliš rozvláčné. Na jedno zkouknutí je to fajn, ale že by se Lichožrouti stali oblíbeným filmem nějakých dětí, to mi nepřijde. Já už jsem odrostlejší , tudíž mám na pohádky asi větší trpělivost a u mě Lichožrouti nezabodovali, co pak tedy u neposedných dětí. Tenhle film mě docela zamrzel, byla bych ráda za víc povedených českých pohádek. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)
  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)
  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)

Reklama

Reklama