Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Víte, já tomu asi moc nerozumím. Ano, ani jeden z dílů, které navázaly se nevyrovnal ani z půlky tomu prvnímu. Ale třeba tento díl se mi líbil ještě více než ten přechozí, který mě rozhodně nezklamal. Možná nejsem extra objektivní, ale mám pro tuto sérii slabost. A tento díl? Supr! Caesar, jako postava geniální a celkové poselství si myslím na úrovni. Hodně mě táhne stále kvalitní hudba! S kamerou a režií je to trochu horší, ale stále budu vyčnívat z řady! ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Druhý díl podle mě příběh hezky uzavírá. Lidi zničili svět atomovými bombami a z toho se zrodili zmutované opice a zmutovaní lidé. Třetí díl to tak všechno nějak staví na hlavu a za opice už nemůže atomovka a evoluce ale časová smyčka a tento díl v tomhle směru pokračuje. Minimalistický film oproti kterému druhý díl vypadá jako vysokorozpočtové veledílo. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V podstate regulérny béčkový trash. Scenár je bahno, tí herci pod maskami jak keby ani nevedeli čo majú robiť, a schválne skúste pri davových scénach (hlavne v závere) sledovať jednotlivcov, jak máchajú rukami a takmer sa ani nedotýkajú ľudí, padajúcich mŕtvych na zem. Niektoré hlášky smrteľné (“Keď dobyjú túto budovu, bude to koniec civilizácie!”). U mňa guilty pleasure a takých povedzme dve a pol*, že to nebola trápna nuda jak trojka. A záver s horiacim mestom a opicami vo väzenských rovnošatách je niečo, čo musíte aspoň raz za život vidieť. “Ja ako potomok otrokov...” :D ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Byť sebevelkolepější téma je-li donekonečna klonováno, mění se ve svůj opak. Úděl filmové podoby PLANETY OPIC je zvláště truchlivým případem. Kontroverzně proslulá továrna na sny v tomto případě odvedla svůj "standardní" výkon. Kdybychom chtěli být hodně škodolibí, řekli bychom, že se pádivá inflace změnila v téměř nezvratnou stagflaci. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[1,5*]     Celý film je vlastne len vysvetlením, ako vznikla planéta opíc. To, čo sa dá povedať pár slovami ani nie za minútu je tu natiahnuté na nekonečných 88 minút. A vysvetlenie je to komické, postrádajúce logiku, plné prihlúplych veľkohubých rečí hlavne v závere filmu. Táto filmová séria, ktorú som mal v mladosti celkom rád (preto hodnotím s istou dávkou nostalgie), je učebnicovým príkladom nenažranosti producentov, ktorí chceli vyžmýkať z úspechu jednotky čo to len šlo, pritom na nejaké filmové umenie sa ohľady vôbec nebrali. A tak sa dokázali dostať z absolútneho vrcholu, ktorý nastavila jednotka, postupne samospádom až na úplne dno, ktoré sa podarilo dosiahnuť pri piatom filme. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (17)

  • Exteriérové futuristické scenérie, jež vidíme ve filmu, nejsou pouze filmové kulisy. Společnost Twentieth Century Fox hledala v tu dobu pro natáčení filmu výhradně budovy a náměstí s futuristickou high-tech architekturou. Tohoto cíle dosáhla až nalezením lokace v dnešním komplexu "University of California" (UCI). Úvodní scéna ve filmu, aukční pasáž a výcvikové sekvence byly natočeny v prostorech v dnešního komplexu sociálních věd. (FIBO)
  • Pětipatrová high-tech budova vpravo, kterou vidíme při první scéně ve filmu, je ve skutečnosti "Social Science Tower". Jedná se o stavbu, která po mnoho let slouží jako výukové středisko sociálních věd. (FIBO)
  • Inspirací pro film byly rasové nepokoje v USA na počátku sedmdesátých let. Režisér Thompson chtěl snímek zobrazit jako konflikt barev - proto lidé ve filmu nosí spíše tmavé, černé oblečení, zatímco opice jsou oděny ve výrazných barvách. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama