Reklama

Reklama

Noc oživlých protinožců

  • Austrálie Wyrmwood (více)
Trailer 1

Po australské noční obloze se přežene kometa, která pozmění přírodní zákonitosti na Zemi. V důsledku toho podlehne většina populace podivné nemoci, kvůli níž se z lidí stanou zombie. Přežije jen hrstka šťastlivců, která záhy zjistí, že nákaza znehodnotila veškeré zdroje paliva a ty jsou nyní nepoužitelné. Přeživším, kteří jsou uvězněni v pustině plné živých mrtvých, nezbývá moc důvodů, proč žít - naděje, že se dostanou na nějaké bezpečnější místo, je totiž mizivá. Jeden z nich, automechanik a otec od rodiny Barry, přišel kromě své sestry Brooke o všechny. Navzdory šířící se katastrofě je Brooke unesena bandou polovojenských násilníků a odvlečena do děsivé laboratoře maniakálního vědce, který provádí řadu šílených pokusů na těch, jimž se podařilo přežít. Zatímco Brooke spřádá plány na útěk, Barry se ji vydává hledat. Na pomoc si bere dalšího přeživšího - Bennyho. Oba se musejí vyzbrojit a probojovat si cestu hordou zákeřných nestvůr uprostřed australské buše. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (256)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Bez dentální niti, děsná rychna z huby... zombimotor chytí, hurá do záhuby!" Wyrmwood je když... jste příbuzný šíleného autokutila a tuníte si káru, např. přídavnými nádržemi na zombirychnu (ekologické a vizionářské, viz dnešní ceny benzínu). Když se pár protinohých nemrtvých nadšenců urve z řetězu a s láskou k žánru stvoří apokalypsu tak děsivou, že v bezpečí se necítíte ani v klokanově kapse, natož v armádní laboratoři. Když vám otravný soused v županu vyžírá ledničku :-) a jako zákusek chce i rodinu. Když vám dojdou, kromě rodinných příslušníků, i hřebíky v hřebíkovačce (ach ty smutku). Když místo pískajících velryb harpunujete něco mručícího v buši. Když vaše ségra začne mít buličí oči a lepší hračky než vy. Vy máte jen autíčko, ona zombikombajn, na dálkové ovládání!  Když je něco divákožravé, vymazleně akční i nakažlivě zábavné s děsnými hlody. Wyrmwood je zkrátka když... padají biblické hvězdy. A kdo tomu dá míň jak čtyři, na toho pošlu zdivočelého Mengeleho, rozverně tančícího ve žlutém skafandru! ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z mála akčních zombie hororů za poslední roky, který by jste si neměli nechat ujít! Pokud se jedná o váš šálek kávy. Festivalový překlad titulu na Noc oživlých protinožců může asi trochu evokovat odkaz na Romerovu klasiku, ale tohle je zatraceně jiná jízda! Navíc v rámci žánru i docela inovativní. Nevím jak vy, ale zatím jsem nikde neviděl zombie, které jsou ve dne pomalé a produkující plyn pro pohon aut. A naopak v noci rychlé využívajíc plynnou látku jako svůj mozkový nakopávák. Pak nesmím zapomenout na zombie telepatku a další maličkosti. Jedná se o svěží nápady, které film vyřazují z mantinelů prvoplánovosti a skvěle upoutávají pozornost. Navíc jsou poodhalovány hezky postupně a v pravou chvíli vyjde najevo, co předchozí záblesky ve scénách měly znamenat. Celou dobu z filmu dýchá jakýsi nadhled a nebere se zoufale vážně, i když tu jsou scény ve kterých moc do smíchu není. Přímo o komedii se nejedná, ale těch komických prvků je tu poměrně dost a sledování je pak jedna radost. Moc bych rád dal plný počet, ale jdu o hvězdu dolů. Myslím, že příběh celkově, při tolika autorských idejích mohl být více rozpracován. Pak by tu byl zombie horor roku a možná i poslední dekády. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z Austrálie prišla podobne aj zombie-extraterrestrial pecka UNDEAD, bola to však skôr horor komédia na jacksonovský spôsob. Tu sa to všetko ale berie dosť vážne, iba s malými humornými scénami. Nieje to ale na škodu. A tak sa dočkáme dramatických zvratov, ktoré by v komediálne ladenom prevedení určite nefungovali a hereckých výkonov, ktoré majú väčšinou ďaleko od žartovania. Krv strieka riadne, make-up efekty sú okázalé a akcia dynamická. V tomto prípade to stačí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že snad od Soumraku mrtvých (nebo Úsvitu?...jasně, obojího) jsem si zombiárnu tak hezky neužil. Snímek balancuje mezi komedií a tragedií tak dovedně, že chvílemi je k pláči (povraždit své nejbližší přeci jen člověka zasáhne) a chvílemi neuvěřitelně vtipný (a nejde jen o auto, co jezdí na smrdutý dech zombíků). Jistě, mnohokráte viděné road movie, které snad přináší jako novinku jen postavu, co se umí se zombíky přátelit...a nejen to, ale pokud čekáte oddechovku, pak jde o správnou volbu. V jistých momentech je to spíše parodie (pokud na ni nepřistoupíte, budete nejspíš zklamáni) se slušnou dávkou gore (kamera je snad ohozená krví každých pět minut), avšak divák se dočká i několika vážných chvil. Závěr luxusní. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nesnáším zombie ''horory'' který se snažej bejt děsivý, protože na zombie prostě nic děsivýho není, zato akční výplachy navíc který se neberou moc vážně docela můžu.Wyrmwood je ukázkový příklad toho druhého.Parádní akce, brutální černý humor a rozsekávající Australský přízvuk mě rozbil.Co na tom, že je to místy celkem amatérské a předvídatelné, když je to dělaný s láskou, nadsázkou a kurevskou brutalitou :).Ta scéna na začátku v garáži byla hustá (ta pomalovaná čubka byla dobrá svině) a zombie nitro mě polechtalo bránice pekelně.Parádní béčkovej výplach a doufám, že dvojka bude.70%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Film bol natáčaný výhradne cez víkendy, a tak aj kvôli tomu trvalo takmer 4 roky, kým sa ho tvorcom podarilo dokončiť. (beso74)
  • V scéne, keď zachraňujú Brooke z nákladného auta, vidíme iba jedno auto, a to s jej bratom, pričom v prestrihu sú už dve autá. (Budisovie)
  • Původní název filmu Wyrmwood je zkomolenina správného Wormwood. Tedy názvu hvězdy, která dle biblického Janova zjevení spadne na zem poté, co z polnice zatroubí třetí anděl. Po pádu hvězdy se z dýmu vyrojily kobylky s vlastnostmi, jaké mají pozemští škorpióni. Český překlad Wormwood je "pelyněk". (pekl)

Reklama

Reklama