Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Dobytie Planéty opíc alebo opičí Spartakus. Celý príbeh o Spartakusovy tu predvádzajú opice vzopretie sa moci, spojenie a organizácia otrokov a útok na svojich pánov. Na rozdiel však od Spartakovho príbehu tu utlačovaný vyhrali a zotročili si ľudí (všetko to stihli za jednu noc). Dobytie planéty opíc nemá opäť absolútne nič spoločné s pôvodným filmom. Z tohto sa nikdy nemala stať séria a svet by o nič neprišiel. Navyše v tomto nezmyselnom pokračovaní absolútne nesedí ani hudobný doprovod. Koniec filmu má nasvedčovať to, že sa jedná vlastne o nekonečný príbeh a po zhliadnutí tohoto snímku by mala nasledovať pôvodná Schaffnerova verzia. Film už za viac slov nestojí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dobytí Planety opic by nebyl až tak velký průšvih a myslím, že by vlastně mohlo jít o přijatelný žánrový snímek, kdyby mu nepředcházely tři filmy a výborný román. Z pohledu žánrových fanoušků je to už pochopitelně hodně vyčpělé téma, které je navíc přežvýkané a silně se vzdálilo od myšlenky románové předlohy. Přitom scénárista zůstal stejný, jenom rezignoval na původní nápad a napsall jednoduše alegorii na politickou atmosféru konce 60. let, tedy na rasové nepokoje a politické bouře proti establishmentu. Opičí masky jsou pouhými rekvizitami a děj předchozích filmů je pouhým východiskem. Jenže fanoušci a diváci byli jednoduše už příliš unavení a film měl hodně podhodnocený rozpočet. Pominul i na některé logické zákonitosti příběhu. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

HyneX 

všechny recenze uživatele

skladník: "šéfe mám plnej sklad těch blbejch masek, můžu už to konečně vyhodit?" šéf skladu: "Hele, možná je to škoda, tak natočíme další biják, režírovat to budu třeba já a hrát tam bude... no třeba ty a nějaký tvý kámoši z hospody....." no, takhle to asi nebylo, trochu jsem se inspiroval Djkoma :) už je to fakt asi zbytečný pokračování, ale někdo si prostě nedá říct.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Planéta opíc", ktorý v roku 1968 natočil režisér Franklin J. Schaffner je kultový sci-fi film. Dal som mu plné hodnotenie. O dva roky neskôr bolo vyprodukované celkom podarené pokračovanie "Do vnútra planéty opíc". Ocenil som ho troma hviezdičkami. Tretia časť "Útek z planéty opíc" ma sklamala, takže dostala odo mňa len dve hviezdy. No a tomuto štvrtému pokračovaniu s názvom "Dobytie planéty opíc", ktoré sa odohráva v roku 1991, kedy sa z opíc stali otroci a následne sa vzbúrili proti ľuďom, tiež veru nedám viac ako dve slabé hviezdičky. ** ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsia Planet of the Apes sa zacina v USA kde vladne totalita - tusim sa spominal rok 1991.Opice sluzia ludom, az na Caesara, najinteligentnejsiu opicu, ktora si uvedomuje ze je cosi spatne. Kulisy su plane, dialogy otravne, nida suverenne prevlada. A zo vsetkych opic hovori /ovlada rec, niekedy som myslel ze i retoriku/ len Caesar. Skoda za Dobyti planety Opic ide zase hodne vysoko - opice dokonca vo filme otriasli zakladmi ludskej civilizacie. Financne to na seba zarobilo a jak hovorim/pisem, na moje pomery to ide hodne vysoko - mne by stacilo, keby opice ovladli nejake casti statu, pripadne by vypukla v state obcianska vojna - hnusna vojna - kde by ludia tahali za kratsi povraz, lebo by povedzme vo filme zosuroveli vztahy medzi nimi. Stacilo by mi keby v jednom state opice ovladli povedzme mesta a mesta idu do bojov s vidiekom , ktory je stale obyvany ludmi. Ludstvo tejto planety by tam ani nemuselo byt. No ale to su len moje plane uvahy, tvorcovia sa rozhodli pre ludstvo a ja som sa rozhodol pre slaby podpriemer . 20 % ()

Galerie (97)

Zajímavosti (13)

  • Jediný díl z původní pentalogie o Planetě opic, jenž nebyl natáčen na kamery Panavision, ale na Arriflex ARRI 35IIC. (fiLLthe3DD)
  • V předchozí části říká Cornelius vyšetřovací komisi, že opicím trvalo zhruba 200 let, než se jejich druh naučil pracovat v domácnosti. Tento film se však odehrává jen 20 let po třetím díle a opice jsou už schopny používat nástroje a obstarávat různé práce. (fiLLthe3DD)
  • Natáčecí exteriérové lokace mají tu zvláštnost, že oproti jiným filmům zůstaly naprosto stejné i po necelých čtyřiceti letech po natáčení. Vysokoškoláci a turisté tak mohli i v roce 2009 navštívit místo, které je téměr na vlas stejné tak, jak jej vidíme ve filmu. Tento fakt dokládají fotografie, které lze snadno najít na internetu pod klíčovým výrazem "UCI Social Science Tower". (FIBO)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama