Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velmi milé překvapení. Dokonalost sama to sice zrovna není, ale atmosféra byla solidní, většina hereckých výkonů rovněž a Dagonovi uctívači zejména v ranějších fázích mutace vypadali přesně tak, jak jsem si je vždycky představovala. Občasné komické odlehčení (obvykle obstarané hlavním hrdinou) kupodivu nepůsobilo nikterak rušivě... No a bod k dobru ještě za již zmíněného hlavního hrdinu. Přinejmenším zpočátku je to opravdu strašné kopyto, takže jsem se s ním velmi snadno a dost záhy dokonale identifikovala...:-) ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Gordonův nepolevující liják a člověčí osazenstvo(vj. místního obveselovače Ezequiela) přetvořil nadějně rašící výhonky jen v tlející bezedné rašeliniště. // CK Dagon nabízí Last minute : Španělsko; Imboca, ráj rybářů(vhodné i pro začátečníky), nepřeberné množství ryb i rozmanitých ploutvonožců:) NEVÁHEJTE; A VYUŽIJTE TUTO JEDINEČNOU PŘÍLEŽITOST!! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Predlohy podľa H.P. Lovecrafta mam vcelku rád, bohužiaľ takmer vždy výsledný pozitívny dojem stroskotá na priemernom spracovaní. V tomto prípade sa nedá hovoriť ani o tom priemernom, hotová katastrofa. Už úvod naznačil, že to bude utrpenie, neprirodzenosť a odfláknutosť vizuálnych efektov ma skoro prinútili aby som to vypol. Neskôr som to prestal vnímať a nechal sa len tak bezmyšlienkovite unášať priemernou atmosférou a vcelku obstojnými maskami. Koniec celkový dojem trocha napravil, dočkal som sa mini gore aj trocha napätia v štýle Indiana Jones. Myslím, že dve hviezdy sú až až. 40/100 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - celé to vypadá strašně amatérsky, triky jsou slabé, herecké výkony toporné a dialogy se taky nepovedly. Jenže i tak Dagon má atmosféru a kromě úvodu je i dost napínavý. Evidentně je to tím, že to točili Španělé, ti ve většině případů mají smysl pro hororovou atmosféru a u Dagonu se to překvapivě povedlo taky, i přes ty obrovské mínusy, které ten film mohli naprosto jednoduše celý zkazit. Jenže ono to i tak funguje, dokonce to (co se příběhu týče) nějak drží pohromadě a nakonec se mi to celkem i líbilo. Dokonce to mělo i povedené gore, to mě taky dost překvapilo. Je to celé dost zvláštní a s originálním námětem (ale tak Lovecraft, že jo - i když já ho nikdy tolik nemusel), takže proč ne, byl to dobrý horor. Btw, snad jeden z mála hororů, kde je sekta poměrně promyšlená. Silné 3* ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Jsem neměl tušení, že může ve vyprahlém katolickém Španělsku tak pršet... Rád bych se nejprve vyznal ze své náklonnosti k Lovecraftovi: Právě jsem v knihkupectví narazil na tři ze čtyř svazků Spisů (čtvrtý SNAD také vyjde), začal to znovu hltat, a tak mě napadlo si připomenout i nějaké z jeho filmových selhání... Dagon je v tomto směru ideální pastva pro oči – natočen zjevně za směšné peníze, v reáliích, bez kulis a s CGI (lze-li to tak nazývat), která připomíná samohybné obrázky z nějaké devadesátkové počítačové hry. A přesto je to dobrý film. NO FUCKING JOKE. Z jeho kvalit nad jiné vyčnívá zdravý smysl pro nadsázku a odlehčení v těch nejnečekanějších momentech (pokus nastartovat vůz, mobilní telefon coby pěstní klín) a zručně uhnětená, nepolevující atmosféra, věrná předlohám, která dá kromě odkazům k mistrovi vzpomenout na o filmy typu „Lair of The White Worm“ či o třídu / či dvě / lepšího „Wicker Mana“. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Paul (Ezra Godden) nosí oranžovou mikinu s nápisem "Miskatonic". Jde o název fiktivní univerzity, která se objevuje v povídkách H. P. Lovecrafta. Obyvatelé Imbocy opakují při rituálu frázi: "Cthulhu fhtagn". Ta pochází z Lovecraftovy povídky "Volání Cthulhu". (DanteZ)
  • Postava kněze, u něhož si jeden z hrdinů všimne, že má žábry, naopak v mnoha záběrech žábry postrádá. (Megalomaniac)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama