Reklama

Reklama

Hroši v Africe

  • Česko Krokodýl a jeho hroch (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Bud SpencerTerence Hill musí spojit síly proti gangsterovi, který si z africké přírody dělá soukromé safari. Kdo není s hrochy, jde proti nám! Doprostřed africké savany se padákem snese dobrodruh Slim (Terence Hill) a s sebou má vše, co potřebuje: kolo, pušku a dobrou náladu. Sotva přistane, podaří se mu přerušit výpravu na safari vedou Tomem (Bud Spencer), u kterého má Slim už několik vroubků. Oba spolu totiž jako kluci vyrůstali, ale Slimovy eskapády kdysi přišly Toma dost draho a zdá se, že s jeho příchodem se vše vrací do starých kolejí. Slimovi se ale podaří věčného bručouna přesvědčit, aby se spolu pustili do podnikání. Víc než o zisky jde ale Slimovi o místní lidi a přírodu, jež ohrožuje bezohledný gangster a mistr těžké váhy Ormond (Joe Bugner). Se svými nohsledy zabírá půdu, pašuje divoká zvířata ze země a je dost bohatý na to, aby úřadům platil za beztrestnost. Slim a Tom si tak budou muset zase jednou vyhrnout rukávy a vyříkat si to s Ormondem jediným jazykem, kterému rozumí – pěkně ručně. (Česká televize)

(více)

Recenze (109)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Skvělá safari jízda napříč Afrikou. A hlavně je tu i Terence Hill, který okouzluje svým šarmem, vtípky, neustálým štvaním Buda a zajimavými fintami v soubojích. pašeráci zvířat to nebudou mít lehké a nevyváznou z toho ve zdraví. Znovu klasická Budterencovka, která vehná do žil adrenalin a rozesmívá tunou bitevních eskapád. Děj to nemusí mít žádný, hlavně když je zábava ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

"Víš, proč je ten cumel růžovej?" - "Ne." - "Protože moje maminka chtěla mít holčičku." Rošťák Terence Hill a věčný mručoun "Já rozhodují!" Bud Spencer. Dvojka se tu skvěle pošťuchuje, nechybí pověstné rvačeky a pěkný hudební podklad. Zaručeně se pobavíte. - 80%. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že jde o typický film s osvědčenou dvojicí, ale ono to až tak úplně neplatí. Podobně jako u Dvou machrů mezi nebem a peklem se tady hraje i na vážnější notu, takže film vtipem nepřekypuje, a to ani přes tradiční Terencovo škodolibé popichování a tahání Buda do průšvihů či jednu fackovačku za druhou. Na to, aby se dal považovat čistokrevně za dobrodružný, je však děj zase moc chaotický a soustředěný do několika povinných scén (hostina, kasíno atd.). Co však trochu chybí na formě, to dohání exotické prostředí a krásná africká zvířata. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Tohle už je bohužel trochu slabší film. Ze začátku ještě vypadá celkem slibně, ale postupně je humor pořád schematičtější (asi na úrovni Spencerových "Policajtů v...") a stává se z toho trošku nuda. Pár scének a hlášek se ale povedlo a nebýt dost vlezlé hudby, dal bych za ***. Celkem to určitě není nejhorší, jenže nevidím důvod, proč nesáhnout radši po nějaké osvědčené klasice: třeba u "Dvou poldů" jsem se nikdy nenudil... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Obvyklá ptákovinka s obvyklým dějem, nepřinášející vůbec nic nového. Ve filmu je i dost nesmyslů, ale přesto musím uznat, že jsem se bavil. A když se u filmu bavím, musím dávat plusy. Klidně někdy kouknu podruhé. 20130803 nest.///Nic nového, ani překvapivého, některé scény (oběd), jsou zbytečně natahované. Celkově se na to však, samozřejmě, dívat dá. Bohužel hodnocení snižuje absence závěrečné kolektivní řeže, na kterou je divák prostě u těchto filmů zvyklý. Jako plus je třeba připočíst velmi slušnou hudbu.201502209711/9812 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Aj v tomto filme môžeme vidieť tradičný mýtus o puškohľade. Jedná sa o záber, v ktorom strelec proste namieri kríž v puškohľade na cieľ a strela zasiahne presne to miesto. V skutočnosti však dráhu strely ovplyvňuje mnoho faktorov ako gravitácia, vietor, a na väčšie vzdialenosti dokonca rotácia Zeme. Strelec musí vziať do úvahy všetky tieto faktory, nestačí len proste zamieriť hľadáčik na terč. (ČSFD)
  • V Německu dostal film název Das Krokodil und sein Nilpferd, v překladu ''Krokodýl a jeho hroch". (chleba24)

Reklama

Reklama