Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 107)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dějová revoluce v souvislosti s tímto Bondem rozhodně není sametová a musím říct, že ihned po konci mě napad i odpad, ale čím víc si zpracovávám v sobě to, co jsem před chvíli viděl, tím víc je mě jasný, že jsem dostal mimořádně silné emoce, kvalitní herectví a promyšlené civilní dialogy aniž by se ale ztratil šarm a sarkasmus, který dělá Bonda Bondema a samozřejmě i akční scény, například honičky mají velmi vysokou kvalito. Tohle je James Bond plný vnitřní bolesti, ale nádherný lidskosti a citu ve kterém se filmařům podařilo natočit nejen vizuálně akční pompéznost, ale i křehkost lidského srdce, který teda "craigovky" zdobily a odlišovaly od ostatních "bondovek" od začátku, ale tady je teda tento prvek dovedený k dokonalosti. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol fanúšik bondoviek, ale urobil som veľmi dobre, že som si v priebehu krátkeho času pozrel všetky Craigove diely a tak mohol byť plne v obraze. Takto som si naplno vychutnal toto finále, ktoré ma až šokovalo, ako mi sadlo. Lebo teda nikdy by som nečakal, že budem z bondovky úplne nadšený. No time to die je asi najdlhšia bondovka, v tomto nemám úplne prehľad, ale na rozdiel od ostatných som sa tu ani na chvíľu nenudil. Tentoraz mi perfektne sadol príbeh, ktorý je skvelo prepracovaný a obsiahol hromadu rozmanitých prvkov, takže neustále sa dá venovať niečomu zaujímavému. Dokončuje sa prakticky celý dej z predchádzajúceho Spectre, rovnako tu samozrejme máme novú zápletku, ktorá mi sadla, konečne nejaký zaujímavý plán záporáka na ničenie a hlavne prvýkrát ma skutočne bavil vzťah s bondgirl, ktorá tu už nie je len nejaká krátkodobá známosť, ale plnohodnotný dlhoročný vzťah, vďaka čomu si ma už aj Bond viac získal a zase nejaké tie zmeny v organizácii. Ale ten scenár mi prišiel zaujímavý skutočne od začiatku až do konca, pričom v druhej polovici to začne pekne gradovať. A záver je teda vynikajúci, nečakal by som, že práve pri Bondovi sa dočkám takýchto emócií. Obsadeniu takmer nemám výhrad, Daniel Craig je tu konečne presne ten agent, akého som ho vždy chcel mať, mimoriadne ma prekvapila Léa Seydoux, ktorá mi vždy prišla úplne chladná a to aj v Spectre, ale tu už je úplne iná a ich vzťah je tu dobre podaný. Záporáci nemajú moc priestoru, Christoph Waltz má už len pár minút, aby dokončil svoju líniu a Rami Malek sa tiež objavuje len zriedka a to takmer len v druhej polovici, ale svoj priestor využije a vždy ma baví, keď má ešte zabijaka po svojom boku, ktorý hlavnému hrdinovi znepríjemňuje život v priebehu celého filmu a to je aj tento prípad. K tomu zábavná Ana de Armas, len mohla mať aj viac priestoru a rovnaká zostava vedľajších postáv, ktoré sú mi stále sympatickejšie. Len nová agentka mohla byť aj lepšia, ale svoj účel splní. Akcia sa tentoraz skutočne vydarila, film obsahuje štyri dlhé akčné sekvencie zložené z niekoľkých častí, technická stránka je očakávane veľmi kvalitná, ale chválim aj výber lokácií a skvelú choreografiu, hlavne prestreliek. Na tých si dali tentoraz veľmi záležať. Ale celkovo sa na tie všetky súboje, naháňačky, prestrelky a explózie skvelo pozerá. Najviac asi vynikne akcia v zahmlenom lese alebo prestrelka na schodisku na jeden záber, ale tu môžem chváliť úplne všetko. Cary Joji Fukunaga ma teda veľmi potešil, nielen odviedol technicky prvotriednu prácu, na ktorú je radosť pozerať, ale konečne si ma aj tie postavy hlbšie získali a emócie zafungovali. A finále už nemohlo byť lepšie. Takže nikdy by som nečakal, že dám nejakej bondovke plné hodnotenie, ale teraz nemôžem inak, prvotriedny akčný film, v ktorom funguje všetko tak, ako má. S radosťou si ju ešte viackrát pozriem. 86% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Lepší rozlučku si nemohl nikdo přát - Bond, Craig, my... Nikdo. Po Danielu Craigovi jako 007 se mi bude stýskat, ale jsem děsně rád, že natočil pět tak skvělých filmů (ne, nepochyboval jsem, že po Spectre přijde ještě jeden, ať se říkalo cokoliv), které si tak krásně hrály s notoricky známými bondovskými atributy (tentokrát konečně dostáváme pořádnou padoušskou superzákladnu) i s námi a které byla prostě radost sledovat. Není čas zemřít je víc než jen poslední díl jedné série, je to velmi fanouškovská záležitost, na kterou nemá smysl chodit bez znalosti předchozích Craigových filmů a kterou si ještě více užijete, když znáte i starší filmy, hlavně asi Ve službách jejího veličenstva. Scénář zužitkoval všechno, co mu poslední čtyři filmy nabídly, a ještě k tomu přidal něco nového, Fukunagova režie je v akčních scénách dravá i hravá, v těch ostatních scénách se spoléhá hlavně na herce (rád bych vyzdvihl rozkošnou Anu de Armas, se kterou bych chtěl vidět samostatný film), osudovou atmosféru dokresluje a tempo udává burácející Hans Zimmer, který si dal záležet a odkazu Johna Barryho určitě ostudu nedělá. Tak díky za záchranu světa i za ty bijáky, Bonde. Jamesi Bonde. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Nejméně uspokojivá bondovka ze všech pětadvaceti. Spousta věcí, co se budovala v předchozích čtyřech "Craigovkách" je tu sfouknutá během deseti minut a v příběhu je tolik děr, že by člověk potřeboval ještě doprovodný manuál. Je tam sice dost super scén, solidní akce a laškování mezi postavami, ale jako celek "meh". ()

somnar 

všechny recenze uživatele

S Boylem jsme mohli mít "novou studenou válku", místo toho máme obskurního Lutsifera (!) v Jedovaté zahradě, který chce zničit svět prostřednictvím nanobotů. Chápu, že Bond nemusí být seriózní, což tady stvrzuje nečekaně uvolněný Craig, ale uvést v roce 2021 po časových kejklích v Tenetovi a splétání dějů v libovolné Mission: Impossible něco tak scenáristicky líného a rutinně zrežírovaného, kdy je divák vždy několik kroků před postavami (ano, na tom ostrově se ASI něco děje), mi přijde jako už opravdu příliš velké retro. Ten film si toho asi je vědom, takže si musí vypomáhat vyhroceným, na můj vkus trochu potupným rodinným melodramatem, po němž jsem ještě víc docenil, jak si střeba Skyfall poradilo s loučením M, nebo Spectre s "prázdnotou" svého protagonisty. Za tohle by ale měli dostat producenti Cifrou přes kule. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (61)

  • Když si tvůrci uvědomili, že úvodní sekvence v italské Mateře postrádá šťavnaté kaskadérské vyvrcholení, zavolali koordinátorovi Lee Morrisonovi a vymysleli společně dvacetimetrový motorkářský skok na náměstí Piazza del Duomo. „Mířili jsme vysoko,“ uculuje se Daniel Craig. „Ostatně k tomu máme nejlepší tým na světě. Míra jejich kreativity je nevídaná.“ Zapotřebí byl jen čtyřnásobný mistr světa v enduru Paul Edmondson, 40 let zkušeností v sedle, motokrosová motorka o objemu 450 cm³, osmimetrová rampa projetá v rychlosti 100 km/hod… a tanker Coca Coly. „Colu používám na kluzké povrchy odnepaměti,“ vysvětluje netradiční zlepšovák, zajišťující správnou trakci kol, Morrison. „Utratili jsme asi 60 000 euro, abychom s ní pocákali Matero. A když se po natáčení smyla, město se blýskalo, jak nikdy.“ (MatyM)
  • Ve svých 18 letech se Billie Eilish stala nejmladší autorkou zpívající hlavní „James Bond Song“. Dřívějším nejmladším umělcem byla Sheena Easton, která ve svých 22 letech nazpívala píseň „For Your Eyes Only“ v roce 1981. (figgo jr.)
  • Dne 20. září 2018 oznámili Michael G. Wilson, Barbara Broccoli a Daniel Craig, že Bond 25 se začne natáčet v Pinewood Studios dne 4. března 2019 pod vedením ředitele Cary Joji Fukunaga. Celosvětové datum uvedení na trh dne 14. února 2020. „Jsme rádi že můžeme pracovat s Cary. Jeho všestrannost a inovace z něj činí vynikající volbu pro naše další dobrodružství Jamese Bonda,“ říká Michael G. Wilson a Barbara Broccoli. (kytka.patrik)

Související novinky

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

19.03.2024

Hollywoodem občas kolují fámy, které nejsou nikým potvrzené, ale mluví o nich tolik lidí, že se považují takřka za pravdu. Nejinak je tomu při šíření skazek o tom, kdo by si měl zahrát příštího… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Blade našel nového režiséra

Blade našel nového režiséra

22.11.2022

Po pečlivém zvažování a hledání vhodných kandidátů na režii nového Bladea nakonec šéf studia Marvel Kevin Feige přece jen našel. Po odchodu Bassama Tariqa (Mogul Mauglí) a odkladu produkce tak práci… (více)

Reklama

Reklama