Reklama

Reklama

Šest cizích lidí ve vězení budoucnosti, které tvoří nekonečná řada vzájemně propojených cel ve tvaru kostky. Psycholožka, policista, profesionální zloděj a dospělý autista netuší, kde jsou a jak se tam dostali. Ale brzy zjistí, že každý z nich má schopnosti, které jim mohou pomoci k úniku. Napětí však vyvolává konflikty a jejich společné úsilí dostává trhliny. Přežijí, jen když odloží stranou vzájemnou nevraživost a začnou spolupracovat. Je to jediná cesta ke svobodě. Spojí své síly nebo zahynou? Kdo se dostane ven? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (676)

Lima 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že pokud je k dispozici zajímavý a originální scenář, klidně stačí, aby se celý film odehrával třeba na záchodě a divák bude spokojen. No, to jsem možná přehnal, ale asi tak jako tvůrce tohoto filmu, když přišel s nápadem situovat celý film do jedné krychle. A ono mu to vyšlo! Za celých devadesát minut mi nedal šanci se nudit a čtyři* nedám jenom proto, že se mi hodně nezamlouval konec. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Originální nápad, ale méně nápadité zpracování mi nedovoluje dát tomuto filmu více, než 3 hvězdičky. Samotný námět je ovšem opravdu skvělý (btw. Kdysi jsem četl nějakou sci-fi povídku na nějaké podobné téma), stálo možná za to, svěřit tenhle projekt nějaké "vyšší šarži", možná by pak výsledek byl více "propečený" a na film by se valily jen samé superlativy. Takhle musím konstatovat, že herci byli poměrně ploší a hlavně ten polda byl mírně řečeno nevěrohodný. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Divný film, ale tím dobrým způsobem. Docela chápu, proč se Ve vysoké trávě dostalo právě do rukou Vincenza Nataliho. Trochu mě rozčilovali jen někteří herci, ale jinak musím pochválit hlavně dobře využitý originální nápad a tísnivou režii, která z té kubické klaustrofobie těží, jak jen to jde. Závěr mi vůbec nevadil, mám tenhle typ konců rád. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

A údajne fungujeme vo svete štýlom "za málo peňazí málo muziky" - hahá, v tomto prípade výnimka potvrdzuje pravidlo. Atmosféra vážne na jedničku! Otázne ale je, či ma viac desili tie matematické výpočty alebo okolitý dopad strachu a beznádeje. Pravdepodobne aj aj. Za celých 90 minút som sa ani raz nepozrel na čas - a to sa stáva naozaj len výnimočne. Že jedna blbá kocka dokáže vytvoriť tak enormne depresívne vlny napätia prúdiace do šedej mozgy kôrovej, spotiť celé telo a vystrieť chlpy ako pri zasiahnutí elektrickým šokom? Tak s tým asi nikto z nás nerátal. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Zajímavý sci-fi thriller (určitě ne horor), po jehož skončení se vám možná malinko zatočí hlava a nějakou tu dobu ho budete muset vstřebávat. Což je vlastně dobře... Škoda, že já byl na matiku vždycky blbej, takže kdybych sebou neměl taky nějakého matematického Einsteina, byl bych asi hodně brzo v pr... :) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Kliky na všech průlezech jsou ve skutečnosti držáky, které se používají při stříhání nití na ojnicích, a jsou dostupné v kterémkoliv železářství. (Piggsy)
  • Režisér Vincenzo Natali natočil krátké pokračování, ve kterém bylo vidět vnější prostředí krychle. Pak ale slavnostně přísahal, že jeho obsah nikdy neprozradí a nakonec film zničil. (Piggsy)
  • Náklady na výrobu byly 365 tisíc kanadských dolarů. (NIRO)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama