Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 2

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (204)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Podle mě si to tu pětku zaslouží jo našel bych tam maličkosti jako vlasy totálně od krve a za několik sekund jako nové u slečny, ale to jsou ty maličkosti příběh, super mohl být víc roztažený ale budiž, herci spokojenost prostředí filmu taky a to nejlepší pořádná dávka krve a brutality to se mi hodně líbilo a tady to samozřejmě musí být je jen škoda že těch části je tolik co se vzájemně přeskakují že by to chtělo už jet po sobě či uplný restart. Nechutný bylo kravská hlava na chlapcovy fuj. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To nevyzerá na deti. Toto bol diabol.“ Mrzí ma, že nemôžem dať 80%, lebo miestami to na to má. Byť to lepšie, ide o hororovú udalosť roka. Takto o ľahko nadštandardný krvák pre hororových fanúšikov. Dať toto univerzum brutálnemu duu Bustillo/Maury bol super ťah. Film netrpí žiadnym chaotickým strihom, nepôsobí dojmom, že počas nakrúcania niečo neklapalo, že sa dodatočne vystrihlo 28 scén a narýchlo sa dotočilo 29 nových. Príbeh je príjemne jednoduchý a pozrieť sa na TCHM univerzum z pohľadu prequelu je parádny nápad. Iste, raz už to tu bolo, ale Leatherface ide ešte hlbšie do minulosti, než Počiatok z roku 2006. Dvojica drastických režisérov si nedáva servítky pred ústa, nerobí kompromisy a ide na doraz, miestami za doraz. Evidentne neboli cenzurovaní, ani inak „usmerňovaní“ a mohli si v rámci univerza robiť plus mínus všetko, čo im len napadlo. A im napadli vskutku rôzne veselosti, nechutnosti a úchyláčtiny. Neprišli o nič zo svojho naturalistického, živočíšneho, autentického, nechutného, krvavého štýlu. Akurát tentoraz majú, na rozdiel od Livide, zrozumiteľnejší scenár. Čo je dobre. Ruka v ruke s tým kráča vydarený kasting (vrátane nekompromisného šerifa Stephena Dorffa), retro atmosféra (Texas, 50. roky) a finálny twist ohľadom „pravej“ identity Leatherfacea (hoci sa musím priznať, že som čosi podobné čakal, pretože sa mi to zdalo byť celé až podozrivo jednoduché). Zaujímavé je sledovať, ako sa napriek rozkolísanej (ne)kvalite jednotlivých dielov nezabúda na starších tvorcov, takže Leatherfacea okrem nesmrteľného dua Kim Henkel/Tobe Hooper produkoval aj režisér predchádzajúcej časti John Luessenhop. ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Texaský masakr francouzských zoufalců. Jakožto zdejší hororový expert bych se hned v úvodu komentáře mohl pochlubit svou odbornou predikcí z loňského roku, v níž se s fundovaností sobě vlastní vyjadřuji k očekávaným (ne)kvalitám snímku. Mohl, ale vzhledem ke své vyhlášené skromnosti tak neučíním (přestože se má prorocká slova ohledně tohoto odpadového braku opět do písmene naplnila). Schopnosti režisérské dvojce vykazují neúprosnou degresivní tendenci. Jejich odstrašující transformace v bezradné břídily započala prvotním zábleskem tvůrčí geniality v podobě strhujícího À l'intérieur. Uběhlo pouhých deset let a Bustillo s Maurym se zmítají ve smrtelné agonii, z které není návrátu. Po všech stránkách amatérský Leatherface uráží skutečného fanouška žánru slabomyslným scénářem se spoustou trhlin v logice chování postav, ochotnickými hereckými výkony a úplnou absencí napětí. Absolutní laik, který posuzuje kvalitu hororu výhradně optikou gore scén, možná nějakou tu hvězdu udělí. Pro všechny ostatní naprostá ztráta času. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Leatherface nikdy nepatřil k mým extra oblíbencům, ale dvojice francouzských řezníků mě hodně lákala. Herci byli v pohodě, když došlo na masakry, tak oba tvůrci dostáli své pověsti, špinavá texaská atmosféra měla něco do sebe a tempo si film držel také solidní. Vlastně tu bylo téměř všechno dobře, ale jako celek mě to ne a ne tak úplně oslovit. Nevím čím to, ale na víc jak 65% to nevytáhnu. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No jo, je to takový mix Halloweenu od Zombáče a Vyvrženců pekla, také od Zombáče (jaká to ironie) a kožený ksicht, je tady spíš takový divák a všechno to vstřebává a nasává to do sebe, aby se ke konci rozjel. Ale přišlo mi, že duo režisérů, se snaží vrstvit brutalitu a zvrácenost, nad příběhem, což jak se ukáže, je škoda veliká. Jelikož ke konci mohli udělat řádnou ojebávku, že by se Lizz přidala k rodině, jelikož ji společnost zavrhla. Kdo však předvedl vynikající výkon, byl Stephen Dorff který naprosto s přehledem zastává roli psychouše, který děsí všechny okolo sebe. Rozhodně je to lepší než, ta verze z roku 2013, ale Marcusova verze je prostě zdařilejší, napínavější a víc démoničtější, i po tolika letech. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama