Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Pojďte, pánové, budeme si hrát na Sergia Leoneho. Všechno, co potřebujeme, máme s sebou: pár správných a pár nesprávných chlapů, strašně divoký Západ, ženskou s lokýnkami (pokud možno lehčího zaměření), a spoustu koltů, klobouků a koní. Vymyslíme jednoduchou zápletku, pořádně ji zamotáme, přidáme spoustu úsečných a nejasných dialogů, ten sympatický blonďák se pokusí o ledový pohled v modrém oku (škoda, že jsme pro tu roli neuhnali Delona nebo Fondu), ten sympatický fousáč si potrpí na vzhled, takže musí být dokonale ostříhán a ovoněn i poté, co jeho postava stráví x-dní v pustině (škoda, že jsme neuhnali Eastwooda, tomu špína nevadí), ještě to bude chtít pěkně atmosférickou hudbu, mnohem víc mrtvol (když už, tak už), a pokud vyjdou peníze, tak i něco zapálíme. Jo a samozřejmě – nesmíme zapomenout na ty dlouhé záběry a pomalé pohyby kamery. To by v tom byl čert, aby se to nepovedlo. :) 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Perfektní western, který je na duo Bud a Terence dosti syrovým a nesmlouvavým dílem. Komedií bych tohleto nenazýval, protože k jejich pozdější tvorbě má tohle prostě dost daleko. Ani jedna bitka, skopičiny Terence se nekonají a rány seshora od Buda taky nečekejte. Zato čekejte zajímavý příběh o uloupeném zlatě a o banditovi, kterému by bylo lépe přece jen v hrobě. PS: Jedna hláška se zde přece jen najde a to když Lupič Bill vstoupí do hospody, ve které sedí mimo jiné u stolu Doc (Terence Hill). Bill řekne "Je tady moc lidí". a zastřelí několik hostů. O zlomek sekundy totéž řekne Doc a vystřílí ten zbytek....... Tak asi tolik k humoru. ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

První velká spolupráce dua Spencer-Hill se ještě nezakládala na komediálních výstupech. Terencova postava je vlastně ještě střižená podle rolí, jaké v té době ztvárňoval Eastwood nebo Franco Nero, a jaké byly tehdy typické i pro Hilla (Ať žije Django!, Mstitel Trinity). Největší devizou filmu je ovšem bezmála detektivně pojatá zápletka, točící se kolem ukradeného zlata a padoucha, kterému se nechce pod drn. Vzhledem k patrně nižšímu rozpočtu působí snímek spíše komorním dojmem, což ale beru jako plus a příjemnou změnu. Opravdu dobrá věc. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na zpestření a oddech od všech hororů jsem si chtěl pustit nějakou tu fackovačkovou komedii od dua Spencer-Hill. I sáhl jsem po jejich prvním kousku a překvapivě jsem zjistil že se jedná o úplně jiný styl. Bez bitek, bez srandiček - v podstatě klasický italský western, tedy nic co bych extra miloval. Špinavý, drsný film kde lidský život nemá cenu a Hill hraje hajzla co chce dostat prachy a pomstít se ještě horším hajzlům. Spencer je tu víceméně sidekick a místo pěstí tu létají kulky. Dlužno říct, že přes solidní dávku nudy se jedná o povedený kousek, ale žádná klasika a nic co bych musel vidět znovu. ()

Bollek 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to čistě ze zájmu, abych viděl jejich první společný film. (Vlastně druhý, ale Hannibala bych asi nepočítal.) A jsem celkem spokojený. Děj se sice dost vleče a hudba je místy spíše nepříjemná, ale Spencer a Hill film hodně táhnou a je prima vidět, jak toto duo vlastně začínalo. Rýsuje se tu pozvolna charakteristický styl jejich filmů, i když tenhle western k němu má zatím hodně daleko. Není to totiž žádná komedie a už vůbec ne bláznivá. Je to naprosto vážný film, kde se jen občas objeví vtipná hláška. Herecké výkony třech hlavních herců hodnotím velmi kladně, zbytek filmu už ale bohužel tolik zajímavý není. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • V čase 00:03:05, poté, co přijede vlak plný mrtvých cestujících do stanice, jeden ze zastřelených cestujících velmi viditelně otevře ústa. (korbitch22)
  • V době, kdy se film natáčel, se Terence Hill oženil s Lori Zwicklbauer, která byla členkou natáčecího štábu. (chleba24)
  • Natáčelo se ve španělské Andalusii a v italských filmových studiích v Římě. (gogos)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama