Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill tentokrát v čtyřroli. Zahrají si dva snobské milionáře, které chtějí obrat gangsteři o veškeré jmění, tak rovněž dva ochránce, Kteří se nezaleknou jen tak nějaké pohrůžky a pro ránu nejdou nikdy daleko. Obě dvojice jsou si natolik podobné, že vyděrači až příliš pozdě poznají, s kým mají co do činění. V tu chvíli už počítají ztráty a je jim jasné, že majetek milionářů se na jejich konta stěhovat nebude. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Slick 

všechny recenze uživatele

Typické představení známé dvojky Spencer, Hill. Jedna z nejlepších jejich komedií, plná typického humoru a rvaček. "....Pane Wonder, nabízíme vám hned na místě jako zálohu obálku s 50 000 dolary a potom máme pro vás dalších 20 stejných obálek. Co na to říkáte? - Říkám, že to smrdí, ale ten smrad se dá vydržet.." :-) ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na Dvojníky, tak se místy až zajíkám smíchem. Jedna vtipná scéna střídá druhou a toto se děje po celý film. Vůbec nejlepší je jak si dvojice budyhill představuje bohaté bratrance a závěrečná bitka je snad vůbec nejlepší ze všech počinů této dvojice. Dvakrát Hill a dvakrát Spencer se rovná dvojitá porce zábavy. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Antonio, vystúp prosím ťa z auta a pozdrav dobrého pána dôstojníka.“ – „Dobrý deň, dobrý pán dôstojník.“ Bud Spencer a Bud Spencer a Terence Hill a Terence Hill v jednom z mojich najobľúbenejších projektov Buda Spencera a Terencea Hilla, z ktorého mi vždy na plecia skočí nálada. Trieštivá bláznivá talianska škola 80. rokov 20. storočia a skvelé akčné scény. Tentokrát sa však výnimočne podaril i pôvabný „zámenný“ scenár; vidieť Hilla a Spencera, jednu z najskúsenejších buddy dvojíc svetovej kinematografie, ako uhihňaných a precitlivených metroseuxálnych papkáčskych horenosov, je na roztečenie pôvabné ("To je letectvo???" - "No, jazdectvo to nebude."). ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Na osmdesátkové filmy s Budem Spenecerem a Terencem Hillem se podívám vždycky rád, i když to není kdovíjak sofistikovaná filmařina. V Dvojnících hrají oba svůj standard, k tomu se navíc představují i jako změkčilí aristokraté, což vytváří příjemně humorný kontrast. No a sympatické rvačky, bez těch by to snad ani nešlo. Film má bohužel příšerný dabing, ve kterém se na vedlejších postavách střídají asi čtyři dabéři, ale to k Dvojníkům už tak nějak patří. „Jsem Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo.“ (345.) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, kde Bud Spencer a Terence Hill mají vtipně odlišné dvojrole. Bohatí a bojácní bratranci Antonio a Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo a jejich dvojníci saxofonista Greg Wonder a kaskadér Eliot Vance, kteří je zastupují. A nejenže se oba náhradníci celou dobu výborně baví svým způsobem, mimochodem vypátrají i původce hrozby smrti bratranců. Také jde o veliký balík peněz.. Další zajímavá postava je nájemný zabiják Tango (Nello Pazzalini). A zase pěstní rvačky a honičky a vtipná nedorozumění. Je to milá a vtipná zábava. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Palácem bratrů Coimbrasových (Terence Hill, Bud Spencer), před nímž čeká shromážděné služebnictvo, je ve skutečnosti maurský hrad Fiocruz na adrese Avenida Brasil 4365 Manguinhos v Rio de Janeiru. (999.9)
  • Eliot Vance (Terence Hill) omráčí dveřmi od auta prvního falešného policistu, který pak spokojeně usíná na zadním sedadle. Vzápětí se Eliot prosmýkne prostorem zadních sedadel ještě jednou, jako by tam policista už nebyl, ačkoliv z auta očividně nevylezl. Zanedlouho se dotyčný policista probírá vedle auta. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. října 1984 v Západním Německu. (Varan)

Reklama

Reklama