Reklama

Reklama

Young Ones

  • Velká Británie Bad Land: Road to Fury
Trailer 2

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti přemění Ameriku katastrofické sucho na vyprahlou pustinu. Zatímco většina lidí těžce zdevastované oblasti opustila, někteří odmítají ze svých domovů odejít v naději, že se déšť vrátí. Ernest Holm je jedním z těch, kteří zůstali. V nevlídném prostředí brání farmu před nájezdy banditů, zajišťuje zásobovací cesty a snaží se postarat o svou rodinu. Přítel jeho dcery má ale s Ernestovou zemí jiné plány a nezastaví se před ničím. (dresi)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (50)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Westernový půdorys aplikovaný do sci-fi z blízké budoucnosti. Nápad zajímavý, podobně jako kamera a stylizace. To je však bohužel vše, protože jen nápad nemůže film utáhnout a v Young Ones jsme svědky Paltrowova plácání se v ději vyprahlém jako prostředí, ve kterém se odehrává. Snaha odchýlit se od "většinové" tvorby se chválí, šlo se na to však cestou, která diváka nezaujme a nudí, o postavách to platí dvojnásob. Herecké obsazení je rozporuplné - Michael Shannon a Nicholas Hoult se rolí zhostili dobře, Elle Fanning je takové moje tajné zlatíčko, tady se však objevila v roli, která jí tuze nesedla, Kodi Smit-McPhee nevýrazný. V malé roličce Anny zaujala čtrnáctiletá Liah O'Prey (kterou ČSFD zatím nezná), tak trochu připomínající dětskou AnnuSophii Robb v tmavovlasém vydání. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Opravdový western z budoucnosti! Vyprahlý, špinavý, pomalý, prostě takový, jako má správný western i postapokalyptický snímek být. Jake Paltrow instinktivně vytušil dávno se nabízející průnik obou tak odlišných, v podstatě ale metonymických žánrů. Ne že už by tu takové pokusy nebyly, spojit western a sci-fi napadlo před 3 lety třeba tvůrce Kovbojů a vetřelců, byly to ale pokusy umělé a nefunkční. Hlavně tedy všichni vždy měli za to, že tohle spojení musí být na průniku akce a podpořené dynamikou akčních scén. Ovšem to je zásadní neporozumění westernového i postapo světa. Jde především o ducha boje o přežití a obhájení svého způsobu života. A samozřejmě i leitmotiv pomsty. A to film Jakea Paltrowa naplnil vrchovatě. Malý nízkorozpočtový nezávislý film, který jde proti všem očekáváním a pravidlům. Nádherná kamera, vynikající hudba, zajímavý scénář, skvělí herci. V záplavě šablonovitých sci-fi naprosto originální snímek. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Takový chaboučký, hodně slaboučký pokus o nepřiznaný pandán na Steinbeckovy Hrozny hněvu v budoucnosti. Víc než o postapo jde o rodinné vztahy a ano, jsou tu i náznaky westernu, ale tak nezajímavě podané a s tak nesympatickými postavami, že... Víte, co řekl mj. Kurt Vonnegut? V příběhu musí být alespoň jedna sympatická postava, které divák může fandit. Jinak jste v pr.deli, říkám já a dávám tomuhle pokusu o umění jednu hvězdu za kameru. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Bolí mě u srdce, že film s fantastickou kamerou, slušným námětem a frajerem Michaelem Shannonem je zabitej zmatenou režií a nezájmem o postavy (uřvaná Elle Fanning wtf). Po smíšených recenzích jsem doufal, že by mi to mohlo sednout. Bohužel. A Kodi Smit-McPhee je definitivně můj nejneoblíbenější "dětský" herec, potvrzuju si to s každým filmem. 5/10. P.S. Velmi působivá netradiční hudba Nathana Johnsona. A dokonalý "závěsový" konečný titulky, achjo, proč ale v tomhle filmu. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Sympatie tahle atmosférická žánrovka s dobrou kamerou a minimalistickým pojetím určitě vzbuzuje. Příběh o vášni, zradě a pomstě v postapo western kulisách je dobře nasnímán, zahrán a ozvučen. Bohužel jen na atmosféře se celý film nepodařilo vystavět a i díky slabšímu scénáři je tak pouze pro milovníky žánru. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v období února až března roku 2013. (Tristan Rafael)

Reklama

Reklama