Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Audioknihu Lichožrouti máme doma a občas ji posloucháme. Má zajímavý nápad, slušný děj a především famózní vypravěčku Báru Hrzánovou. Rozhodně můžeme i s dětmi doporučit. Když jsme narazili na film, rádi jsme mu dali šanci a podívali se. Bohužel se atmosféru (audio) knihy na plátno přenést nepodařilo. Když k tomu připočtu nepovedenou animaci, je na nízké hodnocení zaděláno. Další mínusy nemám potřebu vypisovat. Pro nás šlo o nevýrazný a animací až odpudivý animák. Je to za slabé dvě hvězdy a bez výborné předlohy by po něm neštěkl ani pes. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Nekriticky zbožňuju české přírodopisné dokumenty, tenhle mně svou objevností připomněl Ropáky, pročež jsem chtěl udělit plný počet, pak jsem ale ze zvědavosti ochutnal ponožku (samozřejmě jenom jednu, já se dělím), kvůli čemuž jsem musel jednu hvězdičku odebrat. A další věc, vzpomněl jsem si na pana vědce (jehož jméno jsem radši zapomněl), který tam neustále mystifikoval, že Einstein získal Nobelovu cenu za fyziku za teorii relativity, to prostě není pravda, Einstein dostal Nobelovu cenu za vysvětlení fotoelektrického jevu. Tedy další penalizace, tři hvězdičky budou stačit. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Knihu neznám, možná dobře. Ale tak dobrý nápad, relativně pohodové výtvarné zpracování a tak mizerný až odporný příběh... nechápu. Byl jsme na tom v kině na doporučení. A jedno z největších zklamání pro mě vůbec, co se filmů v kině týče.... Všechno od začátku šlape jako hodinky, ale na tohle vzít děti tak se musím od půlky mlátit do hlavy... ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Lichožrouti vybočují ze zajetých kolejí českého animovaného filmu jen sporadicky. I přesto, že je kladen důraz na rodinné hodnoty, tak je snímek určen především dětem, které taškařice malých pidižvíků ocení daleko více, než dospělí. Nad průměrem Lichožrouty drží zdařilá animace, povedený dabing a finále, které mělo nebývale rychlé tempo. Dětskou cílovou skupinu osloví film určitě. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Líbily se mi animace Prahy, neotřelý ponožkový nápad a prorodinná myšlenka. Příběh mi však nepřijde příliš zvládnutý, dokonce mám pocit, že sám porušuje vlastní daná pravidla. Prostřední část mi pak přijde celkově chabá, ta s tím naháněním se, z profesora je jen pomatenec bez nějakého hlubšího nebo zajímavějšího záběru, a vlastně by mne zajímalo, kolik lidí může lichožrouty skutečně vidět a proč, a jestli by je bylo vidět v televizi... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)
  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)
  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno