Reklama

Reklama

Dva výtečníci

  • Česko Dva poldové (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v roli policistů proti své vůli. Nouze a neustálé potíže s mafiány a jinými nepoctivci přivedou Buda do řad policistů, kteří navíc mají tak krásné motorky. V podstatě podobně je na tom i Terence. Brzy však poznají, že služba u policie byla jejich největším životním omylem. Dělají tedy všechno pro to, aby se uniformy zbavili. Ale vždy u nich nakonec zvítězí smysl pro spravedlnost. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších Spencerovek&Hillovek, samozřejmě s se starším dabingem, kde byly parádní hlášky, oproti novější verzi. Celkově film krásně ubíhá. ,,Řekni to radši ty, máš silnější hlas!" ,,Chceš žvejkačku?" ,,Jakou máš?" ,,Formaldehydovou." • ,,Nechte ho bejt, je retardovanej!" •  ,,Už mi zbyla jenom vanilková!" • ,,Blázníš? Jsem odkojenej whiskou!" ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Můj nemilovanější film s Budem a Terencem z newesternového prostředí. Tolik vyvedených kravin a ran jen tak v jiném jejich filmu neuvidíte. Ničení aut, přepadení policejní stanice, hra na hluchoněmého, bitka na stadionu s Geronimem, návštěva ruské šlechtičny, finální bitka a mezitím hromada keců co mají styl a vtip...tohle všechno v jednom. Je jasný, že ti co nemají tyhle dva v lásce tak tu nic dobrého nenajdou. ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších, nejzábavnějších a nejpohodovějších filmů Spencera a Hilla. Pokaždý zlepší náladu. Už od úvodních titulků se záběry na prosluněné Miami s tou veselou písničkou, přes demolici aut ("Mám sehnat další auto?" "Ne, sežeň taxíka!"), pokus o odvoz Spencera do blázince ("To není město, ale záchodová mísa."), pokus o vyloupení policejní stanice, výcvik ("To jsem ho naučil já"), rvačku v hospodě, první samostatné akce... všechno až do konce je to neskutečná sranda. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Z dřívějších dob jsem znal jako "Dva výtečníci" a vždycky jsem měl rád spíš Terence Hilla než Buda Spencera, dneska (jak tloustnu) to vidím spíše obráceně, je to legrace. Pár ftípků : Hele kámo jedeš po špatný straně. Traktory jezdí vpravo. | Uhni ty prcku ukecanej ! | Já jsem Matt Kirby.Já ne ! | Naskoč si baloune tlustej. | Máme rande s dvěma kočkama a né s takovým tučňákem ! ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla. Pohodový a přímočarý film, který si užijí zvláště tatínci spolu se syny. Tým filmařů kolem slavné dvojice dokázal do zvukového filmu přenést poetiku němých grotesek. To oceňuji. Choreografie bitek je dokonalá, někdy až příliš. Trochu špinavosti a neotesanosti by neškodilo. Načasování (nejen) fyzických vtipů je skvělé, ani scénář není hloupý. Enzo Barboni dokonale pochopil chemii mezi Spenzerem a Hillem a napsal jim film přímo na tělo. Nepitvoří se, ani moc nepředvádí, ale ležérně a chlapsky pohodově sype jednu legendární scénku za druhou a přitom to drží pohromadě a je to jaksi lidsky obyčejné. Ale v tom je právě síla tohoto letního hicu (hitu). ()

Galerie (121)

Zajímavosti (14)

  • V priebehu úvodnej bitky v prístave je červené auto striedavo v tieni a na slnku. Navyše sa niekoľko krát zmení aj poloha kladiva na jeho kapote. V niektorých záberoch tam ani nie je. (ČSFD)
  • V druhej polovici filmu si Wilbur Walsh (Bud Spencer) a Matt Kirby (Terence Hill) idú vybaviť účty s najatým gangom chuligánov na štadión Orange Bowl. Tento štadión bol postavený v roku 1937, takže v období natáčania filmu oslavoval 40. výročie svojej existencie a toho času mal kapacitu pre vyše 80 000 divákov. Štadión sa objavil aj vo filme Superpolicajt (1980), v ktorom si taktiež zahral Terence Hill; a neskôr aj vo filme Ace Ventura: Zvierací detektív (1994). V roku 2005 bol poškodený hurikánom Wilma a hoci škody boli opravené, nakoniec sa o tri roky neskôr rozhodlo o jeho zbúraní, aby na jeho mieste vyrástol modernejší štadión. (AxelWers)

Reklama

Reklama